| Bossu000918 a întrebat:

Salutare TPU, ce fel de aplicație este ebay? Adică știu că este o aplicație cu produse de vanzare, n-am cumpărat niciodată. Ebay trimite și în Europa colete daca comanzi sau plătești cu cardul?

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

" ebay trimite și în Europa"

ia de aici, e deja in Eu

https://www.ebay.co.uk/

| mihai69 a răspuns:

E un fel de OLX american.
De plătit, doar cu cardul poți plăti. Cât despre expediere - scrie pe pagina fiecărui produs unde se poate trimite și cât costă.

| Violleta2022 a răspuns:

Ebay este o platforma internationala de vanzari cu milioane de vanzatori in ea, din toata lumea.
vanzatorii de pe ebay trimit marfa si in Europa, dar nu toti trimit in Romania, probabil pentru ca nu au preturi foarte bune la transportul intenational, dar asta este mentionat de fiecare vanzator cand vine un produs, cat te costa transportul si daca livreaza in Ro sau nu.

Nu se fac comenzi pe Ebay, acolo doar CUMPERI direct produsul si-l platesti pe loc cu: credit cardul, transfer din contul bancar sau prin Paypal.

| REMiXPaLTaLK a răspuns:

Ebay ca si Amazon, ca si AliExpress sau altii trimit si in Europa fiindca au vazut ca sunt cereri mari de produse de orice fel si au interes sa vanda pe piata Europeana fiindca e cu un consum mare si divers ca cereri de produse prin cumparari online. Dar sunt si produse in site la ei de provenienta Americana ( sa le dau la cioc la americanasi) care au interzis spre Europa vanzarea si o sa apara cu rosu si Romania la expediere ca inactiva.
Se plateste cu cardul online, trebuie sa ai cont cu numele tau personal din actul de identitate cand iti faci cont pe site la astia, adresa de email in Gmail sau Yahoo tot cu numele tau de gen exemplu: Alexandru_Popovici@Gmail.com, introduci la profil la ei in site la contul tau gata facut date reale si exacte de adresa de la tine de acasa identice ca in cardul de identitate, numar de telefon mobil si, orasul si tara plus codul postal al orasului tau ca strada din 6 cifre, si apoi poti comanda ce te intereseaza.
Atentie la chinezoi si la ce vand astia - o sa vezi si cine vinde si de unde e la ei pe site si te duci pe profilul lor si o sa ati dai seama ca sunt scammeri si escroci care dupa ce faci plata cu cardul ori nu trimit nimic ori primesti altceva la plesneala in loc de ce ai comandat - numele acolo a celui ce expediaza o sa iti dea de gandit.
Cand platesti cu cardul online faci copy-screen pagina de ecran in full mode copy ecran de monitor din pagina in pagina in pasii care ai urmezi in cumparare ca sa ai dovada si sa nu fii fraudat.
Cardul tau in banca sa aiba bani in cont peste suma produsului comandat cu minim 200 usd fiindca ti se opreste si TVA pe Romania de la jegurile astea cu taxe-si-impozite ANAF.
La primirea coletului-pachet, daca pachetul este deteriorat si cu gaura in el in care se poate baga mana sau rupt ori taiat, nu al primesti decat daca faci poze cu telefonul mobil direct acolo la curier in masina - pozezi bine din mai multe umghiuri sa se vada clar deteriorarea pachetului, poza la numarul de masina a agentului curier, apoi intocmesti un proces scris in care sa fie specificat clar in ce stare este pachetul sosit la tine la adresa, agentul-curier semneaza, pune numar de telefon si codul lui de indentificare ca agent lucrator la compania aceea de curierat care poate fi ca exemplu DHL ori TNT ori FedEx, ceri sa iti dea acea chitanta de primire cu taxe zero de plata fiindca ai platit online - si apoi deschizi pachetul acolo langa masina curierului-agent - daca produsele comandate din pachet arata bine ca ambalaj individual si sunt cele ce le-ai comandat - faci cateva poze si poti sa pleci acasa cu pachetul.
Eu am comandat de la toti 3 astia enumerati mai sus doar componente IT de PC - placi de baza scumpe cu internet pe ele de 5 si 10G ca viteza pe care idiotii astia cu magazinele lor online din Romania nu le aduc, procesoare originale ultima generatie 14(i9-14900K si KS) de la Intel Made in USA si nu chinezisme, inclusiv memorii RAM scumpe de capacitate mare, cat si placi video scumpe. Toate le-am bifat si comandat sa ami vina ca expediere cu curier DHL - e oleaca mai scump dar merita < toate au sosit intacte, pachet fara nici o urma de ruptura/taiere sau altceva si tot ce era in pachet a functionat perfect - ca sa nu mai spun ca pachetul avea etichete de fragil pe el si scris in engleza - atentie cum manipulati pachetele fragile.
In general recomand cumpararea online de la firne de renume si nu chinezoi, si prin Google in cautari inainte de a comanda puteti introduce numele firmei ce vinde si-o cautati sa vedeti cum apare in Google si o sa va dati seama usor daca e firma serioasa sau un site de scammeri prin modul cum arata site-ul lor si ce date de indentificare ca firma au jos in site in pagina principala.
Se poate comanda online foarte bine si de pe > www.SKROUTZ.ro, aici la SKROUTZ aveti un avantaj ca puteti plati si online cu card bancar dar si ramburs = este un site bun de vanzari asemanator cu eMag, am comandat, totul a fost OK, am primit prin curieri CARGUS si SAMEDAY = curieri buni fara probleme.
ATENTiE MARE - EViTATi SA PRiMiTi PRiN CURiER > FAN COURiER - este o firma de curierat de proasta calitate in expedieri, am poze cu ce pachete sosite am primit taiate si cu gaura in cutia de carton a pachetului de unde au incercat sa fure din continutul pachetului - cine nu crede ca FAN COURiR este o firma de K_A_K_A_T, sa imi scrie mail aici in TPU si ai trimit poze sa vada cum arata un pachet in incercare de fraudare care intra sub incidenta legii penale de violare si incercare de furt din expedieri pachete private(se puteau lua amprente din interiorul pachetului si era usor de depistat apoi care curier a bagat mana in pachet, deci sunt si curieri-soferi prostalai la Fan Courier si era aproape de puscarie unul din ei, dar din respect pentru vanzatorul online nu am trimis pachetul retur, si l-am luat asa cum a sosit, nemaivrad sa fac scandal si sa incep deschidere de ancheta penala pe depistare amprente si apoi proces in tribunal, aveam castig de cauza 100% dar nu am timp de umblat pe drumuri pe la politie, procuratura si tribunal pentru un idiot de curier din orasul meu pe care la neoficial dupa amprente stiu cine e). Deci cand comandati ceva la cineva din Romania de pe magazine/firme cu pagina de vanzari online, vorbiti intai cu ei la telefon si le spuneti expres ce curier doriti mai putin Fan Courier / puteti cere cu CARGUS, SAMEDAY, DPD sau alti curieri inclusiv cu DHL Romania daca aveti produse foarte scumpe si fragile - DHL e lider in servicii de manipulare colete/pachete si au foarte mare respect de client si de felul in care sa ai soseasca intact pahetul.
Sper sa le fie de ajutor la multi aceasta postare in cumparari online.