| andreighinea a întrebat:

Din punct de vedere chimic, de ce painea se usuca in contact cu aerul?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Fiindca contine multa apa, si se usca (se evapora) in timp.

Si corpul uman contine multa apa (peste 3/4 din corp).

5 răspunsuri:
| Popa_Alexandru_1989 a răspuns:

Se evapora apa?

| andreighinea explică (pentru Bula):

Deci daca as tine-o intr-un loc racoros nu ar trebui sa se mai usuce?

| Skippy223 a răspuns (pentru andreighinea):

Painea poti sa o pui in congelator chiar.

Bula
| Bula a răspuns (pentru andreighinea):

La racoare, evaporarea se face mai lent, dar tot va fi.
La racoare /frig insa nu se mucegaieste painea atat de repede.

| relian a răspuns (pentru Skippy223):

Da se tine in congelator dar sa fie intr-o punga inchisa, altfel se usuca mai rau, frigideru scoate apa din orice, nu-i doara frig este scoasa si apa prin acest procedeu.Deci daca tii ceva la frigider deschis se va deshidrata.