| paccccccccccc a întrebat:

Am 13 ani si vreau sa iau creatina ce imi recomandati

Răspuns Câştigător
| BeHappyOriceArFi a răspuns:

Fa si tu un sport frate,baga-te la box, rugby sau ceva care sa fie nevoie de forta, lasa proteinele, fie ele creatina sau nu stiu ce tampenii naturale...
Puna mana la treaba si antreneazate natural ca asa e cel mai bine, cauta pe youtube exercitii.
Uite de exemplu:http://www.youtube.com/watch?v=jLCTPFSSUhM

Si mai gasesti tu pe acolo o gramada de exercitii.

P.S Stai lin ca o sa ai nevoie de ceva timp sa ti se faca muschii, eu am avut nevoie de un an jumatate sa dau burta jos si sa arat cum arat acuma(destul de bine) si antrenamente grele zi de zi si fara proteine doar STREET WORKOUT!
Asa ca lasa pc-ul si pune-te pe treaba.

27 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Creatina la 13 ani? n-ai pe ce sa arunci banii?

| paccccccccccc explică (pentru Nickname1890):

Adica cum arunc bani vreau sa fiu mai puternic eu nu ma duc la sala fac sala acasa

| BeHappyOriceArFi a răspuns:

Eu iti recomand sa nu iei creatina, lucreaza muschii natural la sala sau acasa si mananca proteine naturale(lapte, oura, carne).
Nu fi prost sa iei proteine acuma, la ce iti trebuie muschi de ripper la 13 ani...pana la 18 ani lucreaza natural, e cel mai bine pentru tine, dupa aia treaba ta(recomandabil ar fi sa citesti o carte despre culturism).

Eu am inceput de la 13 ani sa fac street workout in fiecare zi si acuma arat foarte bine la 14 ani, chiar destul de bine.

| paccccccccccc explică (pentru BeHappyOriceArFi):

Frate eu nu-s incapatinat dar chiar vreau sa iau creatina vindca eu nu i-am pastile este praf care il amesteci cu apa si vreau sa iau inainte sa manca si tupa ceia exerciti eu numa duc la sala fac sala acasa si eu vrau sa iau seara si dupa aia sa dorm

| Wehes a răspuns (pentru BeHappyOriceArFi):

Creatina e tot natural, mai documenteaza-te.
ON Topic : Esti prea mic pentru creatina, aia o iei de la 16 ani cand esti cat de cat dezvoltat nu la 13 cand esti putoi ( fara suparare )
Ramai pe sporturi care te dezvolta pana la 16-17 ani si dupa te poti gandii la creatina si alte suplimente.

| paccccccccccc explică (pentru Wehes):

Vrate nu mai suport sunt mic si slab si eu tot vreau sa ieau sunt doar curios ce mise poate intampla daca mor sau nu mor

| Cosmin86 a răspuns (pentru paccccccccccc):

Cate mese ai pe zi? ai proteine si carbohidrati la fiecare masa?

creatina aia conteaza 5 %, alimentatia conteaza 95 %

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru Wehes):

O fi creatina naturala, da suplimentele alea de le cumparam noi cu siguranta nu sunt laughing

| Wehes a răspuns (pentru paccccccccccc):

Nu mori ma, n-ai cum sa mori daca iei cu cap. Adica cat e recomandat de producator. ( 5 g pe zi. )
Ideea e ca tu inca te dezvolti, normal ca esti mic si slab doar nu vrei sa fii Arnold la 13 ani?straight face
Ca sa nu mai fii mic si slab apuca-te si tu de un sport mai barbatesc : handball, ceva sa te solicite destul de mult fizic si sa te dezvolte ( inot ) etc.
Cum ti-a spus si Cosmin, daca nu mananci cum trebuie, arunci banii aiurea si prea repede. Degeaba iei creatina si mananci hamburger si bei cola straight face

| Nickname1890 a răspuns (pentru paccccccccccc):

La varsta asta nu ai nevoie de creatina. La 13 ani sistemul muscular nu este inca complet dezvoltat iar efectul creatinei va fi aproape imperceptibil deci dai banii aiurea.

Fa sport fa miscare cata vrei asta este foarte bine, dar la varsta asta nu ai nevoie de suplimente nutritive. Sa mananci acasa bine si sanatos este cea mai buna solutie.

Frate nu ai cum sa fii musculos la 13 ani. Eu personal cand aveam 13 ani numai la muschi nu ma gandeam, faceam sport de performanta dar nu imi statea gandu ca ba sunt prea slab sau sunt prea nu stiu cum.

Apuca-te de un sport, inotul este un sport care te dezvolta foarte frumos, iar in timp totul va veni de la sine.

Eu am 40 kg si sa stii ca eu iau o pastila pe zi daca iau

Ba da creatina are efect sa stii am un prieten care ia si se vad rezultatele

Nu stiu sa inot

1. Foarte bine daca nu stii sa inoti, te duci si inveti.
2. Cati ani are prietenu ila ce i-a creatina?
3. Da cat vrei ma sa ai la 13 ani, 80 kg?! Daca vrei sa cresti kg te apuci sa mananci nu apelezi la suplimente straight face

Ai 40 de kg? laughing)

adica te ridic lejer cu o mana, eventual fac si repetari rolling on the floor

Daca nu stii sa inoti te duci la cursuri este chiar indicat sa inveti tehnica corecta nu sa inoti ca pe balta.

Daca iei doar o pastila pe zi chiar ca nu are nici un efect si nici daca iei 10 pastile nu o sa vezi cine stie rezultate. Dar e problema ta daca nu vrei sa asculti de niste persoane care poate mai stiu cu ce se mananca treaba asta. N-ai decat sa incerci si sa te convingi. Iar daca iei ia cum se ia perioada de incarcare de 15g pe zi timp de 3zile apoi cate 5 grame pe zi timp de o luna. Iar asta trebuie facuta concomitent cu antrenamente de forta si alimentatie ok.

Crede-ma fac sport de performanta de mult timp si nu am vazut ca antrenorul sa ii spuna vreunui sportiv mai mic de 17 ani sa ia creatina. Dar cum am mai spus este decizia ta daca vrei sa ma crezi sau nu.

Nu e ceva anormal sa ai 40kg la 13 ani. Daca stau bine sa ma gandesc si eu tot pe acolo aveam cand aveam 13 ani fiind sportiv. Si cu ce m-a deranjat asta? Sunt persoane care se dezvolta mai repede si persoane care se dezvolta mai greu, nu o sa ramai la 40 kg toata viata chiar si fara sa faci vreun efort in privinta asta o sa iei in greutate pe parcursul timpului nu inteleg de ce te stresezi atat in privinta asta.

| Wehes a răspuns (pentru Cosmin86):

Raule laughing

Are 13 ani prietenul meu si tot 40 kg are si de cand ia creatina este foarte facut

| paccccccccccc explică (pentru Cosmin86):

Haha ce sa spun cosmin 40 kg stiu este putin dar decat sa am 100 de kg mai bine asa

Sunt mic si slab si cand o sa am musci jur ca o sa va dau la totii funde nu va uit happy

Muschii se fac in ani de zile. si muschii au si ei greutatea lor ( ca nu sunt cu aer ), cand pui muschi o sa cresti in greutate

p.s. : e ok sa ai si 100 de kg, daca sunt doar muschi fara grasime

Sunt curios in ochii vostrii cat de facut e baiatu ila la 13 ani.
Si eu am o cunostiinta care s-a apucat de sala la 14 ani, acum are 16 si intr-adevar e facut frumos acum si uite ca nu a folosit suplimente sau creatina, doar mancare, odihna si antrenament.
Asa ca, de ce nu mergi la sala?!
Cat despre creatina eu nu ti-o recomand ca nu vreau sa te am pe constiinta, poate de pe la 14-15 ani sa folosesti monohidrata si atat.

| paccccccccccc explică (pentru Cosmin86):

Eu is bine la 40 kg si am inceput sa iau creatina se vad rezultate foarte mari

Atunci inseamna ca nu stii ce inseamna rezultate "foarte mari"

dar bine, ai si 13 ani, asta explica multe, mai ai de crescut

| Cosmin86 a răspuns (pentru Wehes):

Are 13 ani ma, nu realizeaza o gramada de chestii, lasa-l sa mai creasca.

eu cand aveam 13 ani am facurt 2 flotari incorecte evident si mi s-a parut ca am "rezultate foarte mari", asa e la varsta aia, n-ai ce face happy

o sa creasca

| paccccccccccc explică:

Am mentionat ca am luat creatina efervescenta