| viki16 a întrebat:

Am Nevoie Urgent De Reteta sosului Bechamel reteta va rog si cam cate calori are asa 200 g dau funda!

10 răspunsuri:
| morningstar a răspuns:

Ai nevoie de:
-unt
-faina
-lapte
-galina in cuburi/ sare

Topesti o jumatate de pachet de unt intr-un vas, la foc mic. Cand s-a topit complet, adaugi 3-4 linguri de faina si mesteci cu telul. Imediat adaugi laptele caldut. Nu te speria daca la inceput, atunci cand pui laptele, o sa faca cateva cocoloase, mestecand constant cu un tel-para, se vor desface. Adauga un cub de galina si un pic de sare si mesteca in continuu pastrand focul mic. Sosul este gata atunci cand devine cremos bine, cand este lucios la suprafata si bineinteles, cand s-a ingrosat datorita fainiei. Nu il lasa mai mult de atat la foc pentru ca poate prinde gust de afumat apoi. Din cate vad scris, 200 gl sos au cam 250-270 calorii. Spor la gatit!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Vezi aici reţeta,
http://www.e-retete.ro/tehnici/cum-facem-sosul-bechamel
Poftă mare scumpo!
Te pup!

| ReusxD a răspuns:

O stie mama.happy

| LuMix a răspuns:

Aceasta e tehnica mea de a face sos bechamel fara cocoloase. Secretele sunt:
- focul mic
- folosirea unui tel
- laptele fierbinte
- sa amestec mereu in sos
Ingrediente pentru Cum facem sosul bechamel
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte (300 ml lapte pentru un sos moale)
sare
piper
nucsoara (optional)
Cum facem sosul bechamel - Preparare
Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara.
Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amestecam mereu.
Incepem sa adaugam lapte, incet... ca la maioneza. In acelasi timp invartim cu telul in sos. Continuam tot asa: turnam putin lapte, incorporam cu telul, iar lapte, iar amestecam pana se termina laptele (lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele, iar cu cealalta manevrati telul).
* cand ati pus tot laptele, daca sosul e de o consistenta mai groasa decat doritit puteti adauga inca un pic de lapte fierbinte.
Lasati la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu.
Se condimenteaza cu sare si piper si eventual putin nucsoara.

| myrko a răspuns:

Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
unt,
faina,
lapte,
cascaval.
Mod de preparare:
Sosul se prepara dintr-un sfert de pachet de unt, 2-3 linguri faina, lapte, toate la foc mic. Cand este suficient de gros, se rad 300 g cascaval. calorii 125, 6 6% pentru 100g

| Blaj a răspuns:

Salut!
Uite micii secrete ca sa fie mai bun:
focul mic
folosirea unei tel
laptele fierbinte
sa amesteci mereu in sos

Ingrediente:
50gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte(300 daca vrei sosul mai moale)
sare
piper
nucsoara(optional)

Prepararea
1.Se topeste untul pe o cratioara pe foc mic.
2.Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtim o crema, apoi o lasa la foc mic timp de un 1 minut, ca sa prajeasca faina, dar se amsteca in continuu.
3.Incepe adauga laptele incet....ca la maioneza.In acelasi timp amestecam sosul cu telul. Continuam asa: turnam putin lapte, amestecam cu telul, iar lapte, iar amestecam pana se termina laptele(lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele cu cealalta amestecati cu telul)
*daca crema este un pic groasa mai adaugati un pic de lapte fiebinte*
4.Lasa-ti la fiert sosul inca un 1 minut amestecand mereu.
5.Se condimenteaza cu sare si piper si eventual putina nucsoara.
Este foarte gustos.


Întrebări similare