| sweetys a întrebat:

Vreau o explicarie logica. Am bagat laptele la cuptor cu microunde. Si la 3 minute se separa (adica caseina de zer), se face un fel de iaut. Care este explicatia? Prima oara am zis ca e de la diferenta de temperatura, dar nu e asa. Este lapte de cumparat nu de tara.

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca laptele nu este proaspat se branzeste la fiert. Explicatia chimica n-o stiu dar stiu din practica.

| HadesSs a răspuns:

Poate era stricat laptele happy

| BuLaNNNeL a răspuns:

Habar n-am, evita microunda-> e a dracu de toxică

| Lostlyric a răspuns:

Daca laptele tau este in regula si nu este expirat, atunci cuptorul tau este setat pe o temperatura mult prea mare, care fierbe laptele prea repede. Daca laptele este fiert la temperatura mare intr-un interval scurt, exact asta se intampla: se separa caseina de zer si ai o minunata ricotta (glumesc, nu o manca). Seteaza temperatura pe medium sau low.

| AlexSalling a răspuns:

Laptele la un anume tip de cald, nu cel de la aragaz, ia o textura de branza. Aia-i idea. Sau depinde, poate sa o i-a si de iaurt. Pune in ceva inchis ermetic, lapte, si pune-l pe calorifer cateva zile. Dupa vezi rezultatul.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Laptele care nu este proaspat, la fierbere se branzeste.N-am incercat sa-l incalzesc la microunde, banuiesc ca principiul este acelasi.Si laptele proaspat se poate branzi daca are anumite impuritati in el.Vezi pe ambalaj daca era in termen(cu toate ca este discutabila problema datei)