|

Sa zicem ca eu ii trimit niste bani la cineva pe paypal pentru o tranzactie online, as putea sa-mi retrag banii inapoi in cazul in care tranzactia este un scam?

| a răspuns:

Bună,

Paypal oferă protecție cumpărătorilor pentru anumite tranzacții și produse, dar acest lucru trebuie stipulat atunci când faci transferul. Dacă activezi această opțiune atunci îți poți recupera banii dacă nu primești produsul. Mai multe poți citi aici https://www.paypal.com/......red-faq645

Pentru a te asigura ca un site de cumparaturi este de incredere te incurajam sa verifici daca acesta are date de contact, adresa magazinului fizic si datele fiscale ale firmei. Totodată, recomandarea noastră este să folosești mai degrabă situri cunoscute pentru cumpărături online, decât diverși vânzători necunoscuți.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

NU,
DAR cand introduci emailul caruia ii trimiti, alegi
https://goo.gl/images/8hBkEs

Pay for goods or services.

In acest caz cel care iti vinde va plati o taxa catre Paypal, asa ca trebuie sa ii livrezi tu acea diferenta (de regula, 3-5 euro, pentru sume mai mici).

Banii raman in administrarea Paypal pana primesti tu bunurile.
Daca nu primesti ce trebuie, faci reclamatie catre Paypal, si primesti banii inapoi.

Daca trimiti prin Send to friends and family, nu mai plateste acea taxa, dar nici tu nu mai poti cere banii inapoi.

Eu am folosit acea functie acum cateva luni, cand am luat o placa video de pe ebay Germania.
Eu am vrut asa, vanzatorul a zis ok, dar platesti cei 4 euro in plus.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Https://www.paypal.com/us/smarthelp/article/faq637

TL; DR: Nu.

Poți anula doar tranzacții cu statusul „pending" sau „unclaimed". Dar nu e cazul tău.

| a răspuns:

Nu. Daca ai luat scam pe metin o meriti. Alta data sa fii atent. Si oriunde. Pe orice. Sa fii atent si sa ai dovezi. Imi pare rau de tine si sper ca a fost mica pierderea.

| a răspuns:

Nu. Daca ai luat scam pe metin o meriti. Alta data sa fii atent. Si oriunde. Pe orice. Sa fii atent si sa ai dovezi. Imi pare rau de tine si sper ca a fost mica pierderea. Succes.