| LisaJulie a întrebat:

De cât timp faceți mai mult cumpărături online și cum va descurcați cu produsele aduse care nu arata ca în descriere?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

In afara de mancarea perisabila cam tot cumpar exclusiv online de ani de zile.
Nici nu mai stiu cand am intrat intr-un magazin de haine sau de electronice.
De la sosete la mancare de pisica.

Foarte rar am patit sa nu corespunda produsul, si atunci am facut retur. E din ce in ce mai usor sa faci un retur zilele astea.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cred ca de prin 2009 fac cumparaturi online.
Rar nimeresc produse care nu se potrivesc descrierii, iar atunci, ori dau retur (valabil mai mult pentru eMag si alte site-uri serioase, nu si pentru Aliexpress/Temu), ori imi asum problema/diferenta.
Cumpar online de obicei cand stiu ca e mai avantajos decat in magazinele fizice din zona mea.

| gabicoo a răspuns:

Cumpăr de pe eMag doar atunci când nu găsesc produsul într-un magazin fizic.

| Cipi1212 a răspuns:

Ar trebui returnate.

| MistarGoGu a răspuns:

Dacă nu sunt haine *( haine cumpar fizic sa le probez ) la electronice sau alte chestii de valoare mica *( sub 75 € ) le păstrez chiar dacă nu arata ca in poze! Utilitatea ma interesează! La valori mai mari fac retur sau cumpar fizic *( ex : laptop & telefoane am cumpărat doar fizic ca erau peste 1 k bucata )! De vreo 12 - 13 ani comand pe net.

| angel6lust a răspuns:

`Apăi așteaptă-te să nu arate ca în descriere, de asta și evit cumpărăturile online.

| caalcen a răspuns:

Nu fac cumparaturi on-line tocmai pentru ca nu corespund descrierii.
Am luat o data ceva din gama telefoane-foto-video. Era mai prost decat jucariile pentru copii. L-am returnat, nu au facut nazuri, dar si eu m-am lecuit.

| PandaPixel99 a răspuns:

Am început să comand online prin 2013, prima dată de pe eMAG. Eram client fidel, dar de când au introdus diverse taxe suplimentare, am renunțat. Mai intru doar să citesc recenzii, după care cumpăr din Altex, unde am magazine în oraș și evit taxele de procesare. De la eMAG mai iau doar produsele greu de găsit în altă parte.

În ultimii 3 ani am strâns peste 20 de comenzi pe Temu și câteva pe Aliexpress, toate fără probleme. De obicei, de pe Aliexpress iau lucruri ieftine (sub 50 lei), în timp ce pe Temu am avut comenzi și de câteva sute de lei. 90% dintre produse s-au dovedit ok ca și calitate, inclusiv haine. Singurul inconvenient fiind că la tricouri mărimile diferă (XL-ul lor e cam XXL la noi).

De vreo 5 ani cumpăr încălțăminte exclusiv online, doar din România. Sunt pasionat de ciclism și îmi iau piese doar online, tot din România. Din China am luat echipamente de ciclism (îmbrăcăminte, mănuși, ochelari) care s-au dovedit chiar mai bune decât ce găsesc la Sport Guru sau Decathlon, dar la preț de 2-3 ori mai mic. Exemplu: manșoane de 90 lei din Decathlon s-au rupt în 4 luni, în timp ce cu 40 lei am luat două perechi de pe Temu, una ținându-se foarte bine un an și jumătate de folosință intensă.

Singurul capitol unde nu fac compromisuri este casca de protecție, o iau doar din România din magazine de profil. În rest, multe produse din China sunt cel puțin la fel de bune, dacă nu chiar mai bune decât ce găsesc aici.

Întrebări similare