Veti incepe cu sistemul nervos (creier, crerebel, maduva spinarii, trunchi cerebral, neuronul celula nervoasa, transmiterea inpulsurilor nervoase la creier ), organe de simt(ochiul, urechea, limba, nasul, pielea), glande endocrine ( hipofiza, tiroida, paratiroidele, timusul, glandele supra renale, glandele sexuale ) sistemul osos( oasele si articulatiile ), sistemul muscular (sistemul muscular striat, sistemul muscular neted ) anatomia si fiziologia sistemului digestiv (tubul digestiv si glandele anexe, digestia in cavitatea bucala si in stomac, igiena sistemului digestiv) sistemul circulator(componentele sangelui si rolul lor, grupele de sange si importanta lor, anatomia si fiziologia sistemului digestiv) sistemul respirator( anatomia si fiziologia sistemului respirator ) sistemul excretor (anatomia si fiziologia sistemului excretor ) sistemul reproducator. anatomia = toate componentele unui anumit sistem, fiziologia= functionarea componentelor unui anumit sistem
am spus tot ce vei face in clasa a7a in ordinea in care le vei face, deci primesc fundita?
In clasa a 7-a vei invata despre functiile corpului omenesc si despre componentele sale(sistemul osos, nervos etc). Vei invata si despre menstruatie destul de detaliat la sistemul reproducator.
Înveţi despre toate sistemele (respirator, circulator, de reproducere, locomotor etc.) într-o anumită ordine. Nu, nu se învaţă despre menstruaţie. Dar acum depinde şi la ce clasă te referi.
Ba se invata. Dar la sfarsitul anului, in ultima luna. Este capitolul "Reproducerea". Si inveti si despre menstruatie, conceptie, contraceptie, functionarea organelor sexuale si la femei si la barbati. Dar fiindca e ultima luna... S-ar putea sa nu faceti toate orele. Eu de ex acum 3 ani cand am fost a 7-a am invatat doar despre barbati ca nu s-au facut celelalte ore de bio.
eu fiind fata. Oricum cel mai bine iti explica parintii ca materia de la scoala e de ****
Scuzati expresia. Daca ti-e rusine sa o intrebi pe mama ta ceva informeaza-te de pe net. Dar cel mai bine iit explica mama ta, fata in fata. Si nici nu trebuie' sa cauti ca nebuna pana gasesti
pupici. Nu te baza pe ce se preda la scoala
Inveti despre toate sistemele (respirator, excretor, digestiv, reproducator etc.). La sistemul reproducator inveti despre organele reproducatoare. Despre menstruatie nu spune mai nimic interesant. Acum termin a 7a.
Pai incepi cu sist nervos, clasificare alc, functionare ceva cu reflexe apoi org de simt apoi digestia, circulatia, respiratia si excretia. La sfarsit spune despre sistemul reproducator alc si despre menstruatie nu zice mare lucru. Noua ne-a zis ca mucoasa uterina care este ingrsoata si f vascularizata se desprinde si cauzeaza o hemoragie cunoscuta sub numele de ciclu menstrual si ca prin desprinderea ei prod mici rani de unde provin si durerile. Cam atat
Cam tot ce cuprinde anatomia: functiile de nutritie, digestia, circulatia, excretia, respiratia, sistemul nervos, endocrin, muscular, organele externe (nas, ochi, limba, piele, etc ). Ultimul capitol este despre sistemul reproducator si se vorbeste despre cam tot ce include el. Dar nu consider ca ar trebui sa se vorbeasca doar atunci despre menstruatie, etc. De ex, cand eram in clasa a Va ne vorbea la educatie pentru sanatate despre menstruatie, reproductie. Este important ca educatia sexuala sa se faca de timpuriu, cam din clasa a Va, pentru ca si adolescentii sa-si cunoasca organismul si metodele de contraceptie, dat fiind faptul ca isi incep viata sexuala din ce in ce mai devreme. Educatia se face la scoala, acasa si pe strada. Important este de unde afla primele informatii, ca acestea sa nu fie eronate si sa induca in eroare!
Succes!
Pa-pa!
Toate sistemele, organele, organe de simt, vaz, auz, bolile sistemelor, sistemul osos, musculatura, inima, plamanii, si ori la inceputul sau sfarsitul anului o sa inveti si despre sistemul reproducator in care o sa inveti despre menstruatie si alte lucruri. o sa fie interesant.eu sunt acum a 7 a si am terminat toata materia. o sa invatati despre alcool, tutun, droguri, adolescenti, relatiile dintre fata si baiat la varsta noastra. o sa va prinda bine si noua ne-au deschis ochii acele lectii cand am vazut consecintele si bolile pe care le putem face consumand alcool, tutun, droguri.bafta!