| xAngelo a întrebat:

Vreau sa stiu daca puteti sa ma ajutati sa imi spuneti un pc sau laptop pentru gaming depe ibuypower, cyberpower, amazon sau un site bun si serios, sa fie bun si sa nu fie mai mult de 1500$.

Răspuns Câştigător
| Jassmina a răspuns:

Nu uita, orice lucru cumparat din afara cu valoare de peste $100 trebuie sa platesti taxe valmale si TVA la intrarea in Romania. Ai grija ca pretul se poate dubla cu ocazia asta si nu se mai face rentabil sa cumperi din afara.

5 răspunsuri:
| FuriaGogoasei a răspuns:

Recomand ASUS pentru gaming.

https://www.amazon.com/......812011_1_2 s=pc&ie=UTF8&qid=1479310858&sr=1-2

| VLaDyI a răspuns:

Uita-te dupa laptopuri Asus deoarece sunt foarte bune si la 1500$ gasesti unul de gaming happy

| xAngelo explică (pentru Jassmina):

Cum adica pai daca spune ca comada dmv este de sa zicem 600$ cand dau comada ce donr nu se pluseaza cand vine la mine in loc de 600$ a dau 1000$ pai daca comada mea a fost data pe 600$ de ce sa mie modifice

| Jassmina a răspuns (pentru xAngelo):

Nu ai inteles, surplusul nu-l platesti celui de unde cumperi marfa, il platesti vamei Romanesti!
Hai sa-ti explic:
Sa spunem ca tu platesti comada de $600 la cumpararea produsului, celor de la Aliexpress sau oriunde. Ei iti trimit marfa si au terminat cu tine.

In momentul in care marfa cumparata ajunge la vama romaneasca, cei de la vama iti calculeaza un anume procent pentru taxe vamale de intrare in tara noastra (aici nu stiu exact ce taxe sunt, este in functie de ce cumperi: electronice, haine, sau mancare, procentajul variaza) + 20% pentru TVA (20% din $600= $120) si iti cere sa mai platesti ca sa poti sa-ti ei produsul.
Una peste alta, vei avea de platit la vama romaneasca inca $250-$400 peste pretul de cost al produsului cumparat, pentru TVA si Taxa vamala.

Uitandu-te la valoarea totala platita pentru produsul ala, cu taxele aferente, nu stiu daca mai merita sa-l cumperi de afara, pentru ca te ajunge la pret, la fel cum l-ai cumpara din tara, dar nu cumva mult mai ieftin.