| medex3 a întrebat:

Vineri fetele vin la mine. si vreua sa le fac o prajitura. poze si ceva simplut nu sa ma "jefuiasca" maxim vreo 10 lei sa cheltuiesc pentru ea.[eu am mereu ingrediente in casa din cauza asta dau o suma asa mica]. nu vreau clatite!

Răspuns Câştigător
| arrriadna a răspuns:

Salut. Uite o "ceva misto si ieftinache". Eu ii fac fi-mii adesea. Folosesc tava rotunda de 26 cm pentru blat de tort. Pun compozitia de negresa a lui Pocahontas: http://nicolinaskitchen.blogspot.com/2007/12/negresa-by-poca.html
Daca nu te complici, o asemenea negresa e super.
Eu prefer sa fac din ea un tort (pana se coace blatul eu am cremele facute! Si un sirop pentru foi!).
Crema, pe bain-marie: 2 oua intregi, 6 lg apa, amestecat 8 minute, pus 4 linguri cu varf de cacao, o esenta de rom si vasul in apa rece la racit. Pt "tortul" asta e nevoie de compozitie dubla si vezi ca, taiat in 3, se farmiteaza usor.
De obicei mai fac o frisca (am mereu lichida in frigider) si nu dublez compozitia de cacao. Pun intre felii ce am prin casa: felii taiate de portocale, alune maruntite si nuca de cocos... sau nimic. Daca am 2 creme pun putina din fiecare intre feliile de blat.
Pofta mare!

0 răspunsuri: