| Tkfus a întrebat:

Exista exces de aminoacizi? Care ar fi limita? Și a doua întrebare, eu l-am întrebat pe un domn dacă e ok sa iau atât proteine cât și aminoazici iar el că trebuie să iau aminoacizi că proteinele poate nu au adăugați. Eu știam că toate proteinele complete au aminoacizi. Și mai am o întrebare. Dacă proteinele se descompun in aminoacizi, dacă iei doar aminoacizi, nu e același lucru?

2 răspunsuri:
| costicj a răspuns:

Nu este același lucru, deoarece dacă alegi să consumi proteina pe bază de hrană, ea conține și micro/macro nutrienți, vitamine etc. Iar shake-urile proteice sunt foarte bune doar când ai de adăugat proteină dar nu vrei să depășești maximul de kcal impus de tine, sau, dacă te-ai antrenat fasted și trebuie să oferi niște proteină corpului după antrenament, să aibă rezerve până ajungi acasă și să mănânci. Dar pentru detalii mai multe poți face niște analize, corpul fiecărui om este unic și are reacții diferite la orice schimbare.
Btw, exces există pentru absolut orice, de aceea recomand research mai amănunțit și niște analize pentru a-ți cunoaște mai bine limitele și condiția actuală.

| costicj a răspuns:

Am uitat să specific ceva; dacă nu are în compoziție aminoacizi, nu este proteină. Proteina din asta este compusă majoritar.