| Hehehahah a întrebat:

Ce părere aveți despre petarde?

16 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Că fac zgomot și poluare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vorbesti despre o anumita categorie de femei sau celelalte petarde?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Foarte tare ????????

| PainTech a răspuns:

Tampenii. Macar artificiile fac un spectacol interesant de lumini.

Petardele doar zgomot si fum. Nu stiu ce apreciaza lumea la ele.

| Simpatic a răspuns:

Niste tampenii care le folosesc in mod ritualic chinezii, adica cei care ne-au imbolnavit de covidwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O părere proastă.

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Chestii din copilaria noastra. Atunci nu facea nimeni gat ca vai doamne ar speria animalele, ca ar fi periculoase in halul ala... Vremuri calumea, nu ca acum cand omeniare are mult prea mult timp liber si isi gaseste probleme de care sa se lege. Adevarul e urmatorul : Lumea a functionat si cu ele si o face in continuare doar ca unii cu mintea odihnita se plictisesc

| Zuzu1991 a răspuns:

Ca sunt mai naspa decat parasutele big grin

Bula
| Bula a răspuns:

Explozia petardelor poate fi foarte periculoasa!
Fiul unei cunostinte (cca. 40 ani) si-a pierdut vederea pe ambii ochi, chiar la Revelionul din anul trecut.
Acum umbla la spitalele din strainatate, cu insotitori, sparand ca se va putea face o minune undeva si va vedea ceva macar cu un ochi.

| Frank51 a răspuns:

Am o părere foarte bună despre artificii, în schimb neutră despre Petarde. De vreo 3 ani îmi țin propriul spectacol de artificii făcut în mod de siguranță absoluta și cu minim 20 de spectatori. Petardele sunt făcute sa sperii animalele, dacă ar fi să cumpăr pentru mine, as lua acele bombe făcute de chinezi(cele de 10-15kg, sau asa ceva).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt pretutindeni din păcate.

| NotNamed a răspuns:

Parere proasta. Existenta lor nu este o necesitate, nu este un tratement, ii aprinzi fitilul, auzi un poc si aia a fost, nimic wow insa pot exista destul de usor consecințe grave din lipsa experientei, cunostintelor de utilizare sau neatentiei. Neexistenta lor n.ar afecta pe nimeni, n.ar face niciun rau.

| Drimmero a răspuns (pentru WolfgangKreutzfeldt):

Acum 15 ani se vindeau petardele la toate gardurile, erau vecini care efectiv aveau pancarde d-alea cu ''vand petarde'', erau mai legale, fiind noi mici le vedeam distractie, mai ales cand se facea ''floricica'', pentru cunoscatori. Puneai 2 pachete de petarde si faceai o floare si cand dadeai foc incepea bahaosul, 2 minute bubuiau alea ))). Vremuri frumoase, au avut farmecul lor, in special alea Pirat cu cutia neagra si cu piratul ala, mi se pare ca erau 60 intr-o cutie, mai erau si alea cu fitil rosu care bubuiau instant, sau alea cu 3 focuri tot de la pirat, mai lunguiete, ce penale erau.

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns (pentru Drimmero):

Doamne ce amintiri mi-ai trezit man. Alea erau vremurile calumea, in care stateai afara cu prietenii pana la 1-2 noaptea si dadeati petarde incontinuu, ba imi aduc aminte ca mi-a si pocnit in mana una din alea mari ( eu inteligent am rupt-o de la jumate sa faca scantei da cand colo a facut bum ) si n-am avut nici pe drk, doar degetele negre si ca imi tremura putin mana de la soc. Mai tin minte ca odata a luat taica-meu un tub din ala mare cu artificii care se dadea pe cer vreo 200 de lei ( in bani noi ) a dat si pe vremea aia aia erau bani nene. Si acu tin minte ce bubuitura a facut aia rolling on the floor. Multumesc ca m-ai facut sa-mi reamintesc de niste vremuri super. Respect man

| Drimmero a răspuns (pentru WolfgangKreutzfeldt):

Da, cand le rupeai de la jumate scoteau scantei, tin minte ca si eu le rupeam ca sa le fac ''artificie'' si am tinut aproape pe una si mi-a sarit scanteia aia pe fata si catranul ala, eram negru de zici ca vin din Africa ))). Erau amuzante rau, au avut farmecul lor, un amic avea un rahat in fata portii si cum ne plictiseam noi am zis sa bagam petarde in el, ba frate...cand au explodat alea i-au facut gardul aluia de ''ciocolata'', de a trebuit sa-l curatam, putea in ultimul hal gardul ala, ne tineam de nas si da-i curatare )))). Una mi-a rupt talpa la adidas, am tinut piciorul pe ea sa vad ce se intampla, n-am patit fizic nimic, dar mi-a rupt talpa, era sa-mi bubuie una si in gluga, noroc ca am avut reflex rapid si am dat-o de acolo. Nu stiu daca mai tii minte mirosul ala intepator specific cand le aprindeai si le tineai aproape, fumul ala de inceput, il simteai si 5 minute dupa ce aruncai petarda, mai erau unele ''defecte'' care explodau instant, dar cum ziceai si tu, erau alte vremuri, copilaria din anii 90-2000 a fost prea belea.

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns (pentru Drimmero):

Cum naiba sa uiti mirosul ala specific laughing) off doamne. Amintiri man, frumoase amintiri