| WhatheWow a întrebat:

Albert Einestein cel mai curtat si mediatizat om de stiinta din istorie a adus o contributie majora in descoperirea primei bombe atomice, prin celebra ecuatie a lui si prin scrisoarea trimisa presedintelui Roosevelt, scrisoare in care alaturi de Dr. Szilard, un fost coleg de facultate al lui Einstein, explica presedintelui despre uraniu si crearea unei noi si puternice arme. Din momentul in care s-a constientizat puterea celor doua bombe lansate in Japonia, Einstein a fost cuprins de o mare durere si un profund regret ca a semnat scrisoarea trimisa presedintelui. A trait aceasta durere pina la moarte stiind ce putere malefica a dezlantuit. Credeti ca oamenii de stiinta sint primii vinovati in aceste cazuri sau vina apartine dor oamenilor politici, ei fiind aceia care folosesc de stiinta in scopuri malefice? Credeti ca lumea ar fi fost alta daca Einstein nu ar fi trimis acea scrisoare lui Roosevelt?

Răspuns Câştigător
| harciog a răspuns:

Dupa ce a fost lansata bomba de la Hiroshima a dat si maxima"Doar doua lucruri sint infinite pe lumea asta,universul si prostia omeneasca,dar de univers nu sint sigur". Cred ca tocmai descoperise relativitatea prostiei si cred ca, in ce o priveste, nu vroia sa faca exceptie nici unui om, fie el politic, fie savant.

38 răspunsuri:
| WhatheWow explică (pentru lolosaurus):

Intrebarea era in legatura cu bomba atomica si nu are nici o legatura cu inventatorul robotului de bucatarie.

| shadovv a răspuns:

Stiinta este o unealta. Omul o foloseste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta e la fel cu povestea cu Einstein pe patul de moarte. Se zice ca el si-ar fi lasat cele mai de pret vorbe pentru finalul suprem din viata lui. A rostit cuvintele (care se considera ca ar fi avut un impact major asupra lumii) exact in momentul in care a simtit ca isi da suflarea. Asistenta, singura persoana prezenta in incapere nu cunostea limba germanatongue. Asa ca ce a zis el s-a dus. Cam acelasi lucru si aici. Einstein saracul, a fost fabrica, iar restul clientii, daca intelegi aluziatongue.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Fals, o femeie a descoperit cum se face o bomba http://filmedocumentare.com/ideea-geniala-a-lui-einstein/
uitate si invata, Einstein habar nu avea de asa ceva, formula lui nici nu are legatura cu bomba el a vrut sa demonstreze altceva, ecuatia serveste pentru big bang nu pentru bomba aia, fa tu ceva din ecuatia aia

| WhatheWow explică (pentru RAY):

Ray, discutia devine sterila; eu am postat mai sus si un documentar cu viata lui Einstein in care o sa vezi contributia lui directa in creatia bombei atomice. Acolo o sa vezi ca in anii '50 revista Time il numeste parintele acestei bombe.

| Miauti a răspuns:

Mai citeste, NU Einestein a descoperit bomba nucleara.

Rainer Karlsch claims that the Nazis conducted three nuclear weapons tests in 1944 and 1945

http://ro.wikipedia.org/wiki/Werner_Heisenberg

De ce nu a reusit sa faca nazismul bomba nucleara? Simplu costa mult si erau deja in razboi. Si in al doilea rand fondurile au fost cheltuite pe cercetarea navei antigravitationale care mergea in spatie in timp.

| WhatheWow explică (pentru Miauti):

Nu stiu de ce va place sa schimbati sensul intrebarilor care nu va convin. 1. Arata-mi unde am scris ca Einstein a descoperit bomba atomica! Am spus contributie. 2. Nu ai raspuns la intrebare!