NOname
| NOname a întrebat:

După tăcere ce vine?

134 răspunsuri:
| LotusRadioactiv a răspuns:

Cunoasterea eu-lui tau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Furtuna.

| thebeggar a răspuns:

The Quieter You Become The More You Are Able to Hear

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru wdexwjmwd):

"A storm is coming that cannot be stopped... fitting that we should face oblivion together!" laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Explozie sau Neant.

| Aneurysm a răspuns:

Vorbe.

| ZyZo333_7286 a răspuns:

Pei am trei variante dar nu stiu exact care este corecta.
1.cuvantul.
2.destainuirea.
3.marturisirea.

| andrei a răspuns:

Depinde.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Somn.

| RS4 a răspuns:

Depinde de cel (cea) care asculta. De obicei vine furtuna, sau cel putin fulgere si tunete tot vor fi! happy
Dar poti intelege o persoana si din gesturi, mimica, tacere, etc! ajunge un gest tandru, un zambet, dar mai ales o privire ochi in ochi... dar sunt si unele persoane care vorbesc mult si nu intelegi nimic, sau unde vor sa ajunga!
Acuma interpreteaza cum vrei tu, numai canicula sa nu vina, ca deja e prea de tot! 37 grade sad

| Dumnezău a răspuns:

Daca esti amator de filme bune,mieii.
Daca esti barbat venit tarziu acasa,o chelfaneala buna si optional,o matura.
Daca esti la cina,rugaciunea.
Daca citesti o carte,fila urmatoare.
Daca esti pe un camp de lupta,vine c-ai dat de dracu'.
Daca ai castile in urechi,urmatoarea melodie.
Daca esti afara,depinzand de vreme, un claxon enervant sau o rafala sanatoasa.

Daca esti in NYC sau Tokio, tacerea nici nu mai vine.

Da' mie imi place sa bag niste meditatii existential-filosofice la cald, o bere si un post-rock, imediat dupa tacere.

| Hombre a răspuns:

Un mare scandal se stie, linistea din inaintea furtunii.

| DaDiSk a răspuns:

Dupa tacere vine SALBATICIUNEA fugiti oameni buni baricadativa sub cutiiwinking

| Alikke a răspuns:

Dupa Tacere vine Haos. Pentru ca de fiecare data cand iti gasesti linistea si pacea interioara, mereu apare ceva sau cineva care sa tulbure aceasta liniste. Este tacerea, pacea si linistea dinaintea furtunii, ca apoi sa vina din nou tacerea, ca inainte. Este ciclul vietii. Tacerea este acea fericire minora pe care oamenii o resimt inaintea Haosului dar care ii agita pentru ca stiu ca va veni "furtuna". As putea comenta pe baza "tacerii" o gramada. Dar probabil te-ai plictisii. Asa ca raman doar la ideea asta.

NOname
| NOname explică (pentru Alikke):

Și nu ți s-a întâmplat niciodată să taci de șoc sau de durere, dezamăgire, neputință...? Nu toate tăcerile sunt la fel.

| Alikke a răspuns (pentru NOname):

Damn... de ce trebuie sa astepti 20 de minute sa iti apara un comentariu pe TPU?
Ba da. Am mentionat ca as putea comenta pe baza tacerii mai mult.
Si da, poate fi si acea tacere apasator de dureroasa. Tacerea poate fi si distrugatoare, nu numai plina de entuziasm. Acea tacere dupa moarte ar fi un exemplu. Moartea fiind tacerea insusi. Totusi, nu vad moartea ca pe ceva rau, ci ca pe ceva natural. Si totusi unii oameni se tem de moarte, poate fiindca se tem de singuratate ceea ce implica automat tacerea.
Desigur... ar mai putea fii "inclusa" intr-o categorie.
Tacerea aduce cu sine inteligenta. Fara Tacere/Liniste atunci nu am mai fi avut computer, nu? Geniile se ascund de obicei in spatele tacerii si a umbrelor. Pare putin sumbru, dar pare adevarul, pentru mine cel putin.
Si nu in cele din urma, tacerea spune multe. Atunci cand nu iti gasesti cuvintele tot tacerea te ajuta.
Practic viata oamenilor se invarte in jurul singuratatii, si automat a tacerii.
Deci oamenii se nasc in tacere si mor in tacere. Pentru ca dupa moartea lor toti uita de ei. Ai putea zice ca omul insusi este un reprezentant al tacerii, nu numai moartea. Dar omul face parte din moarte. Cate posibilitati sunt, nu?
In spatele tacerii se ascunde puterea si profunzimea geniilor.
Si chiar daca omul face parte din ea, tot se teme si fuge de insasi soarta lui. Paradox. Omul este o fiinta foarte ciudata.

| ionnnutz a răspuns:

Vine razboiul.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Taciune, taciunos, tacut si inca alte cateva zeci de cuvinte.
Uite de-asta-s bune dictionarele clasice, pe hartie, gen DEX, Dictionarul Enciclopedic al Limbii Romane etc.

| TatianaCecilia a răspuns:

Pierdere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru floresdemayo):

Dupa tacere vine odihna.
Nimic nu-i mai bun ca linistea si tihna...
Te odihnesti relaxat de cuvinte
Imagini si culori se amesteca-n minte
Si tipa sugestiv lipsite de minciuna
Caci falsul are nevoie de-o gura sa-l spuna!
Tacem, judecam, lipsiti de complexe
Lipsiti de vrajeli, lipsiti de excese,
Tot ce e bun se-ntampla tin tacere
Tot ce e rau sau gresit... o vorba se cere.
Asa ca tacem cand nimic nu ne doare
Si of course ca dupa tacere apar abuzuri verbale...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Priceless! rolling on the floor

NOname
| NOname explică (pentru ardnaxur1961):

Foarte profundă și filozofică abordare... Oare de ce nu mă miră?...
Dar e bună și filozofia de lemn...pentru diversitate.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns (pentru NOname):

Imi pare foarte rau, dar e un raspuns perfect logic la o intrebare cu enspe mii de intelesuri. Regrete eterne daca nu a fost FIX ce voiai tu sa auzi/citesti.
De unde era sa ghicesc eu ca tu vrei sa filosofez?
Citez: Aici e libertate deplină.

NOname
| NOname explică (pentru ardnaxur1961):

Dată fiind categoria și lipsa totală de ghilimele în întrebare, cred că este mai mult decât evident.
Dar mulțumesc oricum. Măcar ai fost on-topic...de data asta, apreciez.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Se numeste cinism acest curent filozofic...desi inca mai cred ca bruneta asta pe invers a incercat sa-ti raspunda de fapt stiintific, dupa cum e rubrica intitulata: Stiinta si (nitica) Filozofie (blonda).

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Smith, care parte din "...lipsa totală de ghilimele în întrebare" nu ai înțeles? Sau crezi că nu le-aș fi folosit, dacă, prin absurd să presupunem, m-ar interesa ce cuvinte urmează în DEX după "tăcere"? Să fim serioși...

Dar...mulțumesc pentru poezie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Prima parte a poeziei e completare la poezia frumoasa a prietenei mele primavaratice, sa fim intelesi!
Abia pe la sfarsit m-am ametit nitel de ti-am compus ultims strofa rolling on the floor
Si lamureste-ma si pe mine daca poti 2 lucruri:
1 Ce naiba raspunsuri SF ai vrea sa primesti la asa o postare nasparlie, gen bai de public cu fani, care nu intreaba nimic demn de a gi intrebat pe un site de intrebari?
Si 2: Ce e aia Smith? Un fel de Varan TPU?

| s96 a răspuns:

Regret

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Nu-mi dai de ales decât să te tratez cu tăcere. Cuvintele ar fi o risipă...
Noapte bună.