anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, in ultima vreme tot primesc email-uri ca mi-au fost accesate conturile de pe locatii necunoscute, pe contul de spotify am primit 2 email-uri de login, unul din Germania si unul din China. Am la toate conturile aceeasi parola aproximativ si era logic daca era aceeasi persoana insa de unde au mai multe persoane access la parola mea pe diferite platforme? Spotify, Playstation, Instagram etc. Exista vreun software/site care le face publice? Chiar nu stiu ce sa mai fac, am schimbat parola veche pe unele siteuri insa tot primesc mesaje ca a incercat cineva login cu parola veche. Cum as putea preveni asta? Am luat MalwareBytes / Antivirus in caz ca am vreun Keylogger pe PC dar nu au gasit nimic. Dau funda la cel mai bun sfat

4 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Schimbă parolele la toate conturile tale. Le faci alfa numerice, minim 12 caractere și nu aceeași parolă la mai multe conturi.
Schimbi parola la e-mail și activezi autentificarea in doi pași!
Apoi dormi liniștit!
Succes!

| anonimg a răspuns:

Când ți se oferă astfel ee informații, ți se oferă și posibilitatea ca să răspunzi afirmativ sau negativ. Răspunde întotdeauna negativ.
Nu sunt puțini cei care vor să-și testeze abilitățile informatice, și fac practică pe utilizatorii diferitelor rețelelor de socializare, luați în mod random.
Sfatul meu este să nu te înregistrezi pe tot ce se numește rețea de socializare; folosește numai pe cele renumite. Și cu cât mai puține rețele, cu atât mai bine.
Și mai presus de toate, niciodată -dar niciodată- să nu te încrezi în softuri. Soft înseamnă și ușor; adică fără greutate, fără siguranță.

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

Au fost sparte bazele de date ale unor platforme, iar hakerii au vândut datele conturilor pe dark web!
O astfel de notificare am primit și eu de la Avast. Mie mi-au spart contul de Aptoide, cont pe care nu am intrat de 5-6 ani. Uitasem de el. Dar antivirusul și-a făcut datoria!

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Schimbi parola la toate conturile. Fiecare cont cu parola unica. 16 caractere, alfa-numerice si caractere speciale. Ca sa nu uiti parolele folosesti KeePass, are si varianta de PC si de Android si de iOS, macOS, Linux, whatever. La 6 luni de zile schimbi parolele cele mai importante (email mai ales, ca este folosit pentru inregistrarea diferitelor conturi si probabil si pentru comunicare oficiala).