| SuiIuris a întrebat:

Este corect sa vreau sa am multi bani?

Răspuns Câştigător
| CleanHeart a răspuns:

Nu este rau sa-ti doresti asta, rau este sa devii obsedat de ei si sa uit de valorile adevarate ale vietii in rest e ok sa vrei tot ce e mai bun pentru tine si pentru cei jurul tau.

17 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

De ce să nu fie?

| SuiIuris explică (pentru T0T):

Pai... sa iti dau cateva motive.
1- Daca am eu nu ai tu
2- lacomie e ceva negativ
3- nu au valoare si nici macar nu-s bani ci bilete
4- sunt folositi pentru a tine lumea in sclavie
5- alimenteaza egoul
6- Te ajuta sa obtii controlul asupa celorlalti dar pirzi controlul fiintei tale.
...

| Violleta2022 a răspuns:

Depinde ce esti dispus sa faci pentru ei!
Ca de astepti sa-ti pice din cer... nu-i corect!

| SuiIuris explică (pentru Violleta2022):

Intentia mea e cea de a fi liber. Cu bani iti poti cumpara ertatea dar pentru ai avea trebuie sa te vinzi. Deci... Are rost sa depun un efort daca asa sta treaba? Mai este o alta cale?

| SuiIuris explică (pentru Violleta2022):

Intentia mea este aceea de a fi liber. Banii iti ofera libertatea dar ca sa obtii bani trebuie sa te vinzi. Deci mai are rost? Mai este si alta cale?

| T0T a răspuns (pentru SuiIuris):

1) Și ce dacă nu am eu? E complet normal ca unii să aibă și alții nu.
2) Oricine vrea mai mulți bani deci dacă asta e lăcomie toți suntem lacomi. De ce nu îți găsești tu un job modest și te-ai chinui să obții unul cu cât mai mulți bani? De ce te duci la școală? Nu tot pentru bani? Lăcomia asta.
3) Cum nu au valoare? Dacă nu aveai bani nici nu erai aici pe TPU, nici nu aveai internet sau hrană, erai probabil mort. Ai spus o idioțenie aici.
4) Cum adică? Sunt folosiți ca să facă omul să muncească. Cum ți-ai imagina tu societatea dacă nimeni nu ar face nimic? Cum ar evolua? Ai trăi în epoca de piatră. Nici acolo că și acolo ai nevoie de schimburi ca să conviețuiești și să poți trăi.
5) Asta ține de fiecare în parte. Dacă ești slab de caracter și banii te schimbă aici e vina ta.
6) Încă o dată, aici e vina ta că ești slab.

| SuiIuris explică (pentru T0T):

Intelegi diferenta dintre "Bine" si "Corect"? Dar diferenta dintre "realitate" si "Perceptie" Ce este realitatea?

| T0T a răspuns (pentru SuiIuris):

Nu înțeleg unde vrei să ajungi deviind de la subiect și aberând.

| Kaℓi a răspuns:

Poti sa vrei orice.

| SuiIuris explică (pentru Kaℓi):

Da. Pot sa vreau si pot sa si obtin. Intrebarea era daca asta este corect.

| Darkmagic a răspuns (pentru T0T):

Un alt "Bakunin"... big grin
Astia din secolul 21 sunt chiar mai ciudati, nerealizand ca banii, (prezenta sau lipsa lor) nu au nicio treaba cu "libertatea".

"Vreau sa fiu liber!"
Pai...ai buletin, un numar unic de identificare, platesti impozite sau sunt platite impozite pentru tine si esti supus unui Stat, si unor Legi.
"Da, dar eu vreau sa fiu liber!"
La revedere, pa!
NU ai ce, cu ei, nu pot sa inteleaga ca si apatrizi fiind, nu sunt "liberi", pentru ca "libertatea" asa cum o imagineaza ei nu exista.
E doar timp pierdut...

| Laura a răspuns (pentru SuiIuris):

Cred că îţi lipsesc noţiuni de bază de economie.

| Darkmagic a răspuns (pentru SuiIuris):

Acum 14 ore | SuiIuris explică (pentru DonnaAlba):
"Intentia mea este aceea de a fi liber. Banii iti ofera libertatea..."

"Libertatea ta" e dependenta de o...cantitate de bani...deci NU ESTI LIBER.
Atat de simplu e. big grin
O sa te superi...si o sa-ti treaca.

| LilPeep a răspuns:

Da bineinteles

| SuiIuris explică (pentru Darkmagic):

1-Sunt suveran am acte proprii si nu apartin nicunui stat/societate...
2-Sunt mai multe feluri de libertate. ex VEi fi liber din punc de vedere fizic atunci cand nu vei mai fi limitat de corpul si planul fizic.

| SuiIuris explică (pentru Darkmagic):

Adevarul nu ma supara.

| Donsavas a răspuns:

Corect? Este corect cand iti apartin pentru ca,daca-i ai, nu ii ai intamplator, ii si meriti, i-ai atras cu gandul si faptele tale.
Este in favoarea ta cand te gandesti la ei, asa iti vin si idei de economisire si investitie care duc la inmultirea lor si consolidarea averii tale.