| Gabriel_Ianis_2000 a întrebat:

Mi-am comandat bicicleta Mtb Rockrider st 100.Pentru cunoscatori, vine montata? Daca nu, ce ar trebui sa montez la ea si cum?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toate bicicletele comandate de pe internet sunt livrate demontate pentru că ocupă mai puțin spațiu la curier.


Pentru 100 lei rezolvi la oricare atelier, iar dacă ești din Brașov am om de legătură care te poate ajuta.

Apropo, dețin aceeași bicicletă și oarecum este o bicicletă ok. Cu aceasta bicicletă am mers aproximativ 2000 km în doua luni, cel mai mult m-a dus 133 km, cât am reușit să merg cel mai mult într-o singura repriza. Am mers și pe asfalt, prin pădure, drum forestier, prin noroi, am traversat râuri cu ea, am și căzut... Acum sunt în "concediu", îmi tratez rănile după ultima căzătură. Pe roata din față nu am făcut niciodată pana, pe roata din spate de doua ori. Pe roata din spate nu ai filet, îți va trebui cheie de 15 pentru e demonta roata în caz de pană. De fapt vei avea nevoie de doua chei de 15, eu am luat de la bricodepot.

Eu am bicicleta pe verdele ăla țipător, mi-am luat și cască tot la fel. Cumpără și lubrefiant pentru transmisie și lant dar nu lua lubrefiant cu pulverizare. Asa am făcut eu, am luat lubrefiant cu pulverizare și atunci când am mers la atelier în revizie mi-a zis băiatul ca am înecat lanțul în ulei. Cumperi lubrefiant cu picurator ( dacă vrei îți atașez link). Pui doua - trei picături. Vezi pe site-ul decathlon ca au mai multe produse de întreținere biciclete. Eu mi-am luat și soluție curățare pentru cadru și crede-mă, nu se compară ca atunci când speli cu apa de la robinet.

E bună bicicleta, însă eu as vrea să îmi șterg rock și să scriu crazy. laughing

9 răspunsuri:
| Gabriel_Ianis_2000 explică (pentru anonim_4396):

Am in pachet tot ce am nevoie pentru a monta bicla?
E complicat? Nu prea am pe cineva care sa ma ajute si va trebui sa o montez eu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Gabriel_Ianis_2000):

Nu ai în pachet nimic pentru a monta bicicleta, eventual instrucțiuni dar nu recomand să faci singur mai ales reglaje, strangere ghidon, poziționare ghidon pentru ca riști sa vi in nas. În plus, ai nevoie de chei pentru toate acestea. Trebuie mers la un mecanic sau cineva priceput. Eu pentru a scăpa de alte cheltuieli, am ales să cumpăr bicicleta direct din magazin decathlon. Apropo, nu cumpăra apărători noroi de la Dechatlon cu prindere pe tija șa. Costa vreo 70 lei apărătorile, iar eu în fix 12 ore am reușit sa rup arcul de la aparatoare spate care oricum se prinde greu ( se strânge greu de țijă), iar una dintre apărători fata a sărit pur și simplu de pe suport când am traversat o bordură, nu știu. S-a pierdut. Nu am mai pus aparatori deși ar fi indicat sa ai una în față chiar sub nasul tău pentru a-ți proteja fata când mergi prin noroi sau când plouă. Îți sare noroi sau apa pe față și e naspa tare. Acum nu știu la ce capacitati vei folosi bicicleta. Eu i-am dat ca nebunul cu bicicleta asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite aici o lista cu ce ai nevoie suplimentar pentru bicicletă. Asta pe lângă cheie de 15. Petic pentru reparat pana eu nu am pus pe lista, nu prea ma interesează, mai repede as schimba camera cu totul decât sa stau sa găsesc gaura din camera.

Lubrifiant - https://www.decathlon.ro/......49175.html

Spary degresare lanț. Îl folosești înainte de a aplica ulei.

https://www.decathlon.ro/......49205.html

Soluție curățare bicicletă -

https://www.decathlon.ro/......99129.html


Camera 27.5. Rotile la bicicletă sunt de 27, 5, scrie și pe caiuciuc
https://www.decathlon.ro/camera-275x19-25-schrader--id_8328070.html

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apropo, dacă ai magazin decathlon în apropiere poți merge la ei sa monteze. Decathlon are și atelier pentru biciclete. Era mai fain dacă o cumpărai direct de la magazin. Comenzile de biciclete de pe internet sunt mai mult pentru cei care știu sa își monteze singuri.

| Gabriel_Ianis_2000 explică (pentru anonim_4396):

Pfoaaai, lasa ca trebuie sa gasesc eu unu pe la tara sa mi-o monteze pentru 10 lei si o bere?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Încă ceva de adăugat despre bicicleta asta. Vor exista probleme cu pedalele, vor începe să scârțâie. Ca sa scap de asta fără a demonta pedala si a o unge, eu am pulverizat un pic de ulei pentru transmisie la pedală și acum nu mai scârțâie. Mai am ulei cu pulverizare rămas și de ce sa îl arunc? Partea amuzantă că într-o zi în timp ce eram într-o drumeție a început sa scârțâie rău pedala. Dar rău, am tot încercat sa ignor dar ma enerva la culme. M-am oprit în prima comună ( eram la cucuieții din deal) și cumpărat un bidon de ulei floarea soarelui laughing cu un șervețel mi-am uns pedalele și am observat ca și asta funcționează laughing la nevoie. : rolling on the floor

Când lubrefiezi lanțul, mai întâi îl degresezi. Apoi lași sa se usuce câteva minute și aplici ulei. Picuri de câteva ori pe lanț, apoi pe transmisie. Apoi iei un servetel, învârti la pedala cu mana, iar cu cealaltă mână, cu servetelul ajuti să între uleiul în zale ( acele găurele pe care le are lantul).

Te crezi boboc în ale biciclitului? Dar eu crezi ca sunt mai experimentat? Eu de doua luni știu a merge pe bicicletă, e și prima bicicletă. Iar toate acestea le-am învățat de la un băiat care și repara biciclete.

Am uitat sa îți recomand leviere pentru demontat cauciuc în caz de pana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Al naibii de auto corector... Am dat edit pentru ca am scris numai prostii.

| Gabriel_Ianis_2000 explică (pentru anonim_4396):

Am comandat pentru ca nu am masina ca sa aduc bicla la tara, am gasit pe cineva care se pricepe

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Gabriel_Ianis_2000):

E bine pentru ca ai găsit. Chiar nu îți recomandam sa montezi singur pentru ca e foarte greu dacă nu știi și riști sa cazi dacă nu sunt reglajele făcute calumea.

Dacă mai ai întrebări în ale bicilitului, poți posta și aici

www.dirtbike.ro

Este un site dedicat în aceasta categorie, iar acolo îți vor răspunde numai profesioniști.

Întrebări similare