Zau? Nu mai poate? Tin sa iti amintesc ca in acest sport, in aceasta lupta poti sa ai cele mai bune gene, cel mai bun si frumos fizic, intr-un cuvant poti fi Hercule, Davis, Goliath, oricine doresti tu, insa daca nu ai curaj, inima(nu inima aceea care ii bate omului in piept), rabdare si vointa esti un nimic, un nimic atunci cand vei intra in ring.
Totul depinde de TINE si numai de TINE cand intri in ring, nu conteaza muschii, si toate celelalte, conteaza tigrul din tine, adevaratul TU, asta conteaza.
CONTEAZA CAT DE DEPARTE VREI SA MERGI, SA MERGI PANA LA CAPAT ORICE S-AR INTAMPLA.
Aici nu vorbim de cultursim, vorbim de iad, da mai auzit bine de aid, de mi si mi de pumni luati in cap la coaste, peste tot, peste tot.
Daca vrei sa practici intr-adevar acest sport, trebuie sa fi cel mai bun, in acest sport nu exista locul 1 sau 2 sau 3, NU!
Exista doar invins si invigator.
Au fost nenumarate cazuri de sportivi, cei mai multi porveniti din familii modeste, sau sarace, iar ca sa scape de saracie varianta, lor, visul lor a fost boxul, da BOXUL.
Acesti sportivi au tras intr-adevar din greu pentru sansa lor si chiar au reusit, insa uni dupa ce au ajuns campioni s-au lasat orbiti de gustul faimei, al gloriei, gustul banilor, gustul vietii fara griji, asta pe uni i-a facut slabi, slabi pe dinauntru.
Si tocmai de aceea acesti mari GREI, acesti sportivi au fost invinsi pana la urma, ti-ai aparat titul o data, de doua ori, de zece ori, si te-ai obsnuit cu ideea ca oricine te va provoca, il vei invinge, dar nu este asa.
Pentru ca ceilalti zece sau 20 pe care i-ai batut ca sa iti aperi centura, titlul, nu au fost ca cel care se antreneaza 24 de ore din 24 in continuu, cel care este flamand, cel care vrea sa te ucida, care vrea sa te umileasca, cel care vrea sa castige mai mult ca orice pe lumea asta.
Fiecare sportiv lupta pentru sansa lui si castiga, isi apara titlul pentru o perioada buna de timp, insa fara sa vrea, fiecare campion devine civilizat, da ati auzit cu totii CIVILIZAT.
Si tocmai de aceea acesti mai GREI, acesti sportivi au fost invinsi pana la urma, ti-ai aparat titul o data, de doua ori, de zece ori, si te-ai obsnuit cu ideea ca oricine te va provoca, il vei invinge, dar nu este asa.
Atunci cand intri in ring trebuie sa fi flamand, sa ai OCHII TIGRULUI, NU TREBUIE SA TREMURI, SI CHIAR DACA INVINGI, SI OBTII CEEA CE TI-AI DORIT, INAUNTRUL TAU SA NU DEVII MOALE, PENTRU CA TU DEVININD MOALE PIERZI TOT, IAR CEL CARE VA VENI ACUM, CEL CU CARE TE VEI CONFRUNTA ACUM, SI MAI ALES, MAI ALES DACA ESTE FLAMAND TE VA MATURA CU TINE PE JOS.
Ceea ce incerc eu sa spun aici este ca, chiar daca ai castigat, si ai obtinut uralele miliardelor de oameni, sa nu te culci pe o ureche, pentru ca iti vei apara titlul o perioada, vei bate 10, 20, 30 de indivizi, insa acesti indivizi pe care tu i-ai batut nu sunt FLAMANZI, NU ISI DORESC CU ADEVARAT VICTORIA, NU! SUNT DOAR NISTE ARTIGICII PENTRU A PASTRA TITLUL MAI MULT DECAT TREBUIE.
ASTA TREBUIE SA TINA ORICINE MINTE.
Fara suparare, dara daca nu sti, daca nu ai experienta, nu mai comenta, fara suparare.
Vrei sa faci box de performanta?
Nu mai poti, e prea tarziu, mai ales daca nu ai vreun antrenament in trecut ceva...
Omule.Iti multumesc Din suflet!
Eu iti multumesc tie
Deci dude, in concluzie tine numai si numai de acel TU, si nu conteaza varsta deloc doar acel TU, si da ai dreptate, dar totusi am si o nelamurire in privinta experientei, spre exemplu doi boxieri de 18 ani, unu s-a apucat la 12 an si celalt la 17 care crezi ca castiga? Eu cred ca cel de 12 pentru ca daca individu a muncit si a avut vointa fara sa vrea dobandit o anumita discilplina si talent datorita anilor, poate ca si cel de 17 e bun ca e talentat si are acel "Tu" dar totusi experienta inainte de toate, nu?
Te roh sa ma lamurezi tu si in privinta asta, deorece am observat ca ai naumite cunostinta si pregatire in domeniul acesta.
Iti apreciez gandirea, ai pus o intrebare foarte buna.
Insa vezi tu, varsta cateodata nu conteaza, ce ai spus tu aici, se refera la perioada de antrenament.
Imagineaza-ti urmatorul episod: Doi pugilisti, ambi au 18 ani, unul se antreneaza de la 12 ani, iar celalalt de la 17, meciul va avea loc peste 6 luni? Cum crezi ca se va desfasura toata actiunea?
Cel care sa antrenat de la 17 ani, trebuie sa aiba exeprienta in ring, sa participe la concursuri, campionate etc... pentru ca numai asa, experimentand meci dupa meci poate dobandii o anumita rezistenta, care ii va fi de folos in adevaratul meci.
Iar intr-un singur an, tu crezi ca el a avut timp sa se antreneze si sa mai si participe la lupte in ring.
Spre deosebire de cel care se antreneaza de la 12 ani, asta este cu totul altceva, dar sunt uni care se antreneaza si de la 10 ani, dar nu o fac pentru ca vor sa ajunga mai tarziu in ring, nu, o fac pentru ei. Intelegi?
Cel care se antreneaza de la 12 ani, inseamna ca sa antrenat calumea daca vrea sa intre in ring lacum la 18, la fel si cel care a inceput antrenamentul la 17, insa cel care sa antrenat de la 12 ani(bineinteles daca sa antrenat foarte bine, daca sa antrenat ca sa castige, pentru ca sunt uni, iar acum voi da un exemplu: Se antreneaza de la 13 ani pana pe la 15, apoi ia o pauza pana pe la 22 de ani iar de la 22 incepe iar, vine cineva si il intreaba: De cand practici box? iar el spune: De la 13 ani.) Intelegi acum?
Dar daca cel care sa antrenat de la 12 ani din greu pentru a castiga, iar cel de 17 de abia acum a inceput, este normal ca cel care sa antrenat de la 12 sa abie mai mult vantaj, am spus mai mult avantaj, nu ca va castiga din start, e o diferenta totusi in acestea doua.
Poate ca cel de 17, este facut pentru ring, poate ca are o rezistenta buna, pumni lui se misca repede, de ce crezi ca el vreau sa intre in ring acum la 18, daca doar s-a apucat la 17? Nu iti pui intrebari? Ei bine intrebarea ta a fost un exemplu pe care le l-am dezvoltat.
De obicei un sportiv care practica box-ul sau orice fel de lupte trebuie sa se antreneze cativa ani, Nu este ca in filme, unde tipul nu stie nimic despre lupta, vine cineva il antreaneaza 3 luni si apoi il bate pe rival, NU!
Aici este totusi vorba de box, cateodata in unele meciuri se ajunge la bataie de strada, BATAIE DE STRADA, cei doi pugilisti nu mai stau sa respecte regulile si dau tare tare pe ori unde, sa stii ca sa mai intamplat, nu nimeni nu a fost descalificat.
Dupa cum spuneam, un pugilist trebuie sa se antreneze o lunga perioada de timp pentru a intra in ring, nu este de ajuns un an.
Exemplul tau a fost prea exagerat.
De castigat nu iti pot spune sigur cine va castiga, chiar daca ma indoiesc in privinta celui care s-a apucat de la 17 ani.
Boxul nu este pentru ori cine.
Daca vrei sa te apuci trebuie sa ai motive serioase.
Gandeste-te la Rocky Marciano care pana in ziua de azi si in vecii vecilor va ramane cel mai bun pugilist la categoria grea din toate timpurile.
Rocky Marciano a fost si ESTE NEINVINSUL NEINVINSILOR, nimeni nu la putut infrange, au fost pugilisti care s-au antreant timp de 15 ani din greu si tot nu au reusit sa il invinga pe MARELE GREU AL GREILOR MARELE CAMPION ROCKY MARCIANO.
Ca sa batut Mike Tyson cu Trevor Berbick in 1986, cand in acel moment Tyson avea 20 de ani si 4 luni iar Berbick avea 32 de ani, Tyson l-a invins in runda a 3-a sau a 4-a pe Berbick, aia este cu totul altceva.
Imagineaza-ti experienta, Tyson a fost luat de pe strazi la varsta de 12 sau 13 ani de un antrenor foarte bun, care a mai antrenat 2 campioni mondiali, un antrenor foarte bun care la adus pe culmile gloriei, Tyson avea un avantaj, era rezistent, si avea mana grea(sti ce vreau sa spun cu asta), iar Berbick se vedea ca nu mai era asa in forma, nu mai era flamand.
Iti sugerez sa te uiti la meciurile lui Rocky Marciano, Muhammad Ali, si vei vedea tu dupa aceea.
Nu uita sa ii cauti pe net.
Trebuie studiat box-ul, de fapt toate luptele trebuie studiate.
Sper ca ai inteles ce am spus.
O zi buna!
Multumesc foarte mult de lamurire si da inca odata ai dreptate dar si experienta conteaza dar cel mai mult conteaza daca esti facut pentru un asemenea sport BOX, cum ai argumentat si tu degeaba te antrenezi ani, zeci, daca nu esti facut pentru box si nu mai esti flamand degeaba.
Ina odata multumesc dude!
Have a nice day!
Exact, ma bucur ca ai inteles ![]()
Have a nice day!
Zau? Nu mai poate? Tin sa iti amintesc ca in acest sport, in aceasta lupta poti sa ai cele mai bune gene, cel mai bun si frumos fizic, intr-un cuvant poti fi Hercule, Davis, Goliath, oricine doresti tu, insa daca nu ai curaj, inima(nu inima aceea care ii bate omului in piept), rabdare si vointa esti un nimic, un nimic atunci cand vei intra in ring.
Totul depinde de TINE si numai de TINE cand intri in ring, nu conteaza muschii, si toate celelalte, conteaza tigrul din tine, adevaratul TU, asta conteaza.
CONTEAZA CAT DE DEPARTE VREI SA MERGI, SA MERGI PANA LA CAPAT ORICE S-AR INTAMPLA.
Aici nu vorbim de cultursim, vorbim de iad, da mai auzit bine de aid, de mi si mi de pumni luati in cap la coaste, peste tot, peste tot.
Daca vrei sa practici intr-adevar acest sport, trebuie sa fi cel mai bun, in acest sport nu exista locul 1 sau 2 sau 3, NU!
Exista doar invins si invigator.
Au fost nenumarate cazuri de sportivi, cei mai multi porveniti din familii modeste, sau sarace, iar ca sa scape de saracie varianta, lor, visul lor a fost boxul, da BOXUL.
Acesti sportivi au tras intr-adevar din greu pentru sansa lor si chiar au reusit, insa uni dupa ce au ajuns campioni s-au lasat orbiti de gustul faimei, al gloriei, gustul banilor, gustul vietii fara griji, asta pe uni i-a facut slabi, slabi pe dinauntru.
Si tocmai de aceea acesti mari GREI, acesti sportivi au fost invinsi pana la urma, ti-ai aparat titul o data, de doua ori, de zece ori, si te-ai obsnuit cu ideea ca oricine te va provoca, il vei invinge, dar nu este asa.
Pentru ca ceilalti zece sau 20 pe care i-ai batut ca sa iti aperi centura, titlul, nu au fost ca cel care se antreneaza 24 de ore din 24 in continuu, cel care este flamand, cel care vrea sa te ucida, care vrea sa te umileasca, cel care vrea sa castige mai mult ca orice pe lumea asta.
Fiecare sportiv lupta pentru sansa lui si castiga, isi apara titlul pentru o perioada buna de timp, insa fara sa vrea, fiecare campion devine civilizat, da ati auzit cu totii CIVILIZAT.
Si tocmai de aceea acesti mai GREI, acesti sportivi au fost invinsi pana la urma, ti-ai aparat titul o data, de doua ori, de zece ori, si te-ai obsnuit cu ideea ca oricine te va provoca, il vei invinge, dar nu este asa.
Atunci cand intri in ring trebuie sa fi flamand, sa ai OCHII TIGRULUI, NU TREBUIE SA TREMURI, SI CHIAR DACA INVINGI, SI OBTII CEEA CE TI-AI DORIT, INAUNTRUL TAU SA NU DEVII MOALE, PENTRU CA TU DEVININD MOALE PIERZI TOT, IAR CEL CARE VA VENI ACUM, CEL CU CARE TE VEI CONFRUNTA ACUM, SI MAI ALES, MAI ALES DACA ESTE FLAMAND TE VA MATURA CU TINE PE JOS.
Ceea ce incerc eu sa spun aici este ca, chiar daca ai castigat, si ai obtinut uralele miliardelor de oameni, sa nu te culci pe o ureche, pentru ca iti vei apara titlul o perioada, vei bate 10, 20, 30 de indivizi, insa acesti indivizi pe care tu i-ai batut nu sunt FLAMANZI, NU ISI DORESC CU ADEVARAT VICTORIA, NU! SUNT DOAR NISTE ARTIGICII PENTRU A PASTRA TITLUL MAI MULT DECAT TREBUIE.
ASTA TREBUIE SA TINA ORICINE MINTE.
Fara suparare, dara daca nu sti, daca nu ai experienta, nu mai comenta, fara suparare.
E tarziu pentru performanta, dar pentru sanatate e bun. In 3 luni poti intra in competitii daca esti talentat si muncitor.
Man, intai de toate my respect ca practici un asemea sport!
Si asculta bine!
Nu tarziu daca esti bun nu e tarziu tot ce conteaza e sa fi bun.
Alti se apucau la 20 si, si dupa cateva luni de antrenament, vointa, rupeau tot in ring totu tine in talentu propriu si intinctu din ring!
Asa ca daca esti bun, vointa de fier si iti place sportu, bafta Champion!
Nu e suficient sa ai pumni si inima ca sa faci box, trebuie sa mai si poti practica.
Cine nu e facut pentru un sport nu va putea sa ajunga sus oricat de mult ar munci
Stiu foarte bine ce vrei sa spui, inainte de a incepe sa practici acest sport, trebuie sa-ti studiezi foarte atent corpul, punctele tale slabe si asa mai departe.
Si da, intradevat sunt persoane care nu pot practica acest sport, din cauza ca nu le permite corpul.
Totul depinde in care parte a corpului esti mai sensibil, uni sunt cardiaci, au probleme cu inima, si acestia din start nu vor putea sa practice box-ul, alti sunt sensibili la cap in zona craniului la creier, uni sunt sensibili la coloana etc...
Nu toti suntem la fel, insa daca inainte de a incepe sa te antrenezi, mergi la doctor si faci mai multe analize, iar ele vor iesii pozitive, daca corpul tau este in stare din toate punctele de vedere sa practice box-ul, atunci de ce sa nu il practici?
Ce am vrut eu sa spun, este ca fara curaj, inima, rabdare, vointa si cea mai importanta foamea aceea de a castiga de a fi cu adevarat campion, nu faci nimic.
Sper ca te-am lamurit!
O zi buna!
Acum, eu nu vreau sa te conving fortat sa faci asta, totul depinde numai dar absolut numai de TINE, TU esti stapanul tau.
Daca sti ca rezisti, daca asta este ceea ce iti doresti cu adevarat fa-o.
Insa iti spun DREPT, daca stii ca nu poti face fata nu te duce, din puct de vedere medical ar trebui sa iti faci mai multe analize, pana vei fi sigur ca esti in stare de asta.
Succes!
O zi buna!