| Gabymrc a întrebat:

Am 13 ani si recent m-am apucat de box si as vrea sa stiu daca boxul ma ajuta sa ma inalt sau nu. Si daca nu ma ajuta ce as putea sa fac sa ma inalt in afara de a ma apuca de alt sport? Dau funda

26 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu te ajută nici un sport, ci hormonul de creștere.

| Catrice a răspuns:

Te faci pitic cu mușchihee hee
Încearcă d-astea clasice, înot, baschet, handbal...

| SingleForOne a răspuns:

Te ajută, dar nu cu mult. Exercițiile pe care le faci te ajută mai mult, și dieta corespunzătoare. Pe lângă asta, nu prea îți trebuie înălțime la box, doar să joci bine.

| darrio2007 a răspuns:

Boxul nu te va inălta. Dimpotriva. Daca stii cu ce se mananca boxul, vei sti la ce ma refer.

| Yuoia a răspuns:

Nu, boxul nu inalta. Te face pitic cu muschi cum se zice mai sus. Poate chiar nu mai cresti deloc, pentru ca iti dezvolta muschii. Sporturi care ajuta cat de cat la inaltare sunt inotul, baschetul.

| AnastasiaK a răspuns (pentru darrio2007):

Aha...tu stii cu ce se mananca boxul? Cate si ce titluri ai mai exact? Sau macar cati ani de box ai făcut?

| Catrice a răspuns (pentru AnastasiaK):

Si tu ăsta expert, cati m te-o încântat boxul? Cat boxeri înalți vezi tu?

| AnastasiaK a răspuns (pentru Catrice):

Pai eu care chiar cunosc boxeri spre deosebire de atotstiutorii ca tine care numara probabil pe degetele de la o mana meciurile de box vazute toata viata si nici din alea n-au inteles nimic, am colegi inclusiv de 2m.

Oricum, nu e vorba despre ce vezi, e vorba despre a avea un minim de cunostinte incat sa stii ca inaltimea nu depinde de sport, ci de genetic. Ca asa si la baschet vezi doar oameni inalti, dar orice antrenor iti va spune ca sunt selectati cei inalti pentru ca au avantaje in acest sport si ca nu ajunge nimeni mai inalt prin baschet. Cunosc si baschetbalisti sub 1, 90, e ok.

Dar hai sa ne intoarcem la box, unde, apropo, spre deosebire de baschet, cei inalti pot fi mai dezavantajati pentru ca sunt oarecum "obligati" sa lupte la categoria supergrea unde e cu totul alta treaba față de categoriile mai mici...sau sa se mentina foarte slabi.

Deci, doar cateva exemple de nume mari din box de care probabil ai auzit pana si tu: Ali (1.91), Joshua (1.98), Tyson Fury (>2m), Ruiz Jr (1.88), Wilder (~2m). Deci, despre ce vorbim?

| darrio2007 a răspuns (pentru AnastasiaK):

E clar ca habar n-ai ca boxul nu te inalta. Am jucat volei(daca stii ce e ăla) si m-a inaltat cu cativa centimetri. Am 1, 90 m la varsta mea.
Tu ai facut box de mă intrebi pe mine asemenea lucruri?

| AnastasiaK a răspuns (pentru darrio2007):

Da, am facut box (si am rude si prieteni care au facut la nivel de performanta) si eu inca fac kickbox de performanta laughing

Stiu ce e voleiul si pot sa te pun fata in fata cu antrenori (care chiar au studii, nu ca tine pe care te prind deja a 3a oara vorbind din propria imaginatie) care o sa-ti zica fix ce am zis eu: ca nu sportul te inalta si ca ai fi crescut oricum.

| Catrice a răspuns (pentru AnastasiaK):

Si de unde crezi tu că eu nu cunosc boxeri?
Ce va place la unii sa vă dați atotștiutori pe net...

| Cosmin86 a răspuns (pentru Catrice):

Ea e sportiv de performanta, tu esti un user obisnuit...
Si ca fapt divers, legenda boxului, Muhammad Ali, avea 1.91

| Catrice a răspuns (pentru Cosmin86):

Of of, așa e, am uitat că asta e prezentul...dai doi pumni și câștigi un meci sau te plimbi câteva ore cu mingea și faci egal - ești legenda; câștigi o olimpiadă internațională sau vinzi un tablou cu o suma record - nu ii pasa nici lu' dracu.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Catrice):

Din prostiile pe care le debitezi, de acolo stiu.

| Catrice a răspuns (pentru AnastasiaK):

Atunci iluminează-mă cu învățăturile tale, geniu pustiu și ascuns.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Catrice):

Ti-am scris deja mai sus cu argumente si exemple ca nu face pe nimeni boxul scund. Daca stii sa citesti, bine, daca nu, nu am de ce sa repet.

| Catrice a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ah deci la atat ti se limitează cunoștințele...fir-ar și eu care credeam că învăț lucruri noi sad

| darrio2007 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Daca nu puneai acel emoticon poate te-as fi crezut. Dar e clar ca ai prea multa imaginatie. Foarte rar ajung fetele sa faca box de performanta. Treci la nani si viseaza in continuare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Catrice):

Treci peste asta, vezi ce-am zis de Muhammad Ali (de care sigur ai auzit). Si mai am exemple de oameni care fac box de la 5-6 ani si au peste 1.90.

Inaltimea e determinata genetic, prin sport NU o influentezi (decat maxim 1%, daca si ala).

| AnastasiaK a răspuns (pentru darrio2007):

Cap ai, minte ce-ti mai trebuie laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

I-am dat si eu mai multe exemple mai sus, dar unii nu reusesc nici sa inteleaga ce citesc si vor sa aiba opinii. De fapt, ei au numai certitudini. big grin

| darrio2007 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Alo, gara, vorbeste frumos ca eu nu te-am jignit. Se vede clar din comentariile tale ca esti departe de subiect. Vrei doar sa te contrazici.

| AnastasiaK a răspuns (pentru darrio2007):

Eu sunt departe de subiect? laughing Bai, baiatule, tu nu realizezi cat de prost pari in ochii uneia/unuia care chiar e implicat in domeniul asta atat in mod direct ca sportiv, cat si in mod indirect ca spectator.

Mai si vii si spui ca "foarte rar ajung fetele sa faca box de performanta"...pai da, cap patrat, ajung mai rar decat baietii pentru ca in general fetele nu VOR sa se implice in astfel de sporturi. E o chestiune de voință, nu ca n-ar putea. Ca tot cu alte fete concureaza, nu e LOGIC? Ba mai mult, fiind mai putine fete, nu e cumva chiar MAI UȘOR sa faci performanta in sportul asta ca fata decat ca baiat? Ca ai competitie mai putina decat are un baiat...dar na, daca tu nu gandesti nici cat o gaina, cum sa te prinzi de o chestie logica? Pe bune acum, pentru asta nici macar nu aveai nevoie sa fii catusi de putin implicat in sportul asta, era necesar doar putin creier.

In rest, iti sugerez sa te abtii, ca nu-mi dispar nici medaliile, nici centurile, nici nimic daca vine un nimeni de pe TPU care nu stie nici minimul despre box/kickbox sa-mi spuna ca i se pare lui ca n-am treaba cu subiectul...subiectul pe care el nu-l cunoaste deloc, dar e ok, e bine ca orice prost are dreptul la opinie. laughing

| darrio2007 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Cam prea usor jignesti, probabil de la multi pumni in cap pe care i-ai luat, daca faci sportul ăsta.Ti-as putea fi tată. Pacat de celelalte vorbe „frumoase" ale tale. Se pare ca in ultimul tau comentariu te-ai descris pe tine. Pacat de tineretea ta.

| AnastasiaK a răspuns (pentru darrio2007):

Ah, okay, faptul ca ai o varsta inseamna automat ca poti sa debitezi toate prostiile lumii, iar altii care sunt informati pe subiect si pe care tu insisti sa-i contrazici desi esti paralel cu subiectul nu au voie sa-ti atraga atentia ca ai luat-o pe carari grav doar pentru ca tu te-ai nascut imaintea lor? Pe bune? Asta e argumentul tau in viata sa fii respectat? Varsta? Chiar nu dau 2 bani pe varsta. Prost poti sa fii si la 10 ani si la 60. Faptul ca n-ai murit pana acum nu te face nici destept, nici demn de respect.

Data viitoare, daca vorbesti numai cand esti informat (ca repet, e a TREIA oara cand te prind ca vorbesti aiurea), nu o sa-ti comenteze nimeni.

Dar daca tu vii si:
1. Dovedesti ca esti prost. (Prezinti ca pe o CERTITUDINE parereaa ta despre ceva ce HABAR N-AI.)
2. Si semnalizezi (Ii mai si contrazici pe ăia care nu doar ca au habar, sunt direct implicati...deci nu-si dau cu parerea, ci iti expun EXACT o situatie concreta.)

Ce te astepti sa se intample? Sa vina lumea sa-ti spuna "vai ce destept esti"?

| darrio2007 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Mai fato sau baiat, sau ce drk oi fi, esti chiar recalcitrant(ă). Hai, pa, că se pare că ai ceva probleme de personalitate.