| Mistiss a întrebat:

Ce retete simple cu dulciuri stiti? Dau funda!
PS: scuze daca am gresit categoria

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :

Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).

Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.

Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!


Sau, poţi ALEGE una din următoarele reţete.

Vezi diverse reţete de tort fără coacere la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-delicios-fara-coacere.html

http://irinaririna.blogspot.ro/2013/01/tort-de-mere-fara-coacere.html

http://whatlibertyate.com/......a-coacere/

http://scrieliber.ro/2011/06/11/tort-cu-fructe-fara-coacere/

http://www.petitchef.ro/retete/blat-de-tort-fara-coacere-fid-949901

http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Torturi_--s19/


Vezi diverse reţete de prăjituri ( fără coacere ) la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/tag/prajitura-fara-coacere

http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere

http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/

http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/

http://www.retetekulinare.ro/prajituri/prajitura-rapida/

http://cooking-can-be-fun.blogspot.ro/......acere.html

http://www.secretulprajiturilor.ro/......p1977.html

http://www.teoskitchen.ro/2009/12/cheesecake-fara-coacere.html

http://biancams76.blogspot.ro/2010/03/prajitura-cu-mere-fara-coacere.html

http://delly.garbo.ro/......acere.html

http://www.reteteculinare.ro/......cere-6402/

http://www.bucataras.ro/......34164.html


Toate cele bune.

2 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Uite cum fac eu cand vrem ceva dulce si rapid.
Un kg de biscuiti, cacao, stafide s-au rahat, daca ai mez de nuca e si mai bine, si fulgi de cocos s-au miez de nuca macinat
Prepararea este foarte simpla, zdrobesti biscuitii, faci un sirop din apa, lapte, compot ce vrei tu, si zahar, adaugi esente, coaja de portocala rasa daca ai, la cantitatea de biscuiti iti trebuie cam 250-300 de ml apa(sirop), lapte, adaugi acest sirop in biscuiti faramati, si lasi sa se moaie, dar vezi sa nu se moaie de tot, se pot lasa si bucatele mici de biscuiti, intelegi?, Dupa ce ai facut aceasta compozitie, adaugi 2 linguri cacao, stafide s-au bucatele mici de rahat, si esentele, dupa ce ai amestecat toate astea, sa ai celofan pregatit, tai bucati de ciolofan, si pui compozitie pe ciolofan ( daca ai hartie de pergament poti sa o pui in tava de chek si o presezi bine si apoi o dai la rece) cat sa rulezi un baton mai marisor in forma de salam, le dai la rece, apoi tai bucati si le dai prin nuca de cocos s-au nuca pisata ce ai tu, sunt ingrediente multe, dar nu e complicat deloc, papa si succeshappy daca ai forma de bradut poti face si braduti, din acelasi aluat.
O zi bunahappy

| alex15ccc a răspuns:

Preferata mea: Tiramisu. In juma de ora e gata și e mmmm delicioasa.

Ingrediente:
2 pachete de 400g de piscoturi de șampanie (o sa folosesti in jur de 600)
2 cutii de mascarpone (500g)
8 linguri de zahar
8 oua
8 cesti de cafea
cacao (pentru pudrat)
2 plicuri "Crema pentru prajituri) (vanilie)
1 plic frisca
(Doza pentru o tava de 36X28 fac eu, orientativ, si sa fie putin inalta cat pentru 2 straturi de piscoturi si 2 de crema)

Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se incorporeaza cu zaharul.
Apoi se adauca mascarpone si se incorporeaza.
Bati albusurile bezea separat apoi le adaugi la compozitia de mai sus si incorporezi.
Apoi adaugi cele 3 plicuri si amesteci pana se leaga putin.

Cafeaua o strecori intr-un vas separat. Inmoi piscoturile in cafea si le pui in tava. 1 strat piscoturi+1 strat crema + 1 strat piscoturi + 1 strat crema, iar deasupra presari cacao.

Bagi la frigider si cam in 6-7 ore e gata.
Pofta buna!