Întrebare recomandată | RaduMarsin a întrebat:

Poate cineva sa imi foloseasca cardul daca nu are codul de pe spate? (CVV) si nici adresa unde stau?
Ma refer strict pe net, nu la un aparat.

| Ora de net a răspuns:

Bună!

Anumite situri acceptă și tranzacții fără a fi nevoie să introduci codul CVV. De aceea, este foarte important să nu împărtășești cu nimeni datele cardului tău și să nu trimiți poze cu acesta altora.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| ThePitPew a răspuns:

Nu, codul CVV ofera acces la cardul dat. Fara el e ca si cum ai avea doar niste numere. E ca si numarul de telefon dezanctivat. Nu poti face nimic cu el, deci nu te teme.

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu il poate folosi, de obicei cand se efectueaza o plata online trebuie sa primesti un SMS cu un cod care il introduci pe internet pentru a efectua tranzactia. Daca nici asta nu s-a implementat in RO atunci ma duc sa mananc fasole

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poate.

| dannyel86 a răspuns:

Codul CVV exista din motive de securitate.
Se cere obligatoriu in tranzactiile online.

| Sonia822 a răspuns:

Da, daca ai mai facut vreo tranzactie la calc, si ai introdus cvv. Poate ai vreun virus, bug sau a avut loc vreo operatiune de phishing. De exemplu, mie mi-au disparut 2000 ron, pentru ca si-au facut cumparaturi pe un site de haine celebru, dar nesecurizat. Adica site-ul nu a cerut parola care vine prin telefon... e un pic periculos cu platile on line, daca esti nesigur, mergi la banca si dezactiveaza optiunea!

| 54kuv a răspuns:

In principiu nu.
Daca insa are acces la tel sau laptopul tau si intra pe un site de pe care ai facut deja cuparaturi, schimba adresa si atunci ar putea daca ai salvat cardul. Spre exemplu cand fac cumparaturi online de la un anume supermarket nu-mi mai cere nici un alt detaliu la cardul introdus candva. Cand am cumparat bilete de avion (sau alte cumparaturi) unde nu salvez cardul atunci imi trebuie acel CVV number plus ca de curand visa imi trimite si un cod prin sms pentru a confirma tranzactia.