|

Salutare TPU. Vin și eu cu o problemă. Mătușa mea are un telefon ce nu l-ai mai folosit o perioadă destul de lungă de timp. Într-o zi când l-a pornit a avut o surpriză neplăcută. La bara de notificări, avea o notificare de la Google Photos cum că are conținut nevizualizat. Când a deschis notificarea i-a apărut un cont de Gmail al unui anumit tip și poze cu ea și fetița sa. Pentru a deschide pozele are nevoie de o parolă. Ținând cont că nimeni nu a folosit telefonul, cum ar fi putut cineva înregistra acel cont pe telefon? Și întrebarea importantă este ce se poate face?

6 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!

Există posibilitatea ca contul ei de Gmail să fie compromis sau să fi fost sincronizat din greșeală cu contul altcuiva. Recomandarea noastră este să salveze datele din telefon pe un dispozitiv extern și să-l reseteze pe acesta la setările din fabrică. Totodată, este de preferat ca ea să își schimbe parola de Gmail și să își securizeze contul.

Ora De Net
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Probabil matusa a cumpărat acel telefon second hand si de la inceput a fost logata pe acel cont fara sa stie. De aceea poate s-au salvat pozele ei in acel cont Google. Intre timp tipul si-a schimbat parola la acel cont si de aceea nu-l mai poate accesa.
Daca are in acel cont poze pe care ea nu le mai are si vrea sa le recupereze sa trimita un mail acelui tip rugandu-l sa-i trimita pozele.
Daca telefonul ei a fost cumparat de nou poate ca in perioada in care il folosea acel tip si-a accesat contul de pe telefonul ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Reseteaza telefonul
la Adroid il inchizi de tot, apoi tii volume up apasat in timp ce apesi pe, power, in momentul in care vibreaza, continui sa tii volume up apasat pana iti apare meniul de reset
acolo faci wipe intai la cache partition, apoi la system partition (factory reset)... in meniul ala te deplasezi sus/jos cu butoanele de volume up/down, iar in optiune intrii cu butonul de power (apasat scurt)

cum a putut cineva sa bage cont si parola, presupun ca, cineva a avut acces fizic la telefon si s-a jucat, atlfel, nu stiu

PS daca totusi are iOS nu Android, raspune-mi la mesajul asta si te ghidez, insa acolo e posibil sa fie periculos, pentru ca, daca cineva CHIAR s-a jucat si telefonul e incuiat pe un iCloud necunoscut, dupa resetare trebuie parola de la respectivul iCloud, sau telefonul nu mai poate fi folosit

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Telfonul poate fii inactiv, dar contul de Gmail nu. Probabil persoana respectivă a ghicit parola contului de Gmail și a modificat parola contului. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă telefonul este închis.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Posibil ca matusa ta sa fi dat telefonul cuiva împrumut si acea persoana sa se fi logat pe acel telefon...altfel nu are cum din cate stiu eu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Telefonul nu e second hand, l-a cumpărat nou.
Nu l-a dat nimănui, telefonul a fost închis și pur și simplu a apărut contul ăla suspect pe el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează