Zbenguici
| Zbenguici a întrebat:

Cine iubeste adevarul, uraste pe Dumnezeu.
Va veni o vreme cand ipoteza unui Dumnezeu creator sa fie considerata cu aceea a cercurilor in astronomie.
Progresul ratiunii anuleaza efectele religiei. Manifestarile religioase fiind din ce in ce mai abstracte, iar existenta ei situandu-se in domeniul fictiunii, de indata ce la un animal un anumit nivel de perfectiune va fi atins, ruina sa va fi completa.

Religia a fost, timp de 1800 de ani, botnita ratiunii.[...]

Daca adevarul este cu mine, nu voi regreta si nici nu-mi voi indivia adversarii care au de partea lor Biserica, Vechiul si Noul Testament. Schopenhauer

Intrebarile mele: ce inseamna a crede in religie si ce inseamna a crede in Dumnezeu? Care dintre cele doua credinte este "mai adevarata"? Cate vieti a salvat acest tip de credinta? Care este locul ratiunii in credinta?

8 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Este genul de întrebare pe care o pune şeful subalternilor :nu-i aşa că sunt deştept, frumos şi cu bani? Apropo de ce nu ai postat şi părerea lui Schopenhauer vizavi de femei? Sau părerea filosofilor atei care pe parcursul vieţii studiind altceva în afară de biblie au ajuns la concluzia că Dumnezeu există. Ce mă amuză cel mai mult e când văd postate păreri din tinereţe ale acestor filozofi fără a se specifica părerea la care au ajuns la maturitate.
Religia este un domeniu foarte vast pe care nu- l putem cuprinde în câteva cuvinte sau idei dar e bine venit conflictul de idei dacă există respect reciproc între părţile contradictorii. Aceste dialoguri nu sunt neapărat de ajutor celor care au formată deja o părere, ci mai degrabă celor tineri care caută un sens în viaţă.

soothe
| soothe a răspuns:

De acord cu laura16.
Oricum credinta este modul de relatie pe care il avem noi cu Dumnezeu.
Dumnezeu este Calea. Ai auzit de Tao? E acelasi lucru. Crearea echilibrului in Univers sau/si lupta continua pentru acesta.
Iesi putin din tiparele mozaic-crestinismului si mai exploreaza altceva.
Lumea este cu mult mai mult decat cea ce vezi cu proprii ochi de dimineata pana seara. Experimenteaza, simte pe pielea ta, ia niste lectii de meditatie si ocupa-te putin de ce vezi si simti in tine. Poate ai sa ai norocul (se spune ajutorr bun de la Dumnezeu) sa vezi scanteia. Daca nu o vezi inseamna ca mai ai de mers.
Nici n-ai intrat in tunel. Ai auzit de smerenie? In primul rand fata de tine?
Bafta!

| 16.laura.16 a răspuns:

Raspunsurile noastre sunt de umplutura. Ceea ce vrei tu de fapt este sa iti exprimi punctul de vedere, nu-i asa?

| atoatestiitoarea a răspuns:

Credinta n-a salvat pe nimeni ci a ucis sute de mii Exemplu INCHIZITIA

| nemo_6725 a răspuns:

Crestinismul este singura religie, restul sunt povesti. In Crestinism, mai bine zis in Hristos trebuie sa crezi, e singura sansa. Hristos este Dumnezeu intrupat, confundandu-se cu religia adevarata ( si singura) deci cu Crestinismul. Spun singura cu toata fermitatea pentru ca nu exista adevaruri ci numai Adevar si acela este Hristos. Daca vrei si argumente iti dau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religia este un crez al oamenilor intr-o putere supranaturala ca si in cazul lui Dumnezeu. Crestinismul insa e un mod de viata care se bazeaza pe ordine si pace atat intre oameni cat si intre oameni si mediul inconjurator. Prin acest fapt se deosebeste crestinismul de celelalte religii iar Dumnezeul nostru nu face decat sa vegheze asupra noastra si la judecata de apoi sa dea tuturor "dupa faptele sale" iar de celelalte lumesti se ocupa diovolul. Deci trebuie ca orice fapta a ta sa fie gandita cand e facuta caci este cineva care n-e vegheaza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumneueu e adevar!

| ccriss98 a răspuns:

NU conteaza cate vieti a salvat credinta crestina. Conteaza daca o poti salva pe a ta prin ea. ( la viata sufletului dupa moartea ta fizica, ma refer.) Si o poti salva daca daruiesti cand un om are nevoie si sta in puterea ta s-o faci, daca atunci cand un om iti face rau nu-l intorci, salvarea sta in faptele noastre. Credinta crestina este o religie a faptelor, nu a vorbelor.