|

Bună TPU! La școală am tot primit multe mesaje. În mesaje scrie cam așa:Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se inpune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului.Ce înseamnă asta? La ce se referă prin "aplicarea masurilor de autoprotecție" Doar eu am primit mesajul ăsta? Și de ce?

| a răspuns:

Bună,

Nu trebuie să îți faci griji. Mesajele sunt primite din partea Departamentului pentru Situații de Urgență care testează un nou sistem de avertizare a populației în situații de urgență.

„Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție" înseamnă că nu trebuie să faci nimic, nu trebuie să iei nicio acțiune. Mai multe info la https://ro-alert.ro/

Ora De Net
5 răspunsuri:
| a răspuns:

In prezent se testeaza ro-alert, sistemul de alerta in caz de dezastre naturale, asa ca nu este nevoie de nici o autoprotectie.
Cand va intra in functiune se vor primi asemenea mesaje doar in caz de nevoie si doar cei din zona unde se produc fenomene periculoase.

| a răspuns:

Toti au primit si dupa cum scria acolo, au testat alerta pe telefon in caz ca se intampla ceva.

| a răspuns:

Se testeaza noul sistem de avertizare a populatiei in situatii e urgenta.
Exemplu: daca se primesc informatii ca se va petrece un cutremur acest sistem va furniza informatii catre populatie ca se va produce un cutremur de pamant in 20 de secunde.
Inundatii, alunecari de teren, atac aerian etc.
Te ajuta pe tine utilizator sa te indreti spre un loc sigur de adapostire.

| a răspuns:

Este un test de la DSU(si eu l am primit) in caz de vine un uragan sau o furtuna foste puternica sau altceva grav te alarmeaza(asa cum sunt si la cutremure in scoli)