| mcristian3 a întrebat:

Daca folosesti o fereastra incognito poate sa vada cineva istoricul? Gen tipii de la distribuitorul de internet? Si le poate cere persoana care are contractul acces la datele respective? Exista asa ceva sau e SF?

Răspuns Câştigător
| GanduriDeCafea a răspuns:

Da, distribuitorul de internet are acces la istoricul tău de date dar din cate stiu sunt confidentiale si doar in cazuri speciale pot fi împărtășite altcuiva, gen forțele de ordine. Singura modalitate prin care poti fi "invizibil" cu adevarat pe internet este cu ajutorul unui VPN bun.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Baga po.rn linistit pe incognito

| Tataru_Ionut_2001 a răspuns:

Nu. Bafta la pornoşaguri... laughing

| doctorandus a răspuns (pentru GanduriDeCafea):

Principial vorbind, providerul nu are obligatia de a inregistra ce websiteuri au fost accesate de abonati. Legea prevede ca se stocheaza ce numar de telefon a dat telefon la ce numar de telefon, data, ora, minutul, secunda si durata convorbirii. Similar pentru ce e-mail trimite la ce e-mail si pentru SMS-uri.

Providerii tin loguri pentru uz tehnic (prevenirea si combaterea abuzurilor). Aceste loguri nu sunt cele cerute de legile Big Brother, ci tin de bunul mers al firmei. In momentul in care nu mai au ce face cu datele respective, ele sunt distruse.

Eu de ex. folosesc OpenDNS (Cisco) + dnscrypt, asa ca Cisco stie ce websiteuri apelez, nu providerul meu de internet. Providerul meu de internet stie doar IP-urile apelate, dar pe un IP se pot afla sute de websiteuri, asa ca providerul meu nu stie ce websiteuri vizitez. In plus, am VPN fara loguri prin care nici Cisco si nici providerul meu nu mai pot sti nimic din ce fac eu pe internet. Bine, in general nu-l prea folosesc, pentru ca nu am nimic de ascuns cu ce fac eu pe internet, il folosesc doar cand nu am acces la anumite websiteuri.

Plus ca pe serverul de DNS orice reclama de pe websiteul X afisata de Google sau Facebook se pune drept accesare a websiteului X. Deci, nu se poate sti daca a fost dorinta utilizatorului sa acceseze websiteul X, el doar apare la loguri.

IP-ul nu este o dovada a identitatii, de ex. ce s-a facut de pe un anumit IP putea fi facut de sot, sotie, copil, musafir, vecin care a spart WiFi-ul sau un hacker din Vietnam sau din Hackerville romanesc.

| mcristian3 explică (pentru doctorandus):

Multumesc mult pentru raspuns!

| Ora de net a răspuns:

Bună, Cristian,

Dacă folosești o fereastră incognito, căutarea și accesările nu vor fi salvate în istoricul tău, dar vor fi păstrate într-un registru al furnizorului de internet. Aceste date însă nu pot fi accesate decât de poliție sau alte instituții asemănătoare în cazul unei anchete, atunci când s-a întâmplat ceva ilegal.