anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei. Stiti exercitii pentru inaltare? adica spre exemplu daca s`ar coarda sau pur si simplu sar ma ajuta? sau stand in fund cu picioarele intinse si sa incerc sa`mi ating talpile cu mainile? intreb de exercitii pentru ca de sporturi stiu si eu:baschet, volei dar nu am timp sa merg, si in plus in oras la mine nu poti sa mergi si sa joci asa de capu` tau, trebuie sa fii neaparat intr-o echipa si sa faci antrenamente pentru campionate si restul` si dupa cum am spus nu am timp.si am 14 ani, daca va ajuta cu ceva.

Răspuns Câştigător
| mihaibrasov a răspuns:

Depinde si ce varsta ai. Cam dupa 21-22 de ani nu te mai inalti, dar pana la varsta asta poti sa sari in sus cat vrei si ai sanse. De preferat sunt jocurile de tip volei, baschet care te forteaza sa sari. Eu iti recomand, daca nu poti juca jocurile astea (mai ales iarna) sa sari si in casa incercand sa atingi un obiect imaginar aflat la o inaltime mare. 30 de minute in jurul diminetii, 30 de minute seara si vezi daca dupa 2 luni ai luat ceva centimetri in plus. Daca nu, e doar codul tau genetic slabwinking

5 răspunsuri:
| adita32 a răspuns:

Budisti si hindusi folosesc meditatia pentru [inaltare].fa si tu asteapta cativa anii si sigur o sa te inalti fizic si sufleteste

| EmaS a răspuns:

Vrei sa iti adaugi cativa centimetri in inaltime? Nici o problema. Ai la indemana cea mai sanatoasa metoda posibila: sportul. Acesta da un impuls cresterii in inaltime, cu singura conditie sa nu fie prea intens, caz in care ar putea sa duca la deviatii ale scheletului, dureri musculare, articulare sau osoase.

Asadar, daca nu ai implinit inca 20 de ani si nu ti s-au inchis cartilajele, cresterea in inaltime poate fi stimulata. Principalele oase la care trebuie sa lucrezi sunt coloana vertebrala si picioarele. Acestea au capacitatea de a-ti creste statura prin faptul ca sunt indeajuns de flexibile cat sa fie intinse, printr-o pozitie corecta si prin exercitii.

Inotul

Fara doar si poate, inotul ajuta la o dezvoltarea armonioasa a corpului. In plus, acesta este cunoscut ca unul dintre cele mai eficiente exercitii de stretching pentru coloana vertebrala si pentru intreaga musculatura. Ba mai mult, unii oameni il considera drept cel mai bun exercitiu de intindere din perspectiva cresterii in inaltime.

Dintre toate stilurile de inot, stilul bras (sau popular "broasca") este considerat drept cel mai solicitant din punct de vedere al intinderilor si, implicit, cel mai eficace pentru cresterea in inaltime.

Sfat: inainte si dupa sedinta de inot, trebuie sa consumi cantitati suficiente de proteine si carbohidrati. Rezultatele se vor situa undeva intre 1 si 2 centimetri.

Baschetul

Daca vrei sa cresti ceva mai mult in inaltime, intre 6 si 10 centimetri, trebuie sa intri in sala de sport si sa te pui pe treaba. Sariturile in inaltime declanseaza o reactie naturala de intindere a oaselor, care devin mai puternice si se pot lungi cu cativa centimentri. Mai mult, daca nu ai mai facut exercitii sport pana acum, cresterea in inaltime va fi cu adevarat mare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ideal ar fi să găsești un loc unde tu si prietenele tale sa jucați cam ce-ai zis tu acolo,undeva intr-un parc, sau pe lângă bloc.dar evident că e foarte complicata chestia, pentru ca apar băieții si jocul se cam termină in 3 minute.o să plecați apoi la o plimbare prin mall și...s-a terminat cu sportul.

| hummer24 a răspuns:

Da sarind coarda o sa te inalti, sarind si mai sus cu picioarele sansele sunt mai mari, dar sa nu exagerezi cu sariturile ca sa nu te doara coloana mai apoi, sari usor si cu pauzawinking s-ar putea sa faci febra musculara la coapse si gambe dar e ok

| LoVe_SoRy_1997 a răspuns:

Sunt ceva medicamente care impreuna cu sportul stimuleaza hormonul de crestere....de exemplu arginina+lizina+(inot, volei baschet saritul corzii sau intinderea demineata si seara)