| Contcontuz a întrebat:

Se spune că după antrenament trebuie sa iei o cupa din aia de proteine care are în jur de 20 grame de proteine, apoi pe net mai apar exemple pentru mese bogate in proteine care au chiar și 60 g de proteine per masa, însă pe net am găsit că sunt asimilate doar 10 grame de proteine per ora, restul fiind eliminate. Care este adevărul? Să îmi răspunda cineva care face sala și chiar a avut rezultate ok in dezvoltarea masei musculare?

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O cupa are 30 grame si depinde cat de mult se absoarbe, evident depinde de stomac si intestine dar si de cata proteina ai nevoie. Normal se iau 2 cupe de 30g pe zi si cu alea poti sa ai o dieta normala fara sa te chinui sa mananci multa carne. Mai mult conteaza sa stimulezi tu muschii si sa fii activ aproape in fiecare zi. Muschii cresc atunci cand rupi fibrele musculare, da, efectiv tu trebuie sa iti distrugi fibrele ca sa le faci mai lungi, adica ridici mai mult, te fortezi la cateva repetari etc. O sa vezi o crestere si cand se opreste atunci e vorba de mai multa proteina din dieta. Nu e nevoie de mai mult de 60g de whey sau de bcaa, amino etc. Nu ai nevoie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai exact cine spune? Parerea mea este ca doar neprofesionistii.
Dupa antrenament trebuie sa te odihnesti suficient ca sa dai timp muschilor sa creasca. Poate nu stiai, dar in timpul somului se dezvolta musculatura cel mai bine dupa un antrenament si evident sa ai o alimentatie sanatoasa, nu ai nevoie de "prafuri".

Răspuns utilizator avertizat
| Sekim a răspuns:

Cupa depinde de producător și de tipul de proteina, existând cupe de la 20 la 60g. Pentru a avea cat mai multe proteine se recomanda izolatul proteic. In general, la proteinele normale ( suplimente ), din 30g doar 20 g + - sunt proteine. Ceea ce ai spus tu cu faptul că se asimilează doar 10g de proteina pe oră este doar un mit și garantez că cel care a spus asta nu știe despre ce vorbește, deoarece corpul nu elimină proteine, e o idioțenie de nivel foarte mare sa spui așa ceva. Daca iei proteine ( suplimente ) este strict alegerea ta deoarece poti sa îți iei necesarul din alimente.

| ruddy a răspuns:

Dupa sala trebuie sa ai o masa bogata in carbohidrati simpli (pentru a umple rezervele de glicogen din muschi ) si proteina preferabil din carne alba. Nu este recomandat de a manca grasimi dupa sala deoarece incetinesce procesul.