| Star19 a întrebat:


Dacă ma conectez la o rețea wifi proprietarul observa conectarea și are afisaj cu tot ceea ce accesez gen site-uri sau chiar parole?

| Ora de net a răspuns:

Salut,

În mod normal o persoană nu are acces la lista dispozitivelor conectate sau site-urile accesate de fiecare utilizator și cu atât mai puțin la ceea ce faci efectiv pe site-urile respective.

Routerele clasice, care reprezintă o majoritate, nu pot să înregistreze implicit aceste date. De aceea, proprietarul trebuie să aibă anumite cunoștințe în această direcție și să configureze routerul pentru a obține un minim de informații, cum ar fi numele dispozitivului și site-urile pe care le accesezi. Dacă site-urile pe care le accesezi dețin certificate de securitate (încep cu https://, nu cu http://) ceea ce accesezi pe site, parolele și datele introduse nu pot fi aflate de către proprietarul routerului.

Dacă rețeaua Wi-fi la care te conectezi este de tip privat (de exemplu, cel din casă sau al unui vecin), probabilitatea ca informațiile legate de numele dispozitivului tău și link-urile site-urilor accesate să fie aflate de proprietar este foarte mică. Conținutul site-urilor nu poate fi cunoscută de acesta.

Considerăm că nu ai motive pentru a te îngrijora.

E nevoie de atenție sporită în această direcție atunci când e vorba de conexiunile publice (în cafenele, mall-uri etc.), unde există o posibilitate mai mare ca cineva să ofere o conexiune de internet gratuită, având intenția de a accesa date personale.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| XAMLenjoyer a răspuns:

De observat poate observa o conectare de la un dispozitiv nou in log-urile routerului, dar doar atat, siteurile accesate le poate vedea numai ISP-ul, care, desi este ilegal, n-o sa aiba importanta atat timp cat siteul accesat are lacatel si https in fata adresei, de exemplu: "https://www.tpu.ro". Adica ISP-ul poate vedea ce siteuri accesezi, dar nu poate vedea mesaje, parole, emailuri, etc. din cauza acelui https, care inseamna datele tale sunt criptate, deci securizate.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu

| Mirel4412 a răspuns:

In niciun caz

| oz_1736 a răspuns:

Asta ai vazut in filme. Nu stie nimic

| DoctorWh0 a răspuns:

Nu.
Poate sa momitorizeze ceea ce faci, dar e complicat si ma indoiesc ca romanul average stie asa ceva