CREATIE si atrag atentia ca majoritatea pildelor biblice sint simbolice pentru noi.Deci nu se pune problema ca daca biblia spune ca sintem facuti din lut s-o luam de buna. E vorba de elementele chimice existente si in corpul nostru sau a altor vietuitoare precum si in mediu sau in pamint...As mai pute spune ca e si evolutie dar in cea ce priveste omul fata de alte specii...
EVOLUTIE! pentru a-l completa pe NoGod, daca imi permite, pentru un copil, dumnezeu=mos craciun.ar trebui sa moara amandoua "credintele" deodata
Domnule iar te impiedici de chestii simbolice in dorinta mata de logica El se referea nu la lumina si noaptea naturala.Se referea la lumina si intunerecul mintii lui pe care avea sa ne-o transmita si noua.Tot asa si preotul spune"veniti de luati lumina"si multimea se indeasa multumiti ca pot lua "lumina"de la luminare...
Cata vorbarie goala, cate propozitii nefundamentate. Vad ca unii afirmati, asa, sub forma de axioma, ca dumnezeu exista si creeaza si nici macar nu va ganditi ca ar merita sa puneti un pic mintea la contributie sa vedeti si altceva. Vad ca in afara de nogod (toata stima pentru ca argumentezi), niciun adept al evolutionismului (andreea03 - fara argumente, e de-a dreptul stupid ceea ce ai spus) nu a zis nimic pe aici, desi sunt destui care scriu si nu stiu ce scriu. Lucrurile sunt simple: si daca a fost vorba de creatie (cum, cand, unde, fizic, chimic, nu dumnezeu e omnipotent si omniscient si gata) si daca e vorba de evolutie (neargumentat nu e evolutie) tot buni trebuie sa fim, tot altruisti, in continuare trebuie sa respectam pe ceilalti. In rest, daca eu sunt sau nu credincios, nu e problema nimanui altcuiva decat a mea.
Si mai e ceva, ce importanta are Creatia sau Evolutia? Intretinerea o platesc eu, copiii mi-i cresc eu, nevasta tot eu o iubesc, si creat si evoluat.
Succes si sanatate!
Sunt pentru evolutie.si asta pentru ca nu pot sa cred intr-o carte in care inadvertentele sunt la ele acasa.si daca tot a dat no god cateva ''absurditati''din biblie, am sa mai adaug si eu una, tot din geneza:
''Şi s-a dus Cain de la faţa lui Dumnezeu şi a locuit în ţinutul Nod, la răsărit de Eden.
17. După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh''.
daca la acea vreme femeie era numai Eva, de unde si-a luat Cain femeie? erau cumva la oferta?
Terminati cu cearta.no god ti se cunosc parerile si sunt aceleasi dinaintea curateniei facute de admini.creationistii aveti cateva invataturi care va interzic sa aruncati diamantele in picioarele regnului animal.ramaneti fiecare cu parerile voastre si credeti sau nu fara sa cautati sa va influentati unii pe altii in credinta sau necredinta,, unii sunt atei. bun unii credinciosi. iarasi bun.eu sunt creationist. si se stie.
Evolutia si creatia sunt doua raspunsuri la fel de adevarate.nimeni nu stie sigur dar totusi ma bazez pe evolutie.
Biblia reflecteaza mult mai adanc decat teoria evolutionista. Stiti ca planeta Pamant la inceputuri era un tinut al focului, un teritoriu unde isi gaseau sfarsitul:meteoritii, cometele si asteroizii.Recent,s-au facut cercetari asupra compozitiei cometelor si s-a descoperit ca cometele au in compozitie gheata. Odata ce exista apa, logic ca apare si viata. Daca ar fi sa ne intoarcem in timp, atunci cand viata a respirat pentru prima oara pe Pamant, putem spune ca toate vietuitoarele sunt fiinte cosmice.De ce? Pentru ca compozitia unei comete este asemanatoare cu cea a animalelor, respectiv cu cea a omului.Biblia spune ca omul a fost creat de catre Dumnezeu din Pamant si iata legatura. Nu neg teoria celebrului Darwin, insa cea creationista e mult mai complexa.
HepHap întreabă: