Daca laptele nu este proaspat se branzeste la fiert. Explicatia chimica n-o stiu dar stiu din practica.
Daca laptele tau este in regula si nu este expirat, atunci cuptorul tau este setat pe o temperatura mult prea mare, care fierbe laptele prea repede. Daca laptele este fiert la temperatura mare intr-un interval scurt, exact asta se intampla: se separa caseina de zer si ai o minunata ricotta (glumesc, nu o manca). Seteaza temperatura pe medium sau low.
Laptele la un anume tip de cald, nu cel de la aragaz, ia o textura de branza. Aia-i idea. Sau depinde, poate sa o i-a si de iaurt. Pune in ceva inchis ermetic, lapte, si pune-l pe calorifer cateva zile. Dupa vezi rezultatul.
Laptele care nu este proaspat, la fierbere se branzeste.N-am incercat sa-l incalzesc la microunde, banuiesc ca principiul este acelasi.Si laptele proaspat se poate branzi daca are anumite impuritati in el.Vezi pe ambalaj daca era in termen(cu toate ca este discutabila problema datei)