| Dariana1999 a întrebat:

Hei buna TPU! Am o problema: am 12 ani si 50Kg. La mine nu se depune grasimea la burta sau asa ceva ci pe picioare. As vrea sa slabesc pana cand incepe scoala, ca colegele mele sa nu se mai ite la mine urat chiar daca nu sunt cea mai grasa din clasa. Ma puteti ajuta sa slabesc repede?

Răspuns Câştigător
| Robert030 a răspuns:

Salut! Dupa parerea mea la varsta ta nu ar trebui sa-ti pese extrem de mult sa fii in forma perfecta. Insa, daca vrei sa slabesti eu iti recomand sa reduci grasimile din dieta (nu sa mananci mai putin) si sa alergi mult! Mergi intr-un parc mai mare sau un loc liber, te plimbi 2-3 minute, apoi jogging 5 minute (atentie la postura: picioarele la nivelul brâului, mainile tinute in forma de pumn dar relaxate, corpul putin aplecat in fata) iar apoi alergare rapida vreo 30 de secunde. Apoi iar mergi cam 1-2 min, jogging 1-2 min si alergare 30 sec iar, pana cand nu mai poti. Sper ca te-am ajutat, bafta!

3 răspunsuri:
| Maariiaa a răspuns:

Bună,
Ești destul de micuță pentru slăbit și diete. Depinde ce înălțime ai, dacă ai 1, 60 sau chiar mai mult e super bine cât ai.
Vorbește cu mama ta despre asta, să îți gătească alimente ușoare și slabe, însă nu te înfometa. Mănâncă multe fructe, e vară. Pepenele roșu de exemplu conține 80% sau chiar mai mult apă. Mănâncă supe ușoare de legume sau de pui, însă fără ulei si grăsimi(supa de varză ajută la slăbit). Fă în așa fel să ai 3 mese pe zi și gustări(un măr, un iaurt, un baton de cereale, orice fruct în afară de struguri sau banane). În afară de alimentație, pentru a slăbi mai repede trebuie să faci sport. Apucă-te de ceva care îți place sau măcar mergi pe jos o oră pe zi cel puțin. Nu mânca după ora 6-7.
Dacă vrei alte sfaturi dă-mi mesaj pe privat cu mai multe detalii și te voi ajuta cu plăcere.
Multă baftă!

| Maariiaa a răspuns:

Și cel mai important bea cel puțin 2 litri de apă pe zi, ajută enorm!

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.

Dacă spui că te îngraşi numai la picioare, înseamnă că ai un corp de tip pară. Corpurile sunt de mai multe feluri - măr, pară, clepsidră, dreptunghi.
Dieta femeilor cu forma corpului pară ar trebui să fie compusă în proporţie de 55% din carbohidraţi complecşi, 30% proteine şi 15% grăsimi bune.
Include în alimentaţia ta nuci, avocado, seminţe de in şi foloseşte ulei extra virgin la gătit.
Asigură-ţi un aport bogat de carbohidraţi complecşi, prin consumul de fructe, exceptând bananele şi strugurii, orez brun, cereale integrale şi legume, exceptând cartofii.
De asemenea, încearcă să incluzi în alimentaţie şi alimente bogate în fibre, precum ciupercile, cereale de orez, produsele din soia şi fulgi de ovăz.
Trebuie să ai un aport echilibrat şi de proteine.
Consumă peşte, ton, somon, carne de pui şi de curcan şi carne de vită slabă. Este recomandat să ocoleşti pe cât de mult posibil grăsimile, redu consumul de produse lactate.
Şi nu uita să faci mult sport - aleargă 30 minute seara, mergi cu bicicleta, sari coarda şi încearcă să faci plimbări lungi pe jos.

Toate cele bune!