| Adela_Adelycious_1994 a întrebat:

Hey salut amici cine poate imi spune si mie retete de prajituri cele mai simple si gustoase sau macar un site, la cele mai multe date dau fundita! multumesc frumos.

Răspuns Câştigător
| pinkpityc a răspuns:

Ingrediente tiramisu:

500 g piscoturi
500 g Mascarpone
350 ml cafea
250 frisca spumoasa
125 ml vin Lacrima lui Ovidiu (Marsala in reteta originala)
4 oua (se folosesc galbenusurile)
150 g zahar
1 lingura cacao olandeza



Modul de preparare a retetei:
1. Cafeaua se face tare, se indulceste si se raceste.
2. Se separa albusurile de galbenusuri. Din albusuri puteti prepara bezele sau chec din albusuri, pentru Tiramisu se folosesc de regula numai galbenusurile. Acestea se pun intr-un castron (preferabil cazanel de arama cositorita), se presara zaharul si se bat spuma. Se inglobeaza si vinul. Se pune cazanelul pe un vas cu apa fierbinte si se continua baterea cremei cu mixerul, pana cand se ingroasa ca un aluat de clatite.
retete-mancare.ro: Puteti prepara mai multa crema si servi restul drept crema Zabaglione.
3. Se freaca Mascarpone sa nu aiba cocoloase. Se amesteca in ea crema de galbenusuri si se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta spuma, amestecand incet cu telul, de jos in sus, pentru a se pastra spuma. Se pot adauga si 1-2 albusuri, batute intr-un vas curat, spuma tare.
4. Se ia un vas Yena sau o tava si se aranjeaza prajitura Tiramisu: se pune un strat de piscoturi inmuiate 1-2 sec in cafea, apoi un strat de crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Se pune 1 lingura de cacao intr-o sita de ceai si se presara prajitura Tiramisu cu cacao.
Ingrediente alba ca zapada:

Crema:
1/2 l lapte
3 linguri rase cu faina
1 pachet (250 g) unt
275 g zahar
1 lamaie
1 varf de lingurita sare
Foi:
500 g faina
100 g zahar
3 oua
6 linguri ulei
3 linguri lapte
praf de copt (pentru 500 g faina)
1 varf de cutit sare fina
2 plicuri zahar vanilat
4 linguri zahar pudra



Modul de preparare a retetei:
Faina se cerne si se amesteca praful de copt si sarea. Cu mixerul cu tel sau cu palete, amestecam laptele, ouale si zaharul, apoi adaugam uleiul. Se pune 3/4 din faina si se inglobeaza treptat in coca, pana cand devine consistenta si incepe sa se desprinda de masa si de pe palme.
Din coca rezultata se intind 3 foi. Fiecare foaie se aseaza in tava, pe hartie pergament, apoi se coace in cuptorul aragazului incalzit la 200°C, cu focul mic, in 6 - 10 minute. Dupa primele 5 - 6 minute este bine sa urmarim foile, sa nu se arda. Cand s-au albit inseamna ca sunt coapte, nu este necesar sa se rumeneasca.
Crema de alba ca zapada se pregateste cel mai repede in felul urmator: amestecam 1/2 pahar de lapte cu faina, sa nu aiba cocoloase, iar restul laptelui il punem pe foc. Cand laptele fierbe, adaugam faina dizolvata in lapte, simultan amestecand repede cu paleta sau telul. Continuam sa amestecam in timp ce tinem laptele pe foc, pentru a nu se face cocoloase, insistand la fund deoarece se prinde foarte repede. Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai tine 2 - 3 minute pe foc, apoi se pune la racit.
Cand s-a racit la temperatura camerei, utilizam din nou mixerul pentru a amesteca untul si zaharul. Pentru a fi siguri ca zaharul se dizolva, putem freca intai zaharul cu unt sau putem folosi zahar pudra. La crema de alba ca zapada se adauga suc de lamaie si coaja rasa de la 1/2 de lamaie. Impartim crema de alba ca zapada in 2 parti egale.
Se pregateste tava in care am copt foile prajiturii alba ca zapada: daca este o tava smaltuita se spala si se lasa sa se usuce, daca nu este smaltuita se imbraca in pergament sau in folie de plastic. Se aseaza prima foaie a prajiturii alba ca zapada, se intinde jumatate din crema. Se repeta cu a doua foaie si restul cremei, apoi se pune ultima foaie. Se acopera cu o foaie de hartie si un tocator pe care asezam o sticla de 2 l sau alta greutate. Se lasa prajitura alba ca zapada pana a doua zi sau chiar mai mult, pentru ca foile sa absoarba umezeala din crema. Apoi, se rasuceste tava cu tot cu tocatorul de lemn astfel incat tava sa ajunga deasupra, si se ridica, lasand prajitura sa stea pe tocator.
Se rasnesc 4 linguri de zahar cu 2 pliculete de zahar vanilat, se rastoarna in sita de ceai si se pudreaza prajitura alba ca zapada.
Ingrediente negresa:

500 g zahar tos
1/2 pahar lapte (6 linguri)
3 linguri cacao
1 pachet unt sau margarina
5 oua
200 g faina
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
optional: nuci, stafide
Glazura: 100 g ciocolata, 60g zahar, 35 ml apa, 35 g unt



Modul de preparare a retetei:
1. Se amesteca praful de copt in faina.
2. Se pun la fiert 350 g de zahar, laptele, 3 linguri de cacao. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca in compozitia de prajitura untul si galbenusurile.
3. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar.
4. Compozitia de prajitura Negresa se amesteca in albusurile batute spuma, deodata cu faina si nucile sau stafidele. Amestecarea se face usor, cu telul, pentru a pastra spumoasa compozitia.
5. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si se da la cuptor.
Prajitura Negresa poate fi glazurata cu ciocolata. Pentru a prepara glazura prajiturii se pune apa la fiert intr-un ibricel, impreuna cu zaharul, amestecand pentru ca zaharul se dizolve complet. Trebuie sa avem pe aragaz un castronel cu apa clocotita, tinut pe foc. Cand zaharul este dizolvat, adaugam untul si ciocolata in ibricelul in care fierbe apa cu zahar, apoi luam ibricul de pe foc si il punem in castronul cu apa care clocoteste si il tinem la bain-marie (altfel glazura se prinde). Continuam sa amestecam repede, pana cand ciocolata este complet topita si integrata in glazura. Se toarna glazura de ciocolata fierbinte peste prajitura Negresa. Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se poate taia.
Ingrediente prajitura figaro:

200 g unt
300 g zahar pudra
4 oua
150 g nuci rasnite
coaja lamaie
1 lingurita bicarbonat stins
gem
faina cat cuprinde (sa iasa o coca moale)
fundita happy



Modul de preparare a retetei:
Aluatul acestei prajituri se prepara din faina, unt, 100 g zahar, 4 galbenusuri, coaja de lamaie, bicarbonat.
Se intinde coca intr-o tava unsa. Peste aluat se intinde un strat de gem si apoi o crema preparata din 4 albusuri batute cu 200 g zahar, in care se amesteca nucile macinate.
Prajitura Figaro se baga la cuptor si se coace la foc potrivit pana se coloreaza putin coca pe margini.

| MayanMistica a răspuns (pentru pinkpityc):

La tiramisu se foloseste Marsala sau lichior de cafea nicidecum vin.

| pinkpityc a răspuns (pentru MayanMistica):

Daca nu obaservi sc in paranteza marsala in reteta originala da exista si orbi asa ca nu comenta pana nu vezi bine e la alegere dupa gustul fiecaruia

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Uite,sunt o gramada aici,
http://www.bucataras.ro/......toase.html
Te pup!

| anamimanonim a răspuns:

Eu iti recomand clatitele, sunt mai usor de facut decat tiramisul. Poti gasi retete pe www.cevabun.ro. Spor la gatit!