| UnAltVirginTristȘiDisperat a întrebat:

Consilierea filozofică se face gratuit? Dacă se face cu plată, cam cât costă? Am căutat informații, dar nu am găsit nimic relevant. Am niște idei extreme, pe care dacă le-aș publica aici, aș fi interzis cu siguranță. Le consider filozofic îndreptățite, dar vreau și alte păreri. Psihologii nu au reușit să le demonteze, cred că trebuia să merg și la consiliere filozofică pe lângă psihoterapie. Aceste idei obsedante îmi scad considerabil calitatea vieții. Deocamdată nu vreau să merg la un consilier filozofic, doar analizez ideea de a merge acolo.

23 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Sa te consilieze pentru ce? Si eu am fost si mi am pierdut timpul si banii,sunt doar vorbe goale,nu îți dau vreo soluție si doar vrăjeli idealiste,pentru mine psihologia e bla, bla, asa ca am fost la psihiatrie mi-a dat niște pastile si mi-a trecut, psihoterapia e la fel, trebuie sa faci mii de ședințe dar nu se schimba nimic doar te face sa te minți, asta pentru ca e de origine neuronala si nu se poate schimba, eu cu adhd pot face ședințe non stop egal cu zero o simpla pastila rezolva totul

| UnAltVirginTristȘiDisperat explică (pentru RAY):

Depinde de problema psihică. Pe mine psihiatria și psihologia m-au ajutat mult, dar până la un punct. Cred că această consiliere filozofică (unde voi putea vorbi practic cu toți marii filozofi ai lumii) va completa ajutorul, făcându-mă un om normal.

| RAY a răspuns (pentru UnAltVirginTristȘiDisperat):

Cu ce te au ajutat? Ca tot singur si virgin esti?

| Violleta2022 a răspuns:

Hai c-ai incurcat psihiatria cu filozofia laughing

| UnAltVirginTristȘiDisperat explică (pentru Violleta2022):

Merg și la psihiatru, m-au ajutat mult medicamentele să mai țin gândurile în frâu, dar nu le-au eliminat și mă gândesc că dacă merg la consiliere filozofică, voi avea parte de părerile celor mai înțelepți oameni din istorie (ale diferitor filozofi) și voi scăpa de gândurile rele.

| T0T a răspuns:

Tu ar trebui să plătești pentru alte lucruri.

| UnAltVirginTristȘiDisperat explică (pentru T0T):

Adică? Am mare nevoie de consiliere filozofică.

| Wr3nch a răspuns:

Nu exista consiliere filosofica fra. Poti sa expui "ideile" pe un forum permisiv, cum e 4chan, si sa vezi ca pareri iti da lumea.

| Wr3nch a răspuns (pentru Wr3nch):

Daca is idei de genul, doar x categorie ar trebui sa aiba drepturi vezi ca nu e filosofie si is destui ca tine tho.

| UnAltVirginTristȘiDisperat explică (pentru Wr3nch):

Ba da, există meseria în România, este și un program de studiu de master la Facultatea de filosofie din cadrul Universității București cu acest nume. Eu caut consilieri filozofici.

Nu, nu sunt idei de acest gen.

| Wr3nch a răspuns (pentru UnAltVirginTristȘiDisperat):

Ok. Si cati oameni care termina asta crezi ca chiar practica meseria? Raspuns, aproape niciunul, ca la noi nu frecventeaza nimeni asa ceva. Un psiholog e minim 100-150 de lei pe ora ca referinta. Google e amicul tau, daca cineva are cabinet are si preturi afisate.

| RAY a răspuns (pentru UnAltVirginTristȘiDisperat):

Consilieri filozofici ))))

Am găsit ceva la 200 de lei, dar nu știu restul cât cer.

Psihologia are limitele ei: Https://www.radudinca.ro/......xistentialConsilierea filozofică va deveni din ce în ce mai răspândită, mai ales că a fost inclusă în catalogul cu meserii, de prin 2022.

| johnnny123 a răspuns:

Poate ne explici și ce e aia "consiliere filozofică".

| johnnny123 a răspuns (pentru UnAltVirginTristȘiDisperat):

Păi dacă ți-ai găsit deja consilierul, de ce ne mai întrebi pe noi?

Și oricum, tu nu te confrunți cu probleme filosofice, ci cu probleme psihice. Deci nu ai nevoie de "consiliere filozofică", ai nevoie de un consult psihiatric.

| RAY a răspuns (pentru johnnny123):

Degeaba si ala, are nevoie de soluții practice, eu i_as recomanda Nietzsche sa citească

| UnAltVirginTristȘiDisperat explică (pentru johnnny123):

Încă nu mi-am găsit consilier filozofic. Și merg și la psihiatru, dar mă ajută până la un punct.

| UnAltVirginTristȘiDisperat explică (pentru RAY):

Cam ce idei are acest filozof?

| LisaJulie a răspuns:

Cursuri vrei sa spui?

| UnAltVirginTristȘiDisperat explică (pentru LisaJulie):

Nu, eu caut consilieri filozofici, există meseria asta în România.