Nu exista consiliere filosofica fra. Poti sa expui "ideile" pe un forum permisiv, cum e 4chan, si sa vezi ca pareri iti da lumea.
Ba da, există meseria în România, este și un program de studiu de master la Facultatea de filosofie din cadrul Universității București cu acest nume. Eu caut consilieri filozofici.
Nu, eu caut consilieri filozofici, există meseria asta în România.
Păi dacă ți-ai găsit deja consilierul, de ce ne mai întrebi pe noi?
Și oricum, tu nu te confrunți cu probleme filosofice, ci cu probleme psihice. Deci nu ai nevoie de "consiliere filozofică", ai nevoie de un consult psihiatric.
Ok. Si cati oameni care termina asta crezi ca chiar practica meseria? Raspuns, aproape niciunul, ca la noi nu frecventeaza nimeni asa ceva. Un psiholog e minim 100-150 de lei pe ora ca referinta. Google e amicul tau, daca cineva are cabinet are si preturi afisate.
Sa te consilieze pentru ce? Si eu am fost si mi am pierdut timpul si banii,sunt doar vorbe goale,nu îți dau vreo soluție si doar vrăjeli idealiste,pentru mine psihologia e bla, bla, asa ca am fost la psihiatrie mi-a dat niște pastile si mi-a trecut, psihoterapia e la fel, trebuie sa faci mii de ședințe dar nu se schimba nimic doar te face sa te minți, asta pentru ca e de origine neuronala si nu se poate schimba, eu cu adhd pot face ședințe non stop egal cu zero o simpla pastila rezolva totul
Degeaba si ala, are nevoie de soluții practice, eu i_as recomanda Nietzsche sa citească
Merg și la psihiatru, m-au ajutat mult medicamentele să mai țin gândurile în frâu, dar nu le-au eliminat și mă gândesc că dacă merg la consiliere filozofică, voi avea parte de părerile celor mai înțelepți oameni din istorie (ale diferitor filozofi) și voi scăpa de gândurile rele.
Încă nu mi-am găsit consilier filozofic. Și merg și la psihiatru, dar mă ajută până la un punct.
Am găsit ceva la 200 de lei, dar nu știu restul cât cer.
Depinde de problema psihică. Pe mine psihiatria și psihologia m-au ajutat mult, dar până la un punct. Cred că această consiliere filozofică (unde voi putea vorbi practic cu toți marii filozofi ai lumii) va completa ajutorul, făcându-mă un om normal.
Psihologia are limitele ei: Https://www.radudinca.ro/......xistentialConsilierea filozofică va deveni din ce în ce mai răspândită, mai ales că a fost inclusă în catalogul cu meserii, de prin 2022.
Cu ce te au ajutat? Ca tot singur si virgin esti?
Blackwoman27 întreabă: