Buna
Vinul de calitate se face doar din boabele de struguri.
Ce vrei tu, cred ca vrei sa facei vin obtinut din boasca+apa si zahar..nu?
Daca vrei sa faci a doua productie, strugurii zdrobiti(dat la zdrobitor) nu ii mai dai si la teasc, scoti doar vinul fermentat in cada si in boasca rezultata adaugi apa/zahar si eventual ceva drojdie.
Din boasca +apa+zahar se mai face rachiu.
O zi buna
Daca faci vin, atunci vinul se numeste acea bautura alcoolica facuta din struguri.Alte bauturi obtinute din diverse fructe se numesc impropriu vin.Deci daca obtii un vin, trebuie sa ii faci alcolemia, adica cate grade alcoolice are acel vin. Daca vinul respectiv are peste 11 grade atunci e ok il lasi asa. Daca in schimb are sub 11 grade atunci trebuie sa daugi ceva zahar pentru a obtine un grad alcoolic cum am aratat de 11 sau cit doresti tu de tare sa fie acel vin.Treb sa stii ca pentru a obtine un grad alcoolic ai nevoie de X grame de zahar, deci calculezi si stii cit zahar poti adauga acelui vin, sau peste apa care tu stii unde o pui.Nu mai retin exact cit zahar la litru vin sau apa se pune pentru a obtine un grad alcoolic, dar ma pot interesa daca chiar vrei sa stii.Dar vinul nu se face din apa.Din apa se face berea.
Pai un vin bun se prepara fara zahar. un vin bun se face in felul urmator; iei ciorchini de struguri si faci must. adica pui struguri intr-un butoi mare si ii presezi cu ceva vreo doua ore. apoi iei mustul si il pui in damigene. in lasi cateva zile si apoi, la final ai obtinut un vin de buna calitate. mult succes)
Pai de exempul eu la 100l apa puneam 25kg zahar peste mustul obtinut bineinteles nu conteaza cantitatea de must poate sa fie 100l/1000l ca doar nu o sa pui doar apa cu zahar...ca de exempul daca nu pui apa cu zahar scoti mai putina cantitate...si punand intrebarea pe acest forum ma gandeam ca are cineva alta metoda.
Tu faceai compot nu vin.
la vin nu se pune nici zahar nici apa, poate doar la posircile alea de se vand la nonstopul de la colt
dorina întreabă: