CREATIE si atrag atentia ca majoritatea pildelor biblice sint simbolice pentru noi.Deci nu se pune problema ca daca biblia spune ca sintem facuti din lut s-o luam de buna. E vorba de elementele chimice existente si in corpul nostru sau a altor vietuitoare precum si in mediu sau in pamint...As mai pute spune ca e si evolutie dar in cea ce priveste omul fata de alte specii...
Biblia reflecteaza mult mai adanc decat teoria evolutionista. Stiti ca planeta Pamant la inceputuri era un tinut al focului, un teritoriu unde isi gaseau sfarsitul:meteoritii, cometele si asteroizii.Recent,s-au facut cercetari asupra compozitiei cometelor si s-a descoperit ca cometele au in compozitie gheata. Odata ce exista apa, logic ca apare si viata. Daca ar fi sa ne intoarcem in timp, atunci cand viata a respirat pentru prima oara pe Pamant, putem spune ca toate vietuitoarele sunt fiinte cosmice.De ce? Pentru ca compozitia unei comete este asemanatoare cu cea a animalelor, respectiv cu cea a omului.Biblia spune ca omul a fost creat de catre Dumnezeu din Pamant si iata legatura. Nu neg teoria celebrului Darwin, insa cea creationista e mult mai complexa.
Tot cam atatea sanse ai si tu danut in a demonstra ca exista d-zeu. Mergi in biblioteca si mai citeste o data boblia, dar cu atentie, te rog. Si nu uita: omul poate face dintr-o gramada de fiare vechi un lamborghini..omul poate face multe, d-zeu nimic pentru ca nu exista.
Adler. m-ai lasat uimit frate.asa de complexa este teoria creationista.sa fie, sa faca, sa dreaga.si la sfarsit d-zeu vede ca ce a facut este bun.Ridicol.
Hei...@danut draga, l-am dat exemplu pe Petrache Lupu, ca fiind o dovada a existentei lui Dumnezeu [vindecarea lui].
@adler, intr-adevar ai dreptate, si eu am vazut documentarul. Cum ca apa pe Terra, a aparut datorita unei ploii de comete, in compozitia carora se gaseste apa.
Terminati cu cearta.no god ti se cunosc parerile si sunt aceleasi dinaintea curateniei facute de admini.creationistii aveti cateva invataturi care va interzic sa aruncati diamantele in picioarele regnului animal.ramaneti fiecare cu parerile voastre si credeti sau nu fara sa cautati sa va influentati unii pe altii in credinta sau necredinta,, unii sunt atei. bun unii credinciosi. iarasi bun.eu sunt creationist. si se stie.
Creatie din punctul meu de vedere. Da, santem fapturile Lui, am fost FACUTI STRICT PENTRU ACEASTA PLANETA, din elemente chimice care se gasesc aici si inzestrati cu aptitudini de supravietuire caracteristice acestui loc, iar ceea ce noi numim azi Homo Sapiens este rezultatul multor experiente genetice.Nu numai Biblia confirma acest lucru ci Toate Scrierile Sfinte ale omenirii.In Biblie este descris doar un ''segment'' din acest vast program de raspandire a vietii inteligente, care trebuie sa urmeze un anume ritm de dezvoltare si o anume directie, altfel duce la autodistrugere. Iar faptul ca religiile s-au indepartat substantial de sensul trasat de Creator si in cea mai mare parte au devenit afaceri comerciale si instumente de dominare si eliminare a altor civilizatii e alta poveste.Creatie,dar nu cum o spun prelatii.P.S.Biblia si celelalte scrieri similare se adreseaza unei civilizatii avansate spiritual si tehnologic pentru a fi intelese. Iar religia pura si nealterata si stiinta sunt ramurile aceluiasi copac:cunoasterea.
EVOLUTIE! pentru a-l completa pe NoGod, daca imi permite, pentru un copil, dumnezeu=mos craciun.ar trebui sa moara amandoua "credintele" deodata
Nu am vazut pe nimeni sa evolueze in maimuta... dar din om in maimuta da! eu cred in DUMNEZEU
Omul ca "Natura este creatie" si doar ca Divin este Chip propriu -zis de Om -Asemanarea Lui Dzeu.
Omul fara Chipul Lui Dzeu este "Natura in memorial", de la pesti pana la animale.
Intr-adevar in Om este "Memorialul Cosmic", care se Oglindeste in Chipul Divin din Om, si doar in acest Chip Divin Omul capata "Constiinta Integrala Cosmica ".
Natura creata are paradoxal "ratiuni", dar nu are "Auto - cunoastere ", pentru. ca doar Chipul Divin poate Raspunde -Constientiza".
Natura prin "ratiunile" sale, niciodata nu poate ajunge la "Constiinta de Sine", ci doar la "auto simtire de sine".
In Om, care are Chipul Divin si Natura capata Constiinta. De aici "Rolul " Omului in insasi constitutia Cosmica, ca "manifestare si concretizare "
Omul este "Bucuria sau iadul" Cosmosului. Natura vede pe Dzeu prin Om si Omul il Vede pe Dzeu doar prin Insasi Chipul Lui Dzeu...mai vorbeste si tu cu un preot sau dai un search pe www.crestinortodox.ro...
omul nu "evolueaza " el este un arhememorial in desfasurare...
HepHap întreabă: