| raresandrey a întrebat:

De ce credeti ca scrierile filozofilor ( Platon, Socrate etc.) sunt mai greu de inteles de aprofundat de catre noi cei de rand? Au trait ei intr-o lume numai a lor sau noi ar trebui sa traim intr-o lume paralela pentru ai intelege mai bine?

Răspuns Câştigător
| Simion_Alexandru_1992 a răspuns:

Marea majoritate a filozofilor, inclusiv cei pe care i-ai mentionat, au inteles ca totul este Energie. Absolut tot ce ne inconjoara, este format din energie. Si au reusit sa inteleaga cum functioneaza Universul (fiind tot din Energie), si au descoperit ca Energia este ceea ce Atrage sau Respinge anumite experiente in viata noastra.
Citeste orice rand de citate ale filozofilor, de pe orice site, si vei vedea un punct comun : Cele mai interesante si mai minunate citate, sunt exact acele citate care contin cele mai evidente lucruri, care se afla chiar sub nasul nostru.
Noi ne pierdem vremea incercand sa folosim Mintea, pentru a intelege lucrurile, cand de fapt ar trebui sa ne concentram mai mult pe ceea ce simtim.

3 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Eu cred ca "filozof" indica calitatea si capacitatea de a intelege realitatea mai in profunzime... si mai corect. Filozofii(care isi merita titlul, mai sunt si doar cu numele, care mai mult abereaza) analizeaza lucrurile din mai multe unghiuri, tin cont de mai multe aspecte, pot vedea in ansamblu si pot patrunde si in esenta lucrurilor. Ei sunt un fel de profesionisti in teorie privind intelegerea unei parti a realitatii. Noi oamenii de rand nu stim ce stiu ei, nici nu avem calitatile lor, puterea lor de a analiza si de a patrunde... motiv pentru care ii intelegem mai greu, sau nu-i putem intelege pe deplin. Insa faptul ca sunt filozofi nu sunt scutiti de gresela.

| Seby90 a răspuns:

Ambele intrebari sunt identice. Primul pas ar fi sa ne punem intrebari si sa gasim alt raspuns decat dumnezeu, isus sau biblia.

Un om curios este un om putin mai inteligent.

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Eu sincer tind sa cred ca erau drogati de multe ori cand filosofau.