HepHap
| HepHap a întrebat:

Cate arce a facut totusi Noe? Ca pana acum s-au gasit cel putin vreo 3-4 pe muntele Ararat...

Răspuns Câştigător
| Parintele a răspuns:

rolling on the floor Noe saracul nici macar nu a existathee hee) Stii binne ca s-a demonstrat stiintific ca arca respectiva nu ar fi putut sa intretina atatea vietati intr-un spatiu atat de mic si multe altele. Si asta este tot o stupiditate din biblie.

49 răspunsuri:
| Eron a răspuns:

Dovezi ca Noe si arca nu este doar o poveste:http://adevar-minciuna.ucoz.com/....../43-1-0-24

| Sconcsiş a răspuns:

Una singura

| 80Cris a răspuns:

Doamne Dannyjj ai dat un exemplu absolut paralel cu realitatea, cu ce vrei tu. Din punctul meu de vedere atunci cand un copil ajunge vagabond, vinde tot de prin casa si ce-ai mai spus tu, un parinte normal, nu zic bun, normal va face tot ce-i sta in putinta sa-l trezeasca la realitate pe copil cu o sumedenie de metode dar in nici un caz cu ce spui tu, ducandu-l la un centru de plasament. Ca sa ce, sa vagabondeze in continuare?
Biblia, a fost scrisa de niste oameni care au trait in vremurile acelea. Ok, e alegerea ta, sa crezi sau sa nu crezi tot ce au scris, ca s-a intamplat sau nu. Dar un lucru iti cer, fii un pic mai flexibil(a) in gandire si accepta si ce spun sau gandesc altii. Nici unul din noi nu detine adevarul absolut dar de aici pana la faptul ca tu nu vezi nimic altceva decat ce-i in fata ta, e cale lunga.
In privinta arcelor, or fi fost mai multe sau numai una, facute de Noe sau de altii, vom vedea si se va descoperi. In primul rand deocamdata, nu stiu, chiar nu m-a preocupat subiectul, Noe a trait? Inafara de ''dovezile'' scrise mai exista si altele? Si sa nu-mi raspunzi cu citate de genul:'' Crede si nu cerceta!''

| brosu a răspuns:

Probabil tot atâtea câte religii şi dumnezei sunt pe pământ.
Multe state vor să fie posesoare de "arcă" să îşi întărească statutul de popor ales.
Bineînţeles că se poate face polemică la infinit pe tema asta, posibil ca realitatea să fie diferită, poate vom afla vreodată...

| Mik3 a răspuns:

A fost o singura arca, si parintele mai lasa prostiile alea de documentare care te uiti la tv cu stiinta lor, ca ei au interesul sa te induca in eroare, deci mai bine ai citi biblia si si ai sa vezi ca afle de 100 de ori mai multe decat la tv

| acdcfan a răspuns:

Eu stiam doar de una.

| lucib a răspuns:

Eu cred ca una singura, numai ca s-a rupt in mai multe bucati.

| Mirciuuuuuuuu a răspuns:

Doar o arca a existat. E adevrat faza cu noe doar ca na salvat toate specile de animale ci doar cateva...

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noe de fapt a avut un colac roz. Dupa, si-a luat perechea de gaini si a fugit. Ce frumos.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Au fost multe arce, asta e un motiv clar sa credem ca Noe nu era singur pe mare dupa potop, faceau iahting acolohee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Succes in dezbateri.pe cand un rezultat? atoatestiutorilor? poate ma luminati si pe mine luminatiile voastre.nici nu pot citi bine de atata lumina a necunostintei. poate cu timpul...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hep, incep sa iti pun la indoiala pregatirea si calitatile intelectuale. De arca gasita de Gigel, acum cativa ani, n-ai pomenit nimic:
http://www.youtube.com/watch?v=2H0nG17Mf2o
Later edit: Gigel gasi arca la şes, cred ca furara nenorocitii muntele si-l vandura la fier vechi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Arca lui Noe face parte pentru totdeauna din folclorul umanitatii, ca o legenda care a inspirat numerosi artisti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci sa inteleg ca si-au facut si altii "arci", bravo dannyjj applause
rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bagamias p... ce rasp a fost ales, a luat. o razna lumea asta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu dar am o impresie vaga

| anonim_7702 a răspuns:

Poate din ignoranta sau poate din nestiinta insa daca ati fi cu adevarat interesati de subiect sa stiti ca exista multe dovezi cu privire la potop(procesul fosilizarii care nu se produce in mod natural la moartea nici unui animal, ele doar se descompun, ci este nevoie de o depunere masiva de sediment avand in vedere scara la care se gasesc fosile, formarea canioanelor etc.), iar cat despre corabie si ca nu ar fi avut loc animalele asta pentru ca orice om inteligent realizeaza ca nu este nevoie sa incapa toate speciile ci numai genurile si in mod cert corabia era incapatoare(chiar si Titanicul ce a fost mult mai mic putea transporta aproximativ 3500 oameni). Si as mai adauga ca tot din ignoranta poate oamenii considera Biblia o carte plina de absurditati insa nu au citit-o nici-o data, pentru ca daca ar fi facut-o in mod cert iti schimba viata.Iar cat despre longevitatea oamenilor inainte de potop nu este un lucru greu avand in vedere ca exista dovezi cu privire la o alta atmosfera si chiar inclinare a axei pamantului inainte de potop...chiar si biblia mentioneaza existenta unei paturi de apa sub scoarta din care a provenit mare parte din inundatie. oricum, nu este loc aici pentru mari discutii...cine e interesat poate sa ma contacte-ze

| anonim_7702 a răspuns:

Si poate ca ar mai fi ceva de adaugat pentru ca am observat ca se prefera raspunsuri mai degraba ironizante; oamenii din vremea lui Noe erau intr-adevar rai, in sensul felulului lor de trai: plini de patimi, nestapaniti, egoisti, nutrind numai ganduri indreptate spre rau, cum de altfel spune si Biblia, iar acest fapt nu are nici o legatura cu felul in care i-a creat Dumnezeu ci doar cu propria lor alegere. Potopul adevenit o necesitate tinand cont ca nu mai erau decat putini oameni ce ascultau de Dumnezeu si de legile firesti pe care le-a pus in jurul lor tocmai pentru binele lor.ganditi-va putin ce s-ar fi intamplat daca ar fi murit si Noe si familia lui inainte sa vina potopul...o concluzie fireasca ar fi fost ca in urmatoarele generatii nu ar mai fi existat nici macar un om care sa asculte de ce este firesc si natural.si atunci.tot pamantul ar fi cazut intr-o degradare din care nu stim daca Fiul Lui Dumnezeu ar mai fi reusit sa ne scoata.
Sper ca raspunsurile si comentariile rautacioase si ironice sa fie abandonate si in locul lor sa avem intrebari sincere si afirmatii cu simt de raspundere.