anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cat dureaza un antrenament la o grupa, de exemplu biceps?

Funda

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Depinde de grupa, bicepsul este cea mai mica grupa, deci maxim 25 de minute sunt suficiente.

Eu recomand asa :

piept : 35 de minute
spate : 50 de minute ( un antrenament intreg )
picioare : 50 de minute ( un antrenament intreg 0
abdomen : 30 de minute
triceps : 25 de minute
umeri : 25 de minute
antebrat : 10 minute

| Mihai1337 a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu de obicei fac la bicepsi, tricepsi si antebrat vreo 50 de minute la fiecare grupa, are ceva?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mihai1337):

50 de minute fiecare grupa? Da, are, le supra-antrenezi de le ia gaia, o sa-ti creasca in 10 ani si o sa se defineaza in vreo 30 de ani cum lucrezi tu sau mai degraba NICIODATA.

20 de minute biceps
20 de minute triceps
10 minute antebrat

Atat e suficient, pune accent pe INTENSITATE, un pe durata, pauze de 90-100 de secunde intre serii, sa obtii pompare.

Pai daca lucrez 10 minute antebrat si 20 de minute triceps nu o sa fac febra niciodata. Eu vreau forta nu masa.

Lucreaza intens, cu greutati mari sa faci MAXIM 10 repetari pe serie ( si 8 sau 9 e ok ), cand poti mai mult maresti greutatea.

Pauzele intre serii de 100 de secunde, eu sunt CONVINS ca tu acum ai pauze mult mai mari, foloseste un cronometru.

Fa exercitiile corect, cu greutati mari, fara capelte miscarii, miscare controlata ( nici rapida dar nici foarte lenta ) astfel incat muschiul sa fie sub tensiune toata seria si o sa faci o febra cum nu ai mai facut pana acum.

Forta e legata de masa, cand creste masa creste si forta.

Daca vrei sa minimizezi cresterea masei si doar sa faci forta, atunci greutati astfel incat sa poti face maxim 5-6 repetari, acelasi algoritm : cand poti mai multe, maresti greutatea.

Antebratul oricum participa la toate exercitiile pentru biceps, triceps, chiar si umar, ai vazut ca dupa un antrenament e umflat putin si el, deci nu mai e nevoie sa-l lucrezi mult direct.

De fapt, folosesc un cronometru si pauzele sunt intre 1 minut si 4 minute. Oricum mersi.

Prea mult, sunt grupe mici, maxim 1 minut jumate.

Uite aici, citeste cu atentie tot articolul :

http://www.getfit.ro/......telor.html

E explicat foarte bine.

Apropo, daac sari peste partea negativa a muscarii cum fac multi pierzi 50 % din exercitiu.

Spre ex. cand faci biceps, cobori INCET mana, muschiul se lucreaza si pe partea negativa la fel de mult ca pe partea pozitiva a exercitiului.

11 răspunsuri:
| Un1kuL a răspuns:

Pai maxim 1 ora cu pauze dupa fiecare 10 minute.

| DimLight a răspuns:

Depinde cat rezisti, cat te alimentezi si ce suplimete iei...a si cat te odihnesti laughing fara odihna corespunzatoare e ca si cum nu ai manca destul, nu cred ca exista vreun prag fix, depinde de om si de cat de mult vrea sa se antreneze daca mai are suficienta energie

| VladPetcu a răspuns:

Deci eu fac sala asa ca am sa iti zic eu.
Cel mai bine se lucreaza o grupa de muschi 2 ore cu o pauza de 10 minute la 30 de minute lucrate.
Toate cele bune,
Vlad.

| Cosmin86 a răspuns (pentru VladPetcu):

2 ore? S-a dus dracu stimularea hormonului de crestere laughing
O grupa mare : 35 de min
o grupa mica : 20-25 de min

Un antrenament complet : 1 ora maxim

Ce spui tu poti doar daca faci injectii cu steroizi, dar nici atunci nu antrenezi 2 ore o grupa.

Incearca sa te antrenezi si sa mananci corect ( 2 grame de proteina / kg-corp zilnic ) si sa vezi rezultate.