Reactiile chimice dintre elemente + caldura si alti factori de mediu.
Spre exemplu, viata se invarte in jurul apei, daca apa ingheata, si apa din celula ingheata, reactiile dintre elemente se incetinesc iar daca incetinsc de tot, celula moare, ramanand doar lipidele, proteinele, etc. care dupa un timp se vor degrada si astfel vor disparea.
Insa bineinteles in exemplul de mai sus vorbim de la nivelul celulei, daca vrei sa gandesi la scara mare, ia ca exemplul gaina, mai precis carnea de gaina. Odata fiarta, celulele "mor", ramanand doar rezervele si invelisul celulei, iar proteinele, lipidele, etc. vor fi separate prin procesul de metablolizare si prin restul proceselor pana la eliminarea din corp a compusilor nefolositori.
Pentru ca viata are o definitie destul de simplista care nu implica constiinta de sine sau alte manifestari superioare ale sinelui.
Ca un organism sa fie viu trebuie doar sa schimbe energie cu exteriorul (metabolism), sa se poata reproduce si evolua in timp si sa aiba un compprtament ce favorizeaza autoconservarea sa. Probabil mai sunt si alte criterii, dar ai prins ideea.
O celul nu are nimic magic in ea care ii da viata. Nu exista niciun "abur al vietii" acolo.
Toate procesele ce au loc in interiorul celulei, animand-o, sunt de natura pur fizica sau chimica. Sunt procesele pe care le regasim zilnic in natura.
Insa lucrurile simple se combina creand ceva complex care se intampla sa respecte criteriile de mai sus devenind deci viata.
Daca vreun factor uman ar fi descoperit asta, eram toti morti DEMULT! Think aboat!
Raspunsurile voastre doua impreuna ar merita un print screen. Sunteti rude cumva?
Ma vezi 'dublu'?
Daca ar fi sa analizam, cu toata 'stiinta' o celula, am constata cu tristete, ca o amarata de amoeba, compusa doar' de nucleu, citoplasma si membrana, este necuantificabila (inca) de amaraciunea stiintei.
Reactiile chimice, doar la nivel de citoplasma, sunt atat de inexplicabile la modul TOTAL, incat am putea sa fim tentati sa declaram ca acel 'ANIMA ' (sufletul, confluenta cu Universul, etc. )nu poate fi explicat! Cum naiba sa se descurce o celula microscopica la asa 'provocari'?
Cand mizerii de supraorganisme, precum noi, suntem neputinciosi, cretini, unii.
Care ne credem 'oameni de stiinta', blamam Credinta, ne credem dumnezei!
Dar nu putem da viata, decat ca animalele, in acte inconstiente si supuse altor treburi.
Chiar daca AS sti! Nu mi-ar trece NICIODATA prin minte sa-ti spun!
Caci mai inainte de toate am norme MORALE si nu stiu cine esti! Ca idee!
Stai linistit ca inca nu stie NIMENI, altfel eram mori demult!