Man si eu ma duc lunea asta la sala, tu ai 14 ani eu am 15(fac 16 in 2 luni), eu am mai tras acasa de o teava cu greutati de vreo 20kg, si mai faceam frlotari aproape zilnic, adica am ceva masa musculara ca sa merg la sala, si sunt si inalt, tu nu ai precizat ce inaltime ai si daca ai mai facut tu acasa sport, si sigur ca trebuie sa iti faci program, ca si eu o sa imi fac, nu exista sala fara antrenor care sa iti faca program... eu am 1, 78 si eu cred ca sunt inalt, tu daca ai sub 1.70 sa nu te duci inca. mai bine intrebi antrenoru daca e bine
Iti dau eu exemplu de un program:
Luni-Piept
Marti-Spate si umeri
Miercuri-Pauza
Joi-Picioare
Vineri-Brate
Programul asta e chiar foarte folosit...Inteligentule.Te-ai dus si tu 2 luni la sala si esti mare cunoscator.
Buna... Eu am auzit de la niste prieteni care sunt baieti, ca nu e bine sa faci sala de la o varsta sub 16-17 deoarece exista riscul sa nu mai cresti
fara suparare, sau cresti dar foarte putin si la 19 ani poti sa ai 1.60 si sa fi facut, sau poti sa ai 1.80+ si la fel poti sa fi facut daca incepi sa faci sala de la 17 ani.
ps: eu sunt fata, si dupa parerea mea baietii inalti is mai draguti
Depinde foarte mult inaltimea ta.
Daca ai peste 1.70 poti sa te duci linistit la sala
Nu iti face probleme.Programul saptamanal indicat de culturisti:Luni Miercuri si Vineri. Daca vrei sa cunoasca repede mananca santos. Bafta
Am facut 7 luni, si aveam program marfa, ce ai scris tu...de copii mici, si am stat cam mult primtre culturisti!
Esti cam mic pentru sala, mai asteapta ca nu patesti nimic daca astepti. Pana atunci pratica un sport ceva, iesi cu prietenii afara. pe la 15-16 ani poti sa incepi sa te duci.
Presupun ca ai program din ala cu de 3 ori piept pe saptama!
Te informez ca o grupa musculara se antreneaza o singura data pe saptamana... Facand de mai multe ori risti sa faci supraantrenament si sa te accidentezi grav.
Ok, deci 90 % din oamenii care zic sa mananci sanatos HABAR NU AU ce inseamna asta.
Sa mananci sanatos pentru sala inseamna :
- sa-ti asiguri 2 grame de proteina/kilogram-corp din 4-5 mese pe zi bogate in proteine ( carne, lapte, branza, oua ), cu doar 3 mese NU pui masa musculara decat extrem de greu
- sa-ti asiguri o cantitate optima de carbohidrati, altfel corpul va folosi proteinele pentru energie
- sa consumi o masa bogata in proteine cu absorbtie RAPIDA la 30, maxim 60 de minute dupa antrenament
- sa iei proteine cu absorbtie lenta ( ex. caseina, din lapte ) inainte de culcare, ca sa-ti asiguri un flux de aminoacizi in timpul noptii
Si altele.
Foarte diferit de "Nu manca dulciuri si toate prostiile
", nu crezi?
Ciocinta_Alexandru_1976 întreabă: