| nicusor123 a întrebat:

Ce varsta trebuie sa ai ca sa mergi la sala de forta(aia unde faci muschi)?

Răspuns Câştigător
| Eduard a răspuns:

In principiu nu ai o varsta pentru cand sa te apuci de 'forta', sala de forta e cu totul altceva. Iti sugerez ca pe la 16 ani sa incepi. Daca ai mai putin, poti sa incepi prin a face flotari, tractiuni (in special), ceva jogging (sa iti dezvolti inima pentru fiare, ca o sa ai nevoie), sa incepi un sport (baschet de ex. pentru a te mai inalti si a-ti mai consolida oasele).
Inainte sa te apuci de fiare, trebuie sa stii foarte multe lucruri.
Ce sa mananci, cum sa mananci, cat sa mananci, cum sa te antrezezi, cat sa te antrenezi, cat sa te odihnesti, cat si ce fel de sport sa mai faci etc.
Sunt foarte multi factori care iti vor influenta viata din acest punct de vedere.
Iti dau cateva idei, dupa care tu trebuie sa mai citesti de pe site-ul asta : http://www.getfit.ro/
In primul rand cand te apuci de sala de forta ai nevoie de un partener, in egala masura pregatit cu tine (cam acelasi fizic si cam aceleasi idei in cap ca sa nu apara divergente etc., vei vedea de ce).
In al doilea rand, nu te sfatuiesc sa ridici greutati mari, sau sa lucrezi prea mult cu haltera. De ce? Ti se taseaza oasele (se macina), te accidentezi usor, o sa fi prea obosit pentru un alt antrenament si va exista un risc si mai mare de accidentare.
Daca vrei performanta si sa rezisti, iti recomand sa iti cauti niste suplimente alimentare (vitamine, proteine etc) pentru a reusi ceea ce-ti propui, insa nu uita ca trebuie sa mananci pe masura in care te antrenezi. Pe kg de corp iti trebuie un gram de proteina. Daca ai 70 kg iti trebuie 70 g proteina, surplusul de proteina (de-abia) de depune ca muschi, deci trebuie sa mananci.
In continuare iti recomand multa ambitie, perseverenta si o muzica la sala care sa te stimuleze. Rezultatele poate o sa intarzie sa apara dar vor veni crede-ma.
Inca o chestie exista 3 tipologii umane: ectomorf (cei slabi si care se ingrasa greu si slabesc usor), mezomorf (cei facuti care se ingrasa si si slabesc usor) si endomorf (cei grasi care castiga usor in greutate dar nu prea reusesc sa dea jos). Criteriul acesta conteaza cel mai mult.

Bafta

4 răspunsuri:
| KaRioKa a răspuns:

De la 16 17 ani deoarece atunci se finalizeaza dezvoltarea corpului si a muschilor! fundabig grinbig grin

| Adrick a răspuns:

18winking
finalizarea dezvoltarii corpului este la 25 ani! dar 18 este o virsta destul de buna.in general bodybuildingul se recomanda pe la 23-24

| Zady a răspuns:

Vezi tu nu este o varsta clara la care sa mergi, ideea este sa nu mergi cand esti inca in crestere pentru ca din cauza fiarelor vei stagna.de obicei e bine daca mergi pe la 16, 17, poti si mai devreme dar pot aparea consecinte daca esti in crestere cum ar fi deforarea corpului, cel mai des italnita

| Marius_1903 a răspuns:

Ba ai-ti innebunit toti ca nu mai cresti daca te duci la sala cum drecu frate sa nu mai cresti eu am 16 ani ma duc de un an la sala am pus muchi si parca mai rau m-am inaltat am 1, 83 cum sa nu mai cresti daca faci sport sunteti mai prosti ziua si-a dat unu cu parera si acum vorbesc toti aiurea

Întrebări similare