| Lupulalbastru a întrebat:

Tocmai am inceput sala de o saptamana si ceva. Problema mea e ca eu sunt destul de slab ca masa musculara si am un pic de burta care e inestetica si se vede cand port tricou. E posibil sa pun masa si sa dau in acelasi timp si burta jos? As putea sa stau 2-3 sapt sa tin dieta ca sa scap de ea, dar deja abonamentul de la sala imi e platit si nu prea as renunta la el... Funda pentru un raspunsul cel mai complet. Multumesc! happy

Răspuns Câştigător
| ThePowerlifter a răspuns:

Salut! Este posibil pentru tine sa slabesti si sa pui ceva masa in acelasi timp pentru ca esti un incepator. Va trebui sa mananci intr-un deficit caloric (20-25% din mentenanta ta, sau daca vrei chiar un pic mai mult, dar doar pentru un incepator)si macronutrientii tai sa fie in felul urmator: 2, 2-2, 9g de proteina/kg; 25% grasimi si restul carbohidrati. Fa 2-3 maxim 4 ore de cardio pe saptamana. Ah si foarte important la antrenamentul cu greutati, daca nu te antrenezi cu aceleasi greutati si vezi ca pierzi din forta, nu este bine. Inseamna ca pierzi si masa musculara. Mananca mancare care sa iti tina de foame si sa te odihnesti.

7 răspunsuri:
| Gabriel_Tudor_2002 a răspuns:

Da, este foarte posibil sa faci masa musculara in timp ce slabesti. E bine sa faci exercitii de tip hit in timp ce fac pentru masa. Si nu uita sa tii o dieta destul de drastica pana slabesti.

| AllForOne a răspuns:

Mai întâi trebuie să dai burta jos pentru ca nu poți pune masă musculară momentan.
Corpul tău trebuie să elimine mai întâi grăsimile și abia apoi o să se tonifieze și masa musculară.
Perioada de timp în care o să vezi rezultate depinde de cât de multe kg ai de dat jos ca sa ajungi la greutatea ideală de la care corpul tău poate începe tonifierea. Dacă ai de dat jos cam până in 4-5 kilograme, atunci va dura in jur de o lună să slăbești si vreo 2-3 să înceapă să se vadă ceva rezultate la masa ta musculară. Dar doar dacă te ții serios de sală și te duci regulat. Rezultatele nu se văd peste noapte și e nevoie de perseverență sa continui odată ce ai început pentru că mulți renunță după o lună-două pentru ca nu văd incă rezultate.
O dietă echilibrată combinată cu sport te vor ajuta să dai mai repede jos, și, după asta, să te tonifiezi.

| keenkee a răspuns:

De obicei este un antrenor la sala, încearca mai întâi să dai purta jos, și apoi fa exerciții pentru mărirea masei musculare și mănâncă mai sănătos, dar poți pune masa musculara chiar dacă ai și acea "burta". Succes.

| ThePowerlifter a răspuns (pentru AllForOne):

Este foarte posibil pentru un incepator sa puna masa in timp ce slabeste in grasime.

| AllForOne a răspuns (pentru ThePowerlifter):

Eu știu asta din experiența unor prieteni care au pus masa musculară abia după ce au dat jos. Bine, aveau și ceva mai multe kg de dat jos. Depinde și de metabolismul fiecăruia, și, cum ai spus și tu, reglarea alimentației

| ThePowerlifter a răspuns (pentru AllForOne):

Parerea mea este urmatoarea: eu sunt pe un program de forta, si forta imi creste foarte repede! Daca as face si un cut ar creste dar mai incet. Probabil ca acei prieteni ai tai nu vedeau cand puneau masa pe ei din cauza grasimii.

| DanielHX a răspuns (pentru Gabriel_Tudor_2002):

Imi place cum astia copiaza raspunsurile unul de la celalalt dar tot vorbesc prostii.Ca sa pui masa musculara nu trebuie sa slabesti.Si eu am avut putina burta si am pus masa musculara pe mine la inceput.Deci poti pune fara sa slabesti, daca vrei un corp mai frumos, lucreaza si abdomenul.A da si cel mai mult conteaza AlIMENTATIA.(ca sa slabesti antreneaza tot corpul mai intens, de 4 ori pe saptamana).Nu ii asculta pe astia ca nu au experienta.