anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se explica stiintific xenoglosia?
http://dexonline.ro/definitie/xenoglosie
Invatarea unei limbi este un proces complex de la o anumita varsta chiar imposibil.
Cei mai predispusi sa invete o limba noua sunt copii,dar e imposibil sa inventii o limba atata timp cat nu dai nici un interes pentru ea.
Un exemplu in acest sens:

"Există şi alte cazuri, extremde rare, dar în acelaţi timp foarte credibile şi convingătoare, de xenoglosie, în care pacientul nu doar vorbeşte într-o limbă străină, dar foloseşte o versiune arhaică ce a ieşit din circulaţie, de mai multe secole. Acest lucruface puţin probabil ca fenomenul să fie considerat o fantasmă, o înşelătoriesau un caz de criptomnezie (amintiri uitate). Un exemplu în acest sens este celal actorului Glenn Ford care, sub hipnoză, prin anii "60, şi-a amintit deo viaţă anterioară de cavaler francez sub domnia Regelui Ludovic al XIV-lea.Aflat în starea respectivă, actorul a descris fluent în franceză trăiri şiîntâmplări din acea existenţă a sa, iar ceva mai târziu avea să se constate cadialectul vorbit de Ford era cel parizian de secol XVII, nefolosit de mai binede 300 de ani.
Xenoglasia este mai greu de contestat. Prin urmare, ea rămâne unpilon rezistent în susţinerea reîncarnării, dar fiind rară, cercetătorii nu auputut să tragă o concluzie clară."
Este posibil receptezi involuntar o fraza dintr-un film si in timpul transei/hipnozei sa o repetii,dar e imposibil sa vorbesti intr-un dialect necunoscut.
Mai mult ca atata e imposibil sa memorezi ceva involuntar mai ales o limba straina care necesita concetrare maxima.
Deci intrebarea e exista o explicatie logica, rationala asupra acestui fenomen?

22 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns:

"Este posibil receptezi involuntar o fraza dintr-un film si in timpul transei/hipnozei sa o repetii, dar e imposibil sa vorbesti intr-un dialect necunoscut.", necunoscut tie, persoana respectiva a avut tangente cu el. Cum ziceam la cealalta intrebare, nu exista suflet, asa ca reincarnarea e imposibila, in rest, daca nu e ce ziceam, trebuie sa existe o explicatie stiintifica, probabil ceva legat de ADN, din moment ce el e cel cu informatiile.

| ErrorFound a răspuns:

-Extraterestrii? Limbi extraterestre?
-Inventeaza?
-Illuminati au avut dreptate si adevarul nu este cel prezentat de biserica(clar nu)si nici macar cel prezentat de savanti?
Exista o teorie a conspiratiei care spune ca doar Illuminati detin adevarata cunoastere iar stiinta nu prezinta decat fapte banale. Totusi...

| ErrorFound a răspuns:

De ce ti se pare ca e imposibil sa inveti o limba noua? straight face Bunica mea are 67 de ani si o invat engleza. laughing Se descurca chiar.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ErrorFound):

Am zis sa vorbesti o limba care chiar a iesit din circulatie

| ErrorFound a răspuns (pentru anonim_4396):

Raspunsul avea legatura cu paragraful "
Invatarea unei limbi este un proces complex de la o anumita varsta chiar imposibil.". happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

Chiar si sa ai tangenta cu o limba daca nu manfesti putina dorinta e imposibil ca sa reti involutar ceva foarte mult timp in memorie cel putin o fraza poti sa susti in subconstient.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Gaia poti sa-mi dai un link in romana te rog deoarece nu cunosc suficienta engleza incat sa inteleg tot.

anonim_4396

Pai in general cam asa si e deoarece un om la un moment dat numai are capacitatea aceea de a memora se poate dar greu.

| ErrorFound a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok, ti-am inteles punctul de vedere. Eu am vrut doar sa mentionez ca e posibil happy

anonim_4396

Da posibil dar mai greoi deoarece batrani numai au aceiasi capacitate de a memora

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

De fapt subconstientul retine tot ce primeste, si primeste mult mai multe decat crezi. App de asta, vezi Limitless, ca idee.

anonim_4396

Dar stii ca: Din tot ce primeste constietul o mare parte se duce in subconstient, iar restul cu timpul e sters si inlocuit cu noi informatii, dar de obicei visele si sau experientele "supranaturale" sunt produsul subconstientului, deci ca atare ar trebui studiate aceste fenomene de fiecare persoana deoarece au o puternica insemnatate psihologica. De exemplu eu acum cateva zile am avut un vis si analizandu-l psihologic mi-am dat seama ca visul era un arhetip a unui posibil caracter uman de care m-as putea putea indragosti, asfel ca am realizat care ar putea fi caracterul viitoarei mele iubite.

Totul se duce in subconstient, doar o mica parte e constientizata si ramane acolo o perioada, pana se sterge, dar din subconstient nu se sterge, decat cand ai ceva probleme cu creierul/neuronii.
Visul tau e doar o dorinta de a ta, tot ce ai in minte sunt informatii primite intr-un fel prin intermediul organelor de simt, de asta ce zici tu cu xenoglosia e imposibil sa fie cum zici tu tongue, asta e si dovada ca nu exista suflet, daca ar exista, ar trebui sa vezi cel putin o imagine pe care n-ai vazut-o niciodata.

anonim_4396

Nu,de fapt tu chiar mai iluminat in ce priveste xenoglosia

Adica?

anonim_4396

"un link in romana"... din pacate nu. Cred ca asta-i unul din motivele pentru care romanii nu se pot documenta cu adevarat. In romana nu gasesti articole bine scrise iar cele care sunt, contin multe erori si sunt traduse prost.

Daca vrei sa te documentezi o poti face. Ai internet, foloseste-l cum trebuie. Daca nu vrei sa cauti raspunsul la intrebari pentru ca iti e friCA CA nu coincide cu punctul tau de vedere atunci e problema ta. Succesuri.

Eu ti-am oferit explicatia, din pacate pentru tine este in engleza. Foloseste un translator (majoritatea traduc destul de bine).

Ti-am zis foarte pe scurt : BULLSHIT.

| RAY a răspuns:

Nu-i adevarat, dai unui om 6 ani si va invata orice limba de pe lumea asta, orice om poate invata orice limba la orice varsta problema e timpul, vointa, ambitia

anonim_4396

Adica mi-am spus ca majoritatea informatiei se pastreaza in subconstient, asfel ca poti pastra si anumite cuvinte de care numai esti constient

Pai da, de aceea visezi lucruri "noi", pentru ca din subconstient nu se sterge nimic, ba mai mult, asa cum ziceam, el strange mult mai multe decat constientizezi tu. De exemplu te uiti la un tablou si undeva intr-un pom sunt 3 mere, tu nu le vezi, el da devil, si pun "devil" pentru ca uneori se intampla ca acel ceva pe care nu-l constientizezi sa fie infricosator si sa iti apara in vise.

anonim_4396

Interesante articolele, dar in exemplu de mai sus s-a constata ca versiunea pe care o folosea era arhaica veche de mai bine de 3 secole, acum raman doar speculatie, eu unul o sa raman sceptic atata in ce priveste autenticitatea, dar si in ce priveste neautencititatea acestui fenomen.

| MauriceCorelli a răspuns (pentru anonim_4396):

Http://www.youtube.com/watch?v=3ti2T3Ikt8Y

Ceva oarecum din aceeasi familie de ciudatenii lingvistice.