Sunt coincidențe sau trucuri ale minții. Creierul tău procesează info din zi (gânduri, știri) și creează vise care par să prezică viitorul doar când se potrivesc accidental. Multe vise se uită, dar pe cele "corecte" le amintim și le exagerăm. Nu e clarviziune, ci bias și statistici.
Confuzi o coincidență cu o premoniție. Faptul că visezi o chestie vagă și apoi se întâmplă ceva similar nu înseamnă că poți să vezi viitorul.
De ce nu ai visat niciodată numerele câștigătoare de la loto?
Eu am visat de câteva ori scoruri fixe când juca FCSB cu Craiova și simțeam că se va termina așa, era o senzație ciudată ce nu o puteam explica, că și cum eram sigur in procent mai mare de 100% că așa va fi! Mi-a părut rău ulterior că nu am pariat, exact așa s-a terminat scorul.
Și cu mama mea am avut cu un virus ce de altfel a și răpus-o, ii spuse-sem chiar în fața că o să moară de la un virus in urma cu câțiva ani înainte să apară COVID -19, știam cu exactitate și perioada și exact așa s-a întâmplat! Cu fratele meu când și el a decedat exact același simt /presimțire am avut și s-a adevărat! Chiar le-am spus unora că o sa moară cu 1 an în urmă, dar mă tot repetam, eram foarte sigur! Aveam o stare ce nu îmi dădea pace si ma determină să spun aceeași frază!
Dar sincer nu cred in așa ceva! In vise de genul.
Nici nu mă interesează, am eu destule pe cap.
E posibil sa existe oameni ce au darul de a simți, de a prezice! Dar în general bolile psihice sunt cauza, cele grave psihotice.