| just4fun_9065 a întrebat:

Trebuie sa fac un referat la judo despre coshi guruma. unde pot gasi informatii despre acest exercitiu? poze? stie cineva? dau funda.astept linkuri.

Răspuns Câştigător
| Goooogle a răspuns:

INTAMPLATOR TE POT AJUTA LA ACEASTA INTREBARE AM O CARTE DE JUDO ACASA SPER SA ITI FIE DE FOLOS MAI MULT DE ATAT NU PREA AI CE SA SPUI

Koshi Guruma, este una dintre cele originale 40 de aruncări ale judo-ului ca dezvoltate de Jigoro Kano. Acesta aparţine de-al doilea grup, Dai Nikyo, din lista tradiţional aruncat, Gokyo (nu waza), de Kodokan Judo. Este, de asemenea, o parte din actualele 67 de aruncari de Kodokan Judo. Acesta este clasificat ca o tehnică de şold, Koshi-waza.
În Koshi Guruma atacatorul încearcă să forţeze adversarul său să se aplece un pic şi, astfel, să poată să ţină braţul drept în jurul capului adversarii. Aceasta nu este o problemă faţă de adversari mai mici. În timpul acestui proces el roţi şold drept spre interior un pic trecut de şold drept adversari. Picioarele urmează într-o serie de măsuri în această roată şi în noua poziţie atacator pur şi simplu se apleacă peste un pic, de ridicare astfel adversarul de la sol. Ultimul pas este de a roti apoi corpul sensul acelor de ceasornic, deoarece aceasta mutare arunca adversarul la pământ.Atacatorul poate alege să urmeze în aruncare şi, dacă este făcută în mod corespunzător, se poziţionează direct în kesa-gatame.
Koshi Guruma a fost o aruncare de învăţat de către tradiţionalişti judo de la Kano Sensei. Recent, în anumite ţări, cum ar fi Canada, Koshi Guruma se încruntă la ei din cauza riscului potenţial de prejudiciu gâtului. Acesta este încă predată la un nivel de centură galben sau portocaliu, dar interzis in unele turnee.

0 răspunsuri: