anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa merg in parc sa alerg,dar nu știu unde sa-mi las telefonul, sticla de apa? Nu pot alerga cu ele. Cei care aleargă unde le lasă? Nu pot pleca totuși fără telefon. Merg cu metroul pana acolo și am nevoie și de cartela la metrou, fac cam o ora. Voi unde le țineți când mergeți la alergat?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| FreddieM a răspuns:

Ma minunez ce pareri pot emite tipii astia pe aici, si-si mai permit sa si jigneasca, desi nu alearga macar 1km pe saptamana.
Scuza-i ca habar nu au despre ce vorbesc.
Din proprie experienta iti impartasesc unele recomandari, care-ti pot fi utile in aceasta aventura. La inceput mergeam cu masina pana in parc, dar am renuntat, si acum incep cursele de acasa, stabilesc trasee prin tot orasul. As recomanda sa faci la fel, e mai confortabil si mai convenabil. Nu cari cu tine portofel, cartele de metrou etc... E important sa alegi si orarele in care e mai putin trafic.
Desi telefonul este absolut inutil cand alergi, ( nu-ti arde de palavre cand alergi, esti concentrat pe fuga, vei vedea) este necesar sa-l ai cu tine, ca sa monitorizezi cursele prin diferite aplicatii (distanta, timpi, calorii). Asta daca nu ai un ceas cu gps care face treaba asta.
Dar nu-i bai, exista niste bande care le pui pe brat in care poti sa-l pui, dar nu-s prea comode (pentru mine), sau iti cumperi o borseta tot pentru alergatori (decathlon are, e comoda sI elastica, deci nu e voluminoasa. Probeaza cum intra telefonul in ea, prima sa o cumperi) si pui acolo telefonul si cheile. (Nu le lua pe toate de acasa doar cea de la usa)
Acum despre apa. Nu poti fugi fara sa te hidratezi in timpul cursei. Iti sugerez sa cumperi o sticla pentru alergatori, e comod sa fugi cu ea in mana. Oricum nu ai alternativa, trebuie sa o ai cu tine. Ar mai fi multe de spus, dar vei descoperi singur satisfactiile pe care ti le ofera acest sport, si cu siguranta iti vei imbunatati performantele cu fiecare cursa pe care o vei face.
Pentru alte recomandari si idei iti raman la dispozitie.
Mult succes.

26 răspunsuri:
| AwGenetix a răspuns:

Telefonul se lasa acasa, evident, si apa o cumperi dupa ce termini de alergat.

nu-i asa ca trebuie sa fi un geniu sa gândești normal?

suntserios
| suntserios a răspuns:

In buzunar. Exista bluze speciale cu buzunare elastice unde sta bine telefonul. Apa nu îmi iau...

Exista si suport special pentru telefon care se prinde de mana.

| AwGenetix a răspuns:

Daca vrei neapărat sa iei telefonul si cartela si bani de exemplu, sunt borsete de talie, care nu te incurca la alergat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru AwGenetix):

De ce trebuie sa jignești? Am zis ca fac mult pana acolo și trebuie sa am și bani la mine ca nu e aproape de casa. Și ma simt și straina de locuri aici in București. Dacă eram la mine in oraș parca îndrăzneam sa plec oricum de acasă. Vreau sa iau telefonul cu mine, oare cei care aleargă chiar asa îl lasă acasă?

| JulyDreams a răspuns:

Majoritatea parcurilor au tasnitori de apa. Mobilul se poate pune intr-o husa-banderola pentru brat.
Mai sunt si unii pantaloni cu buzunar la spate in zona lombara. Din aia de care poarta ciclistii. Daca alergi repede ar putea sa deranjeze.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru JulyDreams):

Știu dar eu acum am doar o pereche dencolanti simpli și adidașii plus bustiera și p bluza de trening. Cheia unde sa o pun? Pana îmi iau ce spui tu am nevoie de o improvizație

| alecsawng01 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai cumpara o borseta, de obiceii colantii pentru sport au un buzunar special inauntrul lor pentru cheie sau bani

| Digikey a răspuns:

Telefonul ai putea sa-l in tii intr-o mana si sa alergi cu cealalta.Sticla,unde naiba sa tii sticla? Asta este o problema.

| wildthing a răspuns:

Dar chiar nu gasesti un loc mai aproape de locuinta ta? Mi se pare absolut ridicol sa faci o ora pana la locul unde vrei sa alergi. Trebuie sa fie prin apropiere terenul de sport al vreunei scoli, vreunui liceu. Astfel, la apa poti sa renunti, pentru ca poti bea cand ajungi acasa (si oricum nu e bine sa bei apa imediat dupa ce ai alergat, pentru ca esti infierbantata si poti face pneumonie).

| anonimg a răspuns:

La Decathlon găsești husă pentru telefon, husă pentru sticlă și borsetă -toate pentru alergat.
https://www.decathlon.ro/C-113868-accesorii-alergare
Dacă nu ai mașină trebuie să ai borsetă. Pentru că trebuie să ții și cheia și eventual niște plasturi.

| WhiteLife a răspuns:

Https://youtu.be/5umbf4ps0GQ

Urmărește de la 1:40

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru wildthing):

Mie aici îmi place sa vin. In final am venit și nu am alergat, ci stau pe banca și ma mai plimb. Data viitoare o sa-mi iau toate necesare ca sa pot alerga fără grija telefonului și cheilor.

| TPU2019 a răspuns:

Armband. găsești pe net.

| wildthing a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai nu spune nimeni sa nu te duci acolo pentru relaxare/plimare, dar daca vrei sa alergi, eu cred ca gasesti solutii mai aproape de casa; si gandeste-te cum e dupa ce termini, sa mergi transpirata cu metroul, etc; nu cred ca e foarte placut. Dupa alergare ideal ar fi sa ajungi cat mai repede acasa, nu sa faci o ora pe drum.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru wildthing):

Nu știu unde pot merge mai aproape. Eu stau in Berceni și merg in tineretului. Pierd vreo 30 și ceva de minute cât merg cu RATB, plus metroul cam pe la 45-55 de min ajung. Altundeva mai aproape unde? as sta in parc aici toată ziua, parca in felul asta scap de atâtea mașini și gălăgie

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Din berceni in tineretului in parc 45 min?

| wildthing a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt o multime de scoli si licee in Berceni; trebuie sa gasesti un teren de sport al unei astfel de institutii pe langa tine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Da,atât fac. Azi atât am făcut. Am merg 5 min pana la stația de RATB, am așteptat cam mult RATB ul vreo 20 de min in care mi se luase efectiv. Apoi am mers 15 pana la metrou apărătorii patriei, am stat la semafor și pana am traversat s au mai dus 5 min, am stat 6 min după metrou și apoi nu știu cât am făcut stațiile alea. Și asta e timpul. Se duce o ora stai liniștit

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru wildthing):

Exista un teren(de care știu eu) dar e încuiat tot timpul, am văzut ca atunci când e deschis vin baieti de la echipe și joaca fotbal. Eu in rest nu știu. Dacă știi tu îmi poți recomanda. Din cauza ca nu am parcuri aproape de casa sa merg pe jos, ajung de la facultate și zac in apartamentul ăla pana a doua zi. Nu mi place asa. In curtea blocului nu e o banca sau o iarba ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru FreddieM):

Un răspuns ca asta așteptam. Îți mulțumesc

| FreddieM a răspuns (pentru anonim_4396):

Mersi pentru funda si scuze. Ulterior am observat ca esti fata.
Daca ai probleme cu rezistenta sau vrei sa maresti performantele, pot sa-ti mai dau niste idei. Le-am probat pe toate si le aplic pe cele mai eficiente. Am convingerea ca ar functiona si in cazul tau.
Eu sunt un runner pasionat axat pe distante marisoare (20-25 km) Daca esti si tu, poti sa alergi linistita 10 km fara repaus dupa un antrenament adecvat, si vei constata ca poti mai mult.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru FreddieM):

Dacă vrei îmi poți lasă un mesaj

| Welterweight a răspuns:

Alearga si tu in jurul casei, faci 2 ore cu masina ca sa alergi 10 minute printr-un parc? Si apoi faci o ora epuizata pana acasa transpirata? lmao

| minrest a răspuns:

Telefonul, pe mana, in suport special pentru alergatori; recipientul de apa (ai ghicit!), special, ca un mic rucsac sau marsupiu, din care tragi cu paiul, dar mai sunt multe variante, cartela merge in suportul de telefon, dar si in buzunar la trening.

| Sofer a răspuns:

Suport de mana pentru telefon sau îl ții în buzunar.

| supermamici a răspuns:

Salut! Ai nevoie de un suport pentru brat. https://timez.ro/unde-iti-tii-telefonul-si-cheile-cand-alergi/