Întrebare recomandată | a3e6u9 a întrebat:

Cum credeți că va arăta lumea peste o mie de ani?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Cam prea departe ai mers cu întrebarea ta. Nu ştiu dacă umanitatea va fi atât de longevivă, dar dacă va fi, clar, prevăd poluare, încălzire globală, foamete, suprapopulare (sau din contră, în urma unor atrocităţi) şi tot felul de dezechilibre.

Noi am prins cam cele mai faine vremuri: Terra încă ne mai suportă, nu am distrus-o complet şi mai are ce să ne ofere şi dispunem şi de tehnologie, suficientă cât să ducem o viaţă decentă şi să nu întâmpinăm greutăţi majore (ca prin Evul Mediu, de exemplu), suntem şi cât de cât civilizaţi (nu ne măcelărim între noi, nu ca pe vremuri).

Nu ştiu dacă urmaşii noştri vor fi la fel de norocoşi.

43 răspunsuri:
| larisalary12 a răspuns:

Eu cred ca vom fi inconjurati de multi roboti, vor fi mai multi decat oamenii

| RAY a răspuns:

Nu-mi pasa de nimic care nu include existenta mea

| Exilee a răspuns:

Osciland intre esecuri si realizari. Totusi, de ce am impresia ca va fi lipsita de anumite valori morale?

Mizez de-asemenea pe faptul ( ca si Mark Twain) ca omul va putea sa iasa invingator contra instinctelor animalice, sa infraneze orbirea egoista...

| mitzamihai a răspuns:

Din cauza poluarii cred ca nici nu vom exista. cred ca vor veni extraterestrii sa ne salveze si sa ne duca la ei unde traiesc. nu cred ca extraterestrii ne vor raul. pa! happy

| DEBrown a răspuns:

Pamantul nu ne va mai suporta nici macar 100 de ani...de ce mergi pana la 1000?

| a3e6u9 explică (pentru DEBrown):

Înțeleg că răspunsul tău e: gândacii de bucătărie vor moșteni Pământul.

| DEBrown a răspuns (pentru a3e6u9):

Da, o poti spune si asa...din cauza poluarii excesive, a defrisarilor masive plus altele se va ajunge la ceva nu prea placut. Sau, mai exista posibilitatea unui nou razboi care va distruge lumea, in orice caz, daca vrei sa vezi un posibil viitor al omenirii peste 1000 de ani, vizioneaza serialul Futurama.

| OnuOnulică a răspuns:

Buna

Nu cred ca lumea o sa mai fie peste 1000 de ani.

Cel putin eu nu cred.

O seara buna!

| zurick a răspuns:

Cred ca 1000 de azi este de ajuns ca sa se trezeasca odata cel putin sper.

| JucărieLEGO a răspuns (pentru DEBrown):

Trebuia s-o bagi pe-aia: https://www.youtube.com/watch?v=vSJMbL_Bycs
Raspunsul ideal la intrebare. Ce stim noi ce mai inseamna 1000 de ani, cand nu va mai fi niciunul dintre noi pe atunci. Ne facem ca ne pasa, dar nu avem ce face decat sa ne educam progeniturile macar ca pe noi de bine.

| a3e6u9 explică (pentru NOname):

Poate ai dreptate, dar eu văd două alternative: fie ne vom autodistruge până atunci, fie vom deveni civilizați.

Chiar și în ziua de azi avem posibilitatea să construim o bază pe Lună și asta poate ne-ar menține specia în caz de război nuclear.

Eu am tendința să mă aștept la ce-i mai rău, dar văd primele încercări timide de a trece pe energie regenerabilă, se construiesc reactoare pe fuziune, s-au făcut primii pași timizi spre reciclare, etc.

Totuși, una din cele mai mari probleme e că armele de distrugere în masă vor fi din ce în ce mai ușor de obținut, chiar de către fanatici religioși, sau alți oameni cu intenții la fel de pure.

Am o bănuială că omul ar reuși să supraviețuiască și în caz de iarnă nucleară. Oamenii trăiesc până și în Islanda fără probleme, cu ajutorul energiei geotermale. Ei reușesc să crească legume chiar și iarna, în sere încălzite geotermal, cu lumină de la becuri speciale. Deci, presupunând că suprafața planetei ar fi de nelocuit, cred că oamenii ar deveni un fel de cârtițe geotermale.

Poate e prea târziu să fim pesimiști.

NOname
| NOname a răspuns (pentru a3e6u9):

Eşti ceva mai optimist în ceea ce priveşte viitorul umanităţii (pe Terra). M-aş bucura să ai dreptate. : )

| Kalla a răspuns:

Najp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca in Mass Effect.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Colonii de refugiati pe alte planete, clone ce vor da randament, colosi de fier ce vor recicla pamantul si alte sf-uri.Nu am de unde sa stiu...si nici nu pot sa cred in niciun scenariu.

| Swan39 a răspuns:

Nu prea văd rostul întrebărilor de genul acesta. Cine ştie ce va fi? Poate nu va mai fi nimic, poate până atunci ne vom autodistruge, poate vom fi distruşi de diferite dezastre naturale, poate vom supravieţui în ciuda tuturor problemelor care ar putea apărea. Putem să întindem acest şir de "poate" la nesfârşit.

Oricum, noi nu vom mai exista pe atunci, deci se pare că nu vom afla niciodată ce va fi.

| Shammal a răspuns:

Superb! nici nu pot sa-mi imaginez cum va arata insa clar vom comunica mult mai mult cu natura, animalele si vom trai in comuniune cu ele, de noi nici armonie totala! Cred ca vom construi orase plutitoare si pe pamant doar ne vom plimba si planta, o vom pastra ca o gradina; constiinta noastra va intrece tehnologia si vom folosi si dezvolta mai mult abilitati biologice decat obiecte create in afara corpului nostru

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acum sute de mii de ani ucideam animalele ca sa le mancam carnea si sa ne imbracam cu pieile lor.
Acum dupa atatia ani de evolutie stiintifica si tehnologica facem cam acelasi lucru.
Unii folosesc tehnologia de ultima ora ca sa asculte manele, deci tot salbatici au ramas.

| RandyMarsh a răspuns (pentru DEBrown):

Esti constient ca,odata cu evolutia,se vor descoperi si metode de a reduce poluarea,defrisarile si altceva ce poate produce probleme omenirii.

Este mult mai probabil ca lumea sa fie distrusa in urma unui razboi,deoarece tot mai multe tari detin arme nucleare.
Sau in urma unei epidemii,in cazul in care nu va fi gasit un antidot.
Acum lumea nu-si da seama de lucrurile rele, deoarece acestea nu au produs destule consecinte pana acum.Dar, cand va fi mult prea rau, sunt sigur ca oamenii vor reusi sa inlature ceea ce il produce.
Sunt sigur ca omul va reusi sa reziste, pentru ca nu doar lucrurile rele evolueaza; mereu vor fi gasite cai de inlaturare a acestora.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O mie de ani e fix o menta in timp universal. Am vazut ca multi o vad disparuta, infometata, robotizata sau alte alea. Si daca e robotizata ce? sa faca roboti sa-mi sufle mie cu oxigen in nas. nu ma supar.
Pamantul are ciclul lui de viata si e un ciclu universal, nu unul gandit cu o minte limitata. Iar daca specia mea nu va mai fi, asta nu inseamna ca lumea insasi nu va mai fi.

| Cozon3 a răspuns:

In ritmul in care mergem acum nu cred ca o sa mai existe iar daca o sa mai existe o sa arate foarte subru, plina de boli

| sublime89 a răspuns:

Si peste 100 de ani e greu de stiut ce va fi, mai ales daca se mentine ritmul dezvoltarii tehnologice. Peste 1000 de ani e aproape imposibil de stiut.

| DiamondShine a răspuns:

Cred ca o sa se imparta in 2:cei bogati si cei saraci.Cei bogati o sa aiba masinile viitorului in timp ce cei saraci or sa doarma in groapa de gunoi.

| AnyAnA99 a răspuns:

Cred că ar arăta ca-n filmele SF :))
Cred ca tehnologia ar fi foarte avansata, dar pe alta parte saracia, foametea ar fi tot mai raspandite, orasele ar fi foarte aglomerate, poluare, multe animale de acum nu o sa mai fie, paduri putine etc.Nu mi-ar place sa traiesc in acele vremuri viitoare.Phhh..doar cand ma gandesc...:( http://www.iwallscreen.com/......lpaper.jpg
Bine, ar fi si varianta sa traim bine, in armonie cu natura:), poluare putina-dar putine sanse sa ajungem asa http://freetopwallpaper.com/......-hd-72.jpg
Cum o să ajungem depinde doar de noi

| MskDesign a răspuns:

laughing
Dar ce, va mai fi lume peste 1000 de ani? Probabil vom fi extraterestri care vor naviga in spatiu la viteza warp, printre galaxii.Estimez ca vom ajunge la aceasta tehnologie intre 100-250 de ani.Stiti voi... ca in Star Trek. Odata film SF si azi stiinta in toata regula.Pacat ca eu nu voi apuca aceste vremuricrying

| usuk a răspuns:

Exista doar 2 scenarii:
armonie perfecta
sau
dezolare completa

sa speram ca tu sau eu vom reusii sa facem ceva; NOI sa reusim sa facem ceva pentru ca urmasi nostri sa duca o viata mai buna; tot asa cum de altfel si stramosii nostri au facut asemenea pentru noi, cei de astazi
numai bine

| Hombre a răspuns (pentru OnuOnulică):

"Buna

Nu cred ca lumea o sa mai fie peste 1000 de ani

Cel putin eu nu cred.

O seara buna!"
Tu raspunzi doar sa fii campionul zilei? Jalnic a ajuns TPU.

| OnuOnulică a răspuns (pentru Hombre):

Buna

Poftim?
Ce s-a intamplat?

Întrebări similare