| Denisa a întrebat:

Mi-a adus mama din Italia ciuperci in conserva. Ce mancare, salate stiti care contin ciuperci? (sa fie cat mai sanatoase si cu cat mai putine calorii). Va multumesc din suflet.

Răspuns Câştigător
| Alyra a răspuns:

Bună Denisa! Nu ştiu decât 4 reţete:
1.Salată: 2 roşii mari; un sfert de ceapă, ciuperci cât să umple castronul, 1linguriţă ulei.
2. Orez, în care pui şi ciuperci în timpul preparărării
3. Altă salată:Un iaurt, 2-3 căţei de usturoi mărunt, ţelină rasă şi ciuperci.
4. Sote de ciuperci: Se fierbe 1, 2 kg ciuperci, apoi se căleşte cu ceapă şi pătrunjel în 3 linguri de ulei.(Se obţin 3 porţii)
Având în vedere că ciupercile sunt din conservă nu mai e nevoie să le şi fierbi(cred)

4 răspunsuri:
| noktambul a răspuns:

Pana sa vina mama din Italia, nu ai vazut si in magazinele noastre ciuperci la conserva (taiate, intregi, facute salata, murate etc)? O reteta simpla : tai marunt o ceapa si ceva frunze de patrunjel si le pui la calit cu ulei intr-o cratita. Scurgi bine ciupercile de zeama, le rastorni peste ceapa si le calesti impreuna. Sarezi, piperezi, pui o lingurita de boia si o lingura de faina si amesteci pe foc vreo 2 minute. Apoi, torni din zeama din conserva de ciuperci in cratita si lasi sa fiarba la foc mic. Torni atata zeama cat de legat vrei sa fie sosul : mai putina zeama daca vrei sa fie mai gros (faina are rolul sa ingroase), mai multa daca vrei ca sosul sa fie mai lichid. Dupa ce a dat in clocot, adauga o cutiuta de pasta de rosii si 2 catei de usturoi maruntiti si zdrobiti plus o lingura de smanantana. Lasa sa dea cateva clocote, amesteca tot timpul in cratita ca sa nu se prinda de fund si sa se arda. Iei cratita de pe foc si presari deasupra patrunjel verde tocat. Lasi vreo 10 minute sa se patrunda aromele si... pofta buna!

| unCalutz a răspuns:

Salata de ciuperci

Ai nevoie de:
-ciuperci
-maioneza(sau poti face tu maioneza)
-usturoi
Daca faci tu maioneza mai ai nevoie de ulei si mustar

| alexbordei93 a răspuns:

N preparat care se face usor si poate fi un aperitiv, un fel de mancare in sine sau o garnitura.

Ingrediente:

- trei morcovi,
- o ceapa,
- o telina mica,
- doi dovlecei,
- doi ardei grasi (unul verde, unul rosu),
- 100 de grame de masline putin sarate (eventual fara samburi),
- 300-400 de grame de ciuperci,
- 100 de grame de cascaval,
- ulei, sare, piper.

Preparare:

1. Curata si taie legumele. Ceapa pestisori, telina, morcovul, dovleceii cubulete, ardeiul fideluta, ciupercile bucatele mari. Caleste fiecare leguma separat, in putin ulei incins. Incepe cu ceapa, morcovul si telina, ardeiul, dovlecelul si la final ciupercile.
2. Pune legumele, pe rand, intr-un vas care merge la cuptor. Adauga maslinele. Amesteca usor cu o spatula din lemn. Pune sare si piper. Rade din belsug cascaval, cat sa le acopere bine. Da vasul la cuptor 15 minute. Serveste cu paine prajita.

| SaShEi a răspuns:

Salata de ciuperci cu castraveti, marar si spanac.Cea mai usoara mancare din lume.

Întrebări similare