Bună!
Dacă vrei să faci la desert un tort, poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Pentru felul principal vezi diverse reţete la linkul :
http://www.petitchef.ro/tags/retete/pranz
http://www.bucataras.ro/retete-culinare-meniuri-pranz/
http://www.maratonulsafir.ro/retete.php?categ=2
http://www.gustos.ro/retete-culinare/
http://www.culinar.ro/mancaruri/
http://www.bunatati.ro/mancaruri-cu-carne/
Dacă doreşti ceva gen aperitive, atunci vezi diverse reţete la linkul :
http://www.bucataras.ro/retete/aperitive/
http://retetegg.blogspot.ro/2012/03/retete-aperitive.html
http://www.laurasava.ro/2011/12/09/idei-de-aperitive-pentru-sarbatori/
http://www.teoskitchen.ro/2008/11/bufet-suedez-aperitive-asortate.html
http://www.lauraadamache.ro/retete/aperitive/
http://www.ecuisine.ro/retete/26
Toate cele bune.
Deci eu as face asta: o friptura de piept de pui. Tai ceapa paie si o calesti putin, apoi adaugi pieptul de bui taiat bucati asa cam cat o muscatura. si il rumenesti. Condimente dupa gust. Sape si piper. Apoi fac mamaliguta: fierb apa, si incet adaug faina de porumb, nu te grabesti lasi sa fiarba la foac minim, torni cate putin ca sa nu fie maliga nici tare ciocan, nici terci. cand e aproape gata, o vezi ca e c-am printa si e tot mai dificil sa o mesteci, ii pui untul. si ia-r amesteci si o mai lasi la foc 3-5 min. apoi o rastorni pe un stergar. La fierbere in apa pui sare sa aiba gust mamaliga. LA frimptura ca mamaliga e tare super cand brinsa de oi o dai prin razatoare marunta. Si aranjezi in farfurie asa. Farfuria o imparti in 4: 1. pui putina friptura. 2. faci cu lingura forme din maliguta. 3. GAsesti un vas mic in care sa torni si smintina. 4. pui si brinza. pe friptura poti sa pui cateva frunze de patrunjel. Pofta buna.
La desert sunt bune clatitele si la mancare poti face ceva de genu pizza, frigarui, sau ce vrei tu.
Sper sa te fi ajutat si sper sa primesc fundita
Eu asi face niste chptelute cu sos de iaurt si usturoi la desert as face o crema de zahar ars sau un tort cu ciocolata si cu menta sucess
Bună!
Ca mâncare poţi pregăti aşa,
http://www.laurasava.ro/2007/05/19/mini-pizza-rapide/
Iar ca desert,
te poţi inspira tot de aici.
http://www.laurasava.ro/category/deserturi/
Te pup!
Sa fim sincer, cam complicat, pentru a se duce cu friptura la scoala. Cu toate ca i-ar incanta, dar ii trebuiesc vreo 31 de pulpe+legume.