| Hehehahah a întrebat:

Salut! Am avut astăzi parte de o întâmplare... Eram in parcul lumea copiilor (București) cu bicicleta. Și într-adevăr am mers ceva mai tare, iar un paznic de acolo pe o trotinetă electrica mi-a zis sa mă opresc. Eu nu am oprit deoarece mă grăbeam acasă. Însă l-a oprit pe prietenul meu care era mai in spate și au mai venit inca 5 paznici și i-au zis că dacă mă vor mai vedea, mă vor opri. Însă mă întreb de ce vor sa mă oprească. A zis ceva că rău am făcut că nu am oprit. Însă eu aveam viteza și pot sa spun chiar că nici nu știam dacă voia să mă oprească... Am trecut cu vederea. Și voiam să vă întreb dacă aveți idee de ce as putea pății. O amendă? E cazul? Am 15 ani. Mă gândesc totuși că doar pentru chestia asta nu o-i păți nimic. Dar doar așa nu vreau sa am probleme fiindcă pe acolo am drum mai mereu chiar și înspre școală. Mulțumesc

10 răspunsuri:
| RalucaRalu2 a răspuns:

Data viitoare te poti opri să vezi ce vor. Nu au cum sa iti dea amenda paznicii.

| Alexia1208 a răspuns:

Bine ca de chestiile astea se ocupa paznicii. A postat zilele trecute o tipa pe Facebook cum a încercat sa oprească un copil hot de 16 ani pe scările rulante care a furat geanta unei mame cu 3 copii după ea. A împins-o pe tipa care a încercat sa îl oprească pe scări și ea s-a rostogolit și a fost julită destul de rău. Toate astea sub ochii paznicului de la Zara și a altor bărbați care nu au schițat nimic. Nu îți poate da amendă, stai liniștit. Încearcă sa ii eviti pe paznicii ăia. Ești un copil de 15 ani, nu ai făcut nimic grav. Sa se ocupe de aia care sparg semințe și arunca mucuri de țigări pe jos, nu de un copil de 15 ani care mergea pe bicicleta. Putea sa tipe după tine sa mergi mai încet nu sa te oprească. Sunteți minori

| Iunicu a răspuns:

Paznicul nu are nici o autoritate asupra ta.
Are cel mult în primire inventarul parcului pe care trebuie sa îl protejeze de furt sau vandalism.
Presupun că voia să îți atragă atenția asupra riscurilor vitezei de deplasare prin parc.
Te sfătuiesc să îți cauți alt loc pentru ciclism viteză.

| LittlePoppy a răspuns:

Erai si spui ca vei mai fi, IN PARC! Avand viteza, poti rani oricand pe cineva. De aia a vrut sa te opreasca, sa-ti atraga atentia. Nu mai merge cu viteza prin parc, orict ti-ar place. Daca lovesti un copil, faci o vizita la politie impreuna cu parintii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Paznicul nu poate da amenzi si chiar daca ar putea, pe ce nume sa scrie amenda cand nici macar nu stie cum te cheama?

| cristi202 a răspuns:

Probabil vor trece cu vederea. Nu și dacă mai mergi cu viteza. Deci, ai grija, mai ales ca treci printr-un parc, unde se pot întimpla multe la viteza mare a bicicletei.

| cristi202 a răspuns (pentru Alexia1208):

Nu a făcut nimic grav... Nu. Dar putea sa iasă ceva grav. Era suficient, fiind în parc, un copil mic sa ii iasă în fata. Ar fi fost foarte grav. Deci ce a făcut a fost cel puțin periculos.

| Alexia1208 a răspuns (pentru cristi202):

De acord cu dumneavoastră, dar frânele la bicicleta nu sunt ca și frânele la mașină. Prind mai repede și mai bine.

| RobertMoon a răspuns:

Parcul e spatiu public, nu are niciun drept să îți facă nimic. Paznicii de acolo sunt niste... în ploaie care nu au drepturi, eventual daca faci ceva rău pot doar sa te oprească și să cheme politia, dar cum tu nu ai făcut nimic în afară faptului că te plimbai cu bicicleta nu au ce sa îți facă sau zică.

| cristi202 a răspuns (pentru Alexia1208):

Daaa! La "Brain Games" pe National Geographic, a aratat un joc simplu cu privire la reacțiile noastre. Un obiect se afla pe o masa. Mina mea e la aprox. 50 de cm de masa, chiar deasupra mesei, a ta e sub a mea, la jumătatea distantei. Ce șanse crezi ca ai sa prinzi obiectul cu mina înaintea mea, atunci cand eu inițiez mișcarea? Nu te grăbi sa spui ca poti prinde obiectul. Nu ai nici o șansă. Chiar dacă eu trebuie sa fac un ocol cu mina pentru ca a ta e sub a mea. Nici un subiect nu a făcut -o în joc la tv. Poți sa îl faci acasă sa vezi. Și știi de ce? Pentru ca creierului tău ii trecute ceva timp ca să realizeze ca eu am mișcat mina. Și pana tu reacționezi, eu am luat obiectul. La fel e si la accidente. La unele ai timp sa reacționezi. Dar cele mai periculoase sunt cele la care nu ai timp sa reacționezi, se întimpla atit de rapid incit nu realizezi decat abia după ca s-a întimplat. Și riscul de a avea un astfel de accident creste o data cu viteza. Chiar si la bicicleta. Nu o data era sa agat eu un copil care sarea în fata bicicletei, și as fi făcut -o dacă aveam viteza. Dar eu nu umblu cu viteza ore trotuar sau în parc. Cind un copil îți sare în fata, nu ai timp de reacție, și dacă ai și ceva viteza, îl poți rani serios.
Și sa mai știi ceva. Cu cit creste viteza, cu atit timpul și distanta de franare creste. Oricit de bune ar fi frinele. E valabil și la bicicleta.
Și dacă ma mai iei cu "dumneavoastră", ma supăr. Pe bune! happy